Mijn hond plast in huis

Mijn hond plast in huis

Mijn hond plast in huis.

Mijn hond plast in huis ! Onlangs betrapte ik mijn hond op plassen in huis. Hij heeft dit nog nooit gedaan, wat is er aan de hand?”

Honden doen dit om een aantal redenen. Als hij goed zindelijk is geweest, zou hij dit niet moeten doen. Hij kan UTI (urineweginfectie) hebben, in welk geval de dierenarts uw eerste stop moet zijn, of hij kan geurmarkering zijn.

Mijn hond plast in huis
Mijn hond plast in huis

Wat is geurmarkering? Mijn hond plast in huis.

Geurmarkering is een volkomen natuurlijke zaak voor uw hond om te doen. Door ergens te plassen laat hij zijn geur achter en vertelt andere honden dat dit zijn territorium is. Vergeet niet dat het reukvermogen van een hond veel beter is dan dat van ons, dus voor hem is een geur gemarkeerde plek een zeer interessante
plek, terwijl het voor ons gewoon naar dogpee ruikt!

“Doen alle honden dit?” Mijn hond plast in huis.

Ja, dat doen ze. Sommige honden hebben meer kans om dit te doen dan anderen, reuen meer dan vrouwtjes, kleine honden meer dan grotere honden, enzovoort. Twee of meer honden in hetzelfde huis kunnen elkaar als concurrentie beschouwen en zijn dan meer vatbaar voor markering. Kleine honden plassen ook vaker in huis in het algemeen.

Begrijp wat markeren is, maar Nu waarom doet hij het in huis?

Je hond kan worstelen met vertrouwensproblemen, elke plotselinge verandering in zijn thuisomgeving kan dit gedrag veroorzaken. Bijvoorbeeld; de komst van een nieuwe baby kan betekenen dat je hond nu niet zoveel aandacht krijgt als voorheen. Veranderingen zoals deze veroorzaken angst en kunnen markeergedrag veroorzaken.

“Wat kan ik eraan doen? Ik wil dat hij stopt!”

Reinig eerst alle plekken waar hij heel goed heeft geplast, met behulp van een 50/50-oplossing van water en azijn. Gebruik geen ammoniak – je zult hem alleen maar aanmoedigen! Tenzij je de plekken goed schoonmaakt, is het onmogelijk om de hond te stoppen met plassen in huis.

Ten tweede, ga niet tekeer en raas tegen hem. Je maakt het probleem erger door zijn zelfvertrouwen verder uit te hollen.

Ten derde, observeer hem een paar dagen goed en als je hem ziet zoeken naar een plek om te markeren, leid hem dan af. Je zou een shakerblikje kunnen bouwen (een frisdrankblikje met een paar muntjes erin dat een rammelend geluid maakt) en dit gebruiken om hem af te leiden. Als je zijn aandacht hebt, speel dan met hem, of neem hem mee naar buiten. Je zou zelfs streng “NO PEE” kunnen zeggen als je hem klaar ziet komen. De afleiding zal voldoende zijn om te voorkomen dat uw hond in huis plast, tenminste totdat u hem naar een plaats kunt brengen waar hij MAG plassen. Vergeet niet om hem uitbundig te prijzen als hij dat doet. Honden leren door positieve bekrachtiging.

Ten vierde, wees consequent in je aanpak. Je wilt hem niet in verwarring brengen.

“Hij is niet ziek en ik denk niet dat hij markeert. Wat nu?

Als hij niet ziek is en hij markeert niet, betekent dit dat hij echt moet plassen in een tijd dat hij er niet uit kan komen. Zorg ervoor dat je hem ruim de tijd geeft om te plassen voordat je gaat slapen en laat hem niet te veel drinken vlak voor het slapengaan.

En tot slot…

Ik hoop dat deze kleine tips je zullen helpen om te stoppen met plassen in huis, maar als je meer wilt weten over het positief aanpassen van het gedrag van je hond, bezoek dan mijn squidoo-pagina en voel je vrij om een reactie achter te laten.

Ik hou van honden – ik heb mijn hele leven een Duitse kortharige pointer, Bull Terrier en verschillende andere “Pavement Specials” gehad. Honden zijn leuke dieren.