Mijn hond bijt mij

Mijn hond bijt mij scaled

Mijn hond bijt mij.

Mijn hond bijt mij
Mijn hond bijt mij

Hoewel het geweldig zou zijn om aan te nemen dat alle honden gelijk worden getraind. In een perfecte wereld. Iedereen die een hond adopteert, hem of haar met vriendelijkheid behandelt, hem of haar traint en hem of haar dagelijks oefent. Die dingen alleen al kunnen het verschil maken tussen een hond die agressief is en iemand die onderdanig is – zelfs een waakhond. Volgens een recent onderzoek zijn er ongeveer 75 miljoen honden in de Verenigde Staten.

 

Hondenbeten zijn een veel voorkomende en normale angst voor kinderen, en in de media worden hondenbeten vaak afgebeeld als komisch (we herinneren ons allemaal de beroemde regel van Peter Sellers “Bijt je hond?” uit de Pink Panther-films) of gerelateerd aan hondengevechten of wetshandhaving. Maar wat is de realiteit van hondenbeten? Hoe vaak komen ze voor en hoe ernstig zijn ze potentieel? En wat moet er gedaan worden om ze te voorkomen?

Gevarentekens.

Hoe weet je of een hond waarschijnlijk bijt? Zijn er manieren om hondenbeten te voorspellen? Volgens onderzoek en statistieken zijn er verschillende situaties waarin hondenbeten veel vaker voorkomen. Hoewel dit natuurlijk niet betekent dat elke geketende hond zal bijten. Of dat alle chows (of andere rassen waarvan is vastgesteld dat ze meer kans hebben om te bijten) gevaarlijk zijn, kan het hebben van een bewustzijn van deze statistische correlaties helpen om u of uw kinderen zoveel veiliger te houden.

• Alleen en thuis: wees op uw hoede voor een hond op zijn eigen terrein/territorium. Statistisch gezien gebeuren het grootste aantal aanvallen en de ernstigste aanvallen wanneer een hond in zijn eigen tuin is zonder eigenaar aanwezig.

• Statistisch gezien maakt ras wel een verschil. Pitbulls, Rottweilers. Akitas en Chows zijn gedocumenteerd als meest waarschijnlijk om te bijten. Pitbulls zijn verantwoordelijk voor de meeste gedocumenteerde fatale hondenaanvallen.

• Pack mentaliteit is een echt fenomeen. Hoe meer honden erbij betrokken zijn, hoe gevaarlijker de situatie kan worden. Het kan snel uit de hand lopen.

• Hoewel vroeger iedereen zijn honden vastbond, hebben studies aangetoond dat honden die geketend, vastgebonden of aangelijnd zijn, een verhoogde kans hebben om bijters te worden dan honden die niet op deze manieren worden vastgehouden.

• Van mannelijke honden, vooral honden die niet zijn gecastreerd, is statistisch aangetoond dat ze meerdere malen agressiever en gevaarlijker zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers. Maar vrouwtjes zijn vreemd territoriaal en wijzen dus een boos uitziende vrouw niet af.

• Nieuw kind met bloksyndroom: Een nieuwe hond die nieuw is in het gebied heeft meer kans om de eerste paar maanden te bijten. Evenzo loopt een persoon die nieuw is in het huishouden, gezin of gebied ook de eerste paar maanden een groter risico om gebeten te worden.

• Letsel of ziekte: Een hond die pijn of ziekte heeft. Loopt mogelijk een groter risico om te bijten.

Hondenbeten.Mijn hond bijt mij.

voorkomen Zoals uit de statistieken blijkt, is meer dan de helft van de mensen die door honden worden gebeten kinderen en ouderen. Het opleiden van kinderen over honden – hoe ze met hun eigen hond moeten spelen, hoe ze vreemde honden moeten benaderen. Over honden in het algemeen – kan helpen de incidentie van hondenbeten te redden.

De American Humane Society stelt voor dat de volgende tips aan kinderen worden geleerd. Hetzij door hun ouders of van hun school, of beide, om het bewustzijn te vergroten en de veiligheid van honden te bevorderen.

Dit is zowel in het belang van de kinderen, als de honden:

• Vraag het de eigenaar van de hond voordat u hem aait. Dit zonder toestemming is gevaarlijk. Als u de hond niet kent, of als de eigenaar er niet is, blijf dan uit de buurt.

• Blijf uit de buurt van gewonde dieren. Vertel een volwassene over het dier als je denkt dat hij of zij hulp nodig heeft.

• Een hond die geniet van een maaltijd. Een traktatie of een speelgoed, evenals een hond die slaapt of een hond met zijn puppy’s – moet met rust worden gelaten. Hoewel honden niet agressief moeten zijn en je het voedsel van een hond van hem af moet kunnen nemen, weten veel eigenaren niet hoe ze dit bij hun honden moeten inbrengen.

• Leer een hond netjes te aaien. Gebruik een aangename en positieve aanraking. Wees zachtaardig en zeg tegen je vrienden dat ze ook zachtaardig moeten zijn.

• Honden begrijpen rennen en schreeuwen als signalen om te achtervolgen. Loop niet weg tenzij je klaar bent om achtervolgd te worden, en misschien zelfs neergeslagen.

• Meer informatie over honden en hondengedrag. Honden gebruiken hun mond om vast te pakken en vast te houden omdat ze geen handen hebben. Niet elke grijper is een beet, maar honden, vooral puppy’s. Moeten leren om mensen niet te grijpen of te kauwen.

Een positieve relatie met een gezinshond. Kan een kind voorbereiden op een levenslange liefde voor honden. Helaas kan één hondenbeet tijdens de kindertijd emotionele en fysieke littekens voor het leven achterlaten. Kennis over hondengedrag en vooral over bijten maken het verschil: wees je bewust en wees veilig!