Mag een hond aardbeien

Mag een hond aardbeien 1

Mag een hond aardbeien.

Mag een hond aardbeien 1
Hond aardbeien

Mag een hond aardbeien ! Aardbeien zijn niet opgenomen in de lijst van verboden producten. Het kan met mate aan de hond worden gegeven, als er geen allergieën en andere contra-indicaties zijn. Het is ook de moeite waard om een paar eenvoudige aanbevelingen te lezen en dan zal de bes alleen maar voordeel opleveren voor het huisdier.

Voordelen van aardbeien.

Aardbeien zijn een gezonde, caloriearme en zoete delicatesse. Het bevat vitamine C, A, B1, B2, B9, K, H, E, PP mineralen: kalium, magnesium, zink, calcium, fosfor, natrium, jodium. Helpt het verouderingsproces te vertragen, versterkt het immuunsysteem en bevordert het bleken van tanden.

Welke te kiezen. Mag een hond aardbeien.

Net als mensen zal het grootste voordeel voor de hond aardbeien brengen die op het bed zijn gekweekt, niet zijn behandeld met pesticiden en niet verzadigd met nitraten. Zelfgemaakte bessen zijn niet zo mooi, maar ze zijn ongetwijfeld gezonder.

Wat is de beste manier om aardbeien aan je hond te geven.

Het is raadzaam om aardbeien uit het bed te wassen. Natuurlijk zijn vuil en zand niet zo gevaarlijk voor honden als voor mensen, maar nogmaals, het belasten van de maag en darmen is het niet waard. Gekochte bessen worden aanbevolen om te worden overgoten met kokend water om de overblijfselen van pesticiden af te spoelen. Groenten zijn beter te verwijderen, het is nutteloos en bederft de smaak.

Aardbeien bevatten veel zuren, dus het is onwenselijk om het op een lege maag te geven. De bes kan worden toegevoegd aan het hoofdvoer, maar het is beter om een half uur na het eten aan te bieden in de vorm van een delicatesse, waarbij een beetje yoghurt of kwark wordt toegevoegd. Zuivelproducten bevatten calcium, dat helpt bij het neutraliseren van zuren. Additieven in de vorm van slagroom of vette zure room moeten worden verlaten.

Kleine honden aardbeien worden gemalen of in kleine stukjes gesneden. Grote kunnen een geheel worden gegeven. Bevroren bessen helpen je dorst te lessen en af te koelen in de zomerhitte. Maar vergeet niet andere maatregelen die de hond zullen helpen de hitte te overleven.

Hoeveel aardbeien kan een huisdier. Mag een hond aardbeien.

Volgens dierenartsen moeten alle traktaties ongeveer 10% van het dieet van de hond uitmaken. De aanbevolen portie voor een hond met een gewicht van 10 kg is dus 35 g en voor een groot huisdier met een gewicht van 30 kg – 100 g per dag.(Mag een hond aardbei).

Wat te doen als je hond aardbeien heeft gegeten.-Mag een hond aardbei-

De gebruikelijke gevolgen van te veel eten van bessen zijn indigestie, braken is mogelijk. In dit geval is het de moeite waard om het dier rust te geven, voer en drink niet overvloedig met alkalische oplossingen, je kunt Regidron solderen. Als diarree intensiveert en niet binnen 6 uur verdwijnt of de temperatuur stijgt, moet u onmiddellijk contact opnemen met de kliniek.

Wanneer kunnen aardbeien gecontra-indiceerd worden.

Het is beter om geen aardbeien aan allergische honden te geven. Naast het gevaar van het ontwikkelen van anafylactische shock en andere gevolgen van allergieën, is er nog een ander onaangenaam moment. De reactie manifesteert zich niet altijd snel. Allergenen kunnen zich ophopen in het lichaam en dan zal het moeilijker zijn om het product te bepalen dat het heeft veroorzaakt.(Mag een hond aardbei)

Aardbeien vanwege het hoge gehalte aan fruitzuur zijn gecontra-indiceerd bij honden met ziekten van het maagdarmkanaal. Vooral gastritis met een hoge zuurgraad.

Het wordt niet aanbevolen voor cores die medicijnen gebruiken op basis van Enapril. Hun combinatie kan de belasting van de nieren verhogen.