Hond stinkt uit bek

Hond stinkt uit bek

Hond stinkt uit bek.

Hond stinkt uit bek
oorzaak hond stinkt uit bek

“Hond stinkt uit bek : help!” Dit is een zin die we vaak horen, uit de mond van eigenaren die radeloos zijn omdat ze niet ten volle kunnen genieten van momenten van medeplichtigheid met hun metgezellen.

Geconfronteerd met dit probleem van halitose (de wetenschappelijke term voor de slechte adem van de hond), kunnen we veel remedies van grootmoeder vinden, die op het eerste gezicht interessant lijken, omdat natuurlijk en goedkoop.

Zuiveringszout, etherische oliën, homeopathie… Wat zijn de tips van deze oma tegen de slechte adem van je partner waard? Welke remedies moeten de voorkeur hebben om een duurzame oplossing te vinden, aangepast aan de fysiologie van uw hond, aan deze zorg?

Oma’s tips voor het omgaan met Hond stinkt uit bek.

Om je lieve metgezel te behandelen, ongetwijfeld: je wilt vaak gaan voor natuurlijke, niet-opdringerige en niet-medicamenteuze oplossingen … oma’s recepten kortom!

Laten we hier eens kijken wat de 3 belangrijkste oplossingen zijn waar vaak over wordt gesproken om de slechte ademproblemen van een hond op te lossen.

Bicarbonaat als oplossing voor de slechte adem van de hond?

Als we naar onze grootmoeders luisteren, is zuiveringszout erg handig voor het bleken van tanden of het verwijderen van tandsteen in een badkamer. Maar het is niet ongewoon om dit product te vinden in de oplossingen voor de slechte adem van de hond.

Hoe werkt bicarbonaat in deze situatie? .

Het verlicht eenvoudig de maag van de hond,met name door de zuren erin te deppen. Die vaak verantwoordelijk zijn voor zijn slechte adem.

Vanaf het moment dat we stoppen met het geven van zuiveringszout aan het dier. Vinden we echter snel dezelfde halitoseproblemen. Dit is een zeer punctuele remedie voor grootmoeders, die dit probleem op de lange termijn niet oplost.

Etherische oliën tegen slechte adem: wat zijn ze waard?

Om de slechte adem van je metgezel te bestrijden, kun je ook essentiële oliën worden aanbevolen.

Of het nu gaat om essentiële oliën van citroen, eucalyptus, salie, kaneel of pepermunt, hun werking is hetzelfde:

Ze desinfecteren diep de hoektanden en het tandvlees van de hond . Ze zorgen voor een goede adem voor het dier
Het aanbrengen van deze oliën kan dagelijks vervelend zijn, omdat het gaat om het regelmatig poetsen van de tanden van uw hond.

En nogmaals, als je stopt met ze te poetsen met de essentiële oliën, komt de slechte adem weer terug. Deze producten verbergen eigenlijk alleen het probleem. Net zoals een muntpastille bij een mens de gevolgen van slechte mondhygiëne of de gevolgen van een maagprobleem dat een slechte adem veroorzaakt, verbergt.