Hond verlatingsangst

Hond verlatingsangst scaled

Hond verlatingsangst.

Kan een hond verlatingsangst overwinnen?

Sta jezelf toe om terug te denken aan die dag toen je voor het eerst je binnenkort pas geadopteerde Daschund-puppy zag. Je had toen niet gedacht dat je zou stressen over haar lange periodes van huilen toen je elke dag naar je werk ging. Je dacht dat ze eruit zou groeien, maar nu is de vraag in je hoofd: “Kan een hond over verlatingsangst heen komen.”

Hond verlatingsangst
Hond verlatingsangst

Ze was een opvang adoptie.

Haar vorige eigenaren hebben haar overgedragen aan de plaatselijke opvang en verklaarden dat ze uit hun huis moesten verhuizen omdat de vader zijn baan bij de lokale apparatenfabriek had verloren. Geen geld voor hypotheek en hoewel ze de pup toch wilden, moesten ze bij een ander gezin intrekken en was de hond niet uitgenodigd. Slechte tijd voor hen, maar je was blij om deze rode, wiebelige uitdaging aan te gaan.

Gelukkig, Gidget. Kwam zindelijk en dat was echt een bonus. Ze had een paar ongelukken toen je weg was op het werk, maar je gaf jezelf de schuld dat je haar te lang alleen hield zonder een zindelijkheidspauze. Dit was niet goed, dus je regelde dat de buurman haar om 10.00 en 14.00 uur uit liet komen voor een ravotten op de patio. Het is nooit bij je opgekomen dat deze ongelukken een symptoom kunnen zijn van hondenverlatingsangstgedrag.

Hond verlatingsangst tips.

Ergens in de eerste 20 dagen belde je buurvrouw samen met je pup om je te vertellen dat je puppy huilde vanaf het moment dat je een uur of zo naar het werk ging en dan weer na haar ochtend- en middagpotje. Je was verbijsterd. Je dacht dat het geven van extra aandacht aan je hond de zindelijkheidsongevallen zou oplossen. Maar nu vraag je je af of het heeft bijgedragen aan haar hondenverlatingsangstprobleem.

Dierengedragsdeskundigen zien vaak tekenen van hondenangst op verschillende manieren manifesteren. In dit geval kunnen de potjesongevallen eigenlijk vroege tekenen van hondenverlatingsangstgedrag zijn geweest. Je zorgde voor een tijdelijke ‘fix’ met de hondenbezoeken van de buurman, maar nu mist je pup de Potty Visitor en jij. Een dubbele dosis hondenangst.

Eerste stappen voor u en uw pup

Dierenartsen en dierengedragsdeskundigen hebben niet echt vastgesteld waarom sommige honden het probleem ontwikkelen en anderen niet. Asielhonden hebben echter de neiging om problemen te ontwikkelen, maar dat verbaast je waarschijnlijk niet. Er is echter goed nieuws.

U moet uw hond laten controleren door de dierenarts om fysieke problemen uit te sluiten die leiden tot aanhoudende zindelijkheidsproblemen. Blaffen, huilen, anorexia-eten en andere gedragsactiviteit met betrekking tot hondenverlatingsangst. Nu kan uw dierenarts een vorm van doggy Prozac voorstellen om uw pup te kalmeren, maar is dat echt uw enige optie?