Kennelhoest hond

Kennelhoest hond

Kennelhoest hond.

Kennelhoest hond !Wat is het?

Kennelhoest is een veel voorkomende. Besmettelijke en meestal zelfbeperkende ademhalingsziekte die wordt getypeerd door ontsteking van de bronchiën en luchtpijp. Kennelhoest kan viraal of bacterieel van aard zijn en wordt veroorzaakt door veel verschillende soorten virussen / bacteriën die worden aangetroffen in openbare ruimtes waar andere honden samenkomen.

Kennelhoest hond
Kennelhoest hond

Honden vangen kennelhoest door bacteriën of virusdeeltjes in hun luchtwegen in te ademen. Net als bij een verkoudheid bij mensen wordt Kennel Cough verspreid via druppeltjes in de lucht, direct contact of verontreinigde oppervlakken. Het is gemakkelijk op te nemen door blootstelling aan pensionkennels. Hondenopvang, hondensportevenementen. Dierenarts kantoren, openbare ruimtes waar honden bezoeken. Zoals parken, of vrijwel overal waar uw hond in direct of indirect contact komt met andere honden. Net als een menselijke verkoudheid is het zeer behandelbaar. Maar moeilijk te voorkomen.

Symptomen van de Kennelhoest hond.

Aandoening Symptomen beginnen zich meestal twee tot zes dagen na blootstelling te ontwikkelen en omvatten een hackende of toeterende hoest die bijna klinkt alsof de hond stikt en die gepaard kan gaan met een nasale of oculaire afscheiding. Het kan ook koorts en verlies van eetlust omvatten. Het hoesten kan worden veroorzaakt door opwinding. Spelen, drinken of eten, of door druk uit te oefenen op de keel. Symptomen kunnen slechts enkele dagen tot enkele weken duren.

Preventie.

Alle honden zijn gevoelig voor kennelhoest. Hoewel er een vaccinatie beschikbaar is voor het bordetella virus. De meest voorkomende stam van kennelhoest. Omdat er andere stammen zijn die niet onder de vaccinatie vallen. Kan het vaccin uw hond er niet van weerhouden de ziekte op te lopen. De beste manier om de blootstelling van uw hond te beperken (maar niet te elimineren). Is om hem te beperken van openbare ruimtes waar andere honden zoveel mogelijk samenkomen.

Behandeling van Kennelhoest hond.

De behandeling moet een dierenartsbezoek omvatten. Zodat het artsonderzoek kan bepalen of een hoestremmer en antibiotica nodig zijn. Omdat ze niet in alle gevallen geschikt zijn.

Het uitlaten van de hond met behulp van een nekkraag moet worden vermeden tijdens de symptomen. Omdat dit meer druk op de luchtpijp kan uitoefenen. Waardoor de hoest wordt opgewekt en zijn luchtpijp verder ontstoken.

Een vaporizer of de hond in de badkamer zetten tijdens het runnen van een stoomdouche om de neus te ontstoppen en ademhalingspassages te openen. Is ook handig. Er zijn ook enkele natuurlijke remedies die kunnen worden gebruikt om de hond te helpen de symptomen te verlichten. Behandelen voor kennelhoest betekent niet dat de hond de ziekte nooit meer zal oplopen.

Net als bij de menselijke kou. Wanneer de hond zich in de buurt van andere honden en hondengebieden bevindt. Loopt hij het risico de ziekte te krijgen.