Mogen honden mango

Mogen honden mango

Mogen honden mango.

KAN IK MIJN HOND EEN MANGO GEVEN? Mogen honden mango.
Kan ik mijn hond een mango geven? Het antwoord is ja. Dat kan! Honden kunnen veilig mango’s eten. In feite is mangopulp een geweldige snack voor honden.

Mogen honden mango

Houd er echter rekening mee dat u nog steeds voorzichtig moet zijn wanneer u uw huisdier een nieuwe maaltijd geeft. Mango is veilig voor honden als het met mate wordt geconsumeerd.(mogen honden mango)

Blijf lezen om meer te weten te komen over de voordelen van het voeren van uw huisdier deze zoete traktatie.

MANGO VOORDELEN VOOR DE GEZONDHEID VAN DE HOND.

Naast het feit dat het een uitstekende bron van vitamines is, bevatten mango’s ook voedingsvezels en enzymen voor een gezond spijsverteringsstelsel.

VOEDINGSWAARDE VAN MANGO’S VOOR HONDEN.

Mango is een tropische vrucht die cholesterol kan verlagen, het immuunsysteem kan stimuleren en veel voordelen voor uw hond kan opleveren.

Deze supervrucht zit vol vezels en vitamines:

Mango’s hebben magnesium, kalium, de antioxidant mangiferine en bètacaroteen. die bijdragen aan een gezonde vasculaire functie.
Vitamine C helpt ontstekingen en cognitieve veroudering te bestrijden. Deze antioxidant is een van de beste remedies tegen vrije radicalen.
Vitamine A, B6 en E helpen een goed gezichtsvermogen te behouden en degeneratieve ziekten zoals cataract te voorkomen.
Het hebben van vitamine A in het dieet van uw hond kan helpen bij celregeneratie. die net als calcium werkt en de botgroei ondersteunt.
Hoge vezelniveaus zorgen er ook voor dat de constipatie van uw hond vanzelf verdwijnt.

Te veel mango’s kunnen uw hond echter overbelasten met vezelgehalte. Om nog maar te zwijgen van het feit dat een hoog suikergehalte slecht is voor de tandheelkundige of taillegezondheid van uw huisdier.

INTERESSANTE FEITEN OVER MANGO’S.

Wist je dat mango’s een oude vrucht zijn! Het is inheems in Zuid-Azië en kan zo oud zijn als 5000.<> jaar!

Wereldwijd worden meer dan 400 soorten mango’s geteeld. Mango’s zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren, waaronder rood, geel, oranje en groen.(mogen honden mango)

Deze tropische vrucht is zo gezond dat het geen vet, cholesterol en natrium bevat.

Mango’s zijn veelzijdige vruchten die worden gebruikt in salades, smoothies, salsa, desserts of gewoon als voorgerecht.

WAT VOOR SOORT MANGO KUNNEN HONDEN ETEN?

De beste mango voor honden komt vers uit de tuin. Vermijd gedroogde of ingeblikte mango’s, vooral als er suiker is toegevoegd aan deze toch al zoete traktatie.(mogen honden mango)

KAN EEN HOND EEN HELE MANGO ETEN?

Mangozaden vormen niet alleen verstikkingsgevaar, ze bevatten ook sporenhoeveelheden cyanide. Afhankelijk van de grootte van uw hond kan cyanide dodelijk zijn als het wordt ingenomen.(mogen honden mango)

Omdat de stof zich in het bot bevindt, belt u uw dierenarts als het bot is gekauwd.

Mangozaden kunnen ervoor zorgen dat het spijsverteringskanaal van uw hond wordt geblokkeerd, vooral als ze in hun geheel worden doorgeslikt.

De scherpe randen van het bot kunnen de slokdarm beschadigen. Ook is de schil van de mango moeilijk te verteren en zal het je hond ongemak bezorgen.

Je moet de zaden en schil van de mango verwijderen voordat je de vrucht aan de hond geeft. Het wordt ook aanbevolen om het in blokjes te snijden om het risico op verstikking te minimaliseren.

KAN EEN HOND EEN ONVOLWASSEN MANGO ETEN?

Onrijpe mango’s hebben een zeer zure smaak en uw huisdier vindt het misschien niet lekker. Het wordt aanbevolen om hem rijpe mango’s te voeren, omdat ze zoet en sappig zijn, wat uw hond zeker leuk zal vinden.

Weet je niet zeker of de mango rijp is? Beoordeel deze vrucht niet op kleur! Rijpe mango’s kunnen oranje, groen, geel of rood zijn.(mogen honden mango)

KUNNEN MANGO’S GEVAARLIJK ZIJN VOOR JE HOND?

Je hond een hele mango als traktatie geven kan om drie redenen gevaarlijk zijn.

Ten eerste kan te veel vezels diarree veroorzaken.
Ten tweede worden mangozaden als gevaarlijk beschouwd voor verstikking en bevatten ze giftige stoffen voor honden.
Ten slotte kan de peeling de huid van uw puppy irriteren en wordt deze slecht opgenomen, wat kan leiden tot problemen met uw buik.(mogen honden mango)

HOEVEEL MANGO’S KAN EEN HOND ETEN?

Een groot aantal mangovruchten kan ook ongemak en maagklachten veroorzaken. Dierenartsen en hondengeleiders raden vaak aan dat hondenbezitters zich houden aan de 90/10-regel.

90% van het dieet van een hond moet afkomstig zijn van uitgebalanceerd hondenvoer en slechts 10% komt van traktaties en snacks.(mogen honden mango)

WAT MOET IK DOEN ALS MIJN HOND EEN MANGOZAADJE HEEFT GEGETEN?
Als je vermoedt dat je hond een mangozaadje heeft gegeten, bestaat de kans dat het er vanzelf uitkomt.

Observeer uw huisdier en als u veranderingen in zijn eetgewoonten of eetlust opmerkt, meld dit dan onmiddellijk aan uw dierenarts.

HOE GEEF JE MANGO’S AAN JE HOND? (mogen honden mango)

Grote hondenrassen moeten meer dan een kwart kopje verse mango krijgen. Als je een klein hondenras hebt, is het beter om slechts één of twee stukken te geven.(mogen honden mango)

Deze traktaties moeten maximaal twee keer per week worden gegeven voor grote en middelgrote rassen.

Mangopulp kan worden gegeten zoals het is, of je kunt invriezen en een verfrissende traktatie bereiden voor de zomer. Het zou geweldig zijn als je kunt bijhouden hoeveel mango’s je je hond geeft. Deze zoete vrucht kan een gezonde snack zijn. Maar kan leiden tot tandbederf.

Mangopulp kan worden gegeten zoals het is. Of je kunt invriezen en een verfrissende traktatie bereiden voor de zomer. Het zou geweldig zijn als je kunt bijhouden hoeveel mango’s je je hond geeft. Deze zoete vrucht kan een gezonde snack zijn. Maar kan leiden tot tandbederf.(mogen honden mango)

Gedehydrateerde mango’s hebben meestal een hoger suikergehalte en bevatten conserveermiddelen. Dus we raden aan om uw hond plakjes verse mango te geven.

BEVROREN MANGOSORBET.(mogen honden mango)

Hier is een recept waar je in de zomer met je huisdier van kunt genieten: Frozen Mango Sorbet!

Ingrediënten:

2 geschilde rijpe mango’s;
sap van 1 sinaasappel;
1 limoensap;
1/2 kop ongezoete amandelmelk.
Bereidingswijze:

Maal in een blender mango, amandelmelk tot een gladde massa.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
Giet het mengsel in een ondiepe siliconenvorm.
Vries een nacht in.

GEDEHYDRATEERDE MANGO VOOR HOND.

Als je op reis gaat of een heleboel mango’s hebt liggen. Kun je je eigen uitgedroogde mango’s voor je hond maken!

Snijd de mango in dunne plakjes en leg ze in een dehydrator op 130C en laat ze daar tot ze volledig uitgedroogd zijn.

Dit kan 4 tot 12 uur duren. Afhankelijk van de dikte van uw plakjes.

Heb je geen dehydrator? Je kunt hiervoor je oven gebruiken! Stel de laagste temperatuur in en laat 2 uur bakken. Controleer elke 30 minuten totdat de mango volledig droog is.

Met de juiste uitdroging kunnen deze gedroogde mangotraktaties maximaal twee weken in een luchtdichte container worden bewaard.(mogen honden mango)

KAN IK MANGO’S GEVEN AAN EEN HOND MET DIABETES?

U kunt geen mango’s geven aan uw diabetische huisdieren vanwege de suiker in zoete vruchten.

Als uw hond gezondheidsproblemen heeft die een speciaal dieet vereisen. Moet u uw dierenarts raadplegen voordat u hem voedsel geeft dat afwijkt van zijn dieet.

mogen honden mango 2

KAN IK MANGO’S GEVEN AAN EEN HOND MET OVERGEWICHT?

Honden met overgewicht mogen geen mango’s krijgen. Meloen, pompoen, paprika, wortelen zouden een veel betere optie zijn voor honden met dergelijke gezondheidsproblemen.(mogen honden mango)

KAN IK EEN OUDERE MANGOHOND VOEREN?

De antioxidanten in mango’s kunnen het immuunsysteem van uw ouder wordende hond helpen en ouderdomsziekten voorkomen.

Een oude hond eet mango’s.

Maar omdat ouder wordende honden meer vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen, praat dan eerst met uw dierenarts over de juiste hoeveelheid voor de gezondheidsbehoeften van uw hond.(mogen honden mango)

CONCLUSIE: DUS IS HET MOGELIJK VOOR HONDEN OM MANGO?

Mango’s zijn een geweldige snack en een gezonde aanvulling op het dieet van je harige vriend. De sleutel hier is om de traktaties van uw hond te mengen en hun variëteit te behouden. Richt je niet alleen op een kleine selectie groenten of fruit.

Heb je je hond al eerder mango’s gegeven? Laat ons weten of je hond het fruit lekker vond, en vergeet niet om dit bericht te delen met andere hondenliefhebbers! (mogen honden mango)