Hond blaffen afleren

afleren

Hond blaffen afleren.

Hond blaffen afleren

Honden zullen honden zijn, en de meeste honden zullen soms blaffen, janken en huilen – het is alleen maar natuurlijk. Honden vocaliseren om met mensen te communiceren en zichzelf uit te drukken. Soms willen we dat onze honden blaffen om ons te waarschuwen voor mogelijk gevaar of om ons te beschermen tegen schade. Overmatig blaffen van honden kan echter als een gedragsprobleem worden beschouwd. Wat is de oplossing? Wel, je hond moet begrijpen wanneer hij moet blaffen en wanneer hij stil moet zijn, en het is jouw taak om haar dit te leren. Begin zo snel mogelijk aan blaffende problemen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om het gedrag te beteugelen. Het is een goed idee om uw hond de commando’s Spreken en Stil te leren. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Met toewijding en consistentie kunt u uw hond echter leren blaffen op commando EN stil te zijn.

Net als bij ander probleemgedrag bij honden.

Kan overmatig geblaf het gevolg zijn van verveling, stress, eenzaamheid en een behoefte aan aandacht. Ga je regelmatig met je hond wandelen? Is hij de hele dag alleen? Het gebrek aan regelmatige lichaamsbeweging en socialisatie kan leiden tot overmatig blaffen. Het is daarom noodzakelijk om uw hond minimaal twee keer per dag uit te laten en hem ook mentaal te stimuleren: puzzelspelletjes, dagelijkse training en speelgoed.

Honden blaffen om verschillende redenen.

Voordat u probeert te stoppen met het blaffen van honden, moet u proberen te begrijpen wat de oorzaken zijn. Hoe u het blafprobleem aanpakt, hangt af van de oorzaak van dit gedrag. Zelfs dan moet je bepalen of zijn geblaf overdreven is. Voor honden is blaffen een volkomen natuurlijk gedrag. Het is net zo natuurlijk voor uw hond om te blaffen als voor ons om taal te gebruiken om te communiceren.

Keeshond blaffen afleren.

Elke keer dat uw hond blaft naar een voorbijganger, prijst u uw hond na meerdere keren blaffen voor het informeren en vraagt ​​u hem of haar zachtjes om SLIENT te zijn. Als ze een paar seconden stil blijven, prijs ze dan. Het kan zijn dat je ze in eerste instantie een heel lekker hapje moet laten zien om ze te helpen zich op jou te concentreren en te kalmeren. Geef ze de lekkernij zodra ze stil zijn en verleng langzaam de tijd dat ze stil moeten zijn voordat je ze de lekkernij geeft. Als ze blijven blaffen, verhef dan je stem of gebruik lichaamstaal om het commando te versterken, maar prijs ze zodra ze stil zijn. Het duurt een paar sessies (afhankelijk van het aantal bezoekers dat u krijgt!) maar bouw na verloop van tijd de tijd op die u verwacht dat ze stil zijn. Misschien vindt u het handig om de seconden te tellen als een extra middel om de aandacht van uw hond weg te houden van de voorbijganger.

Hond blaffen afleren bij bezoek.

Als je verschillende trainingsmethoden hebt geprobeerd en niets heeft gewerkt wetenschappelijke artikelen. Is het tijd om productinterventie te zoeken. Halsbanden voor hondentraining kunnen een handig hulpmiddel zijn om een ​​blaffende hond te verfijnen. Anti-blafhalsbanden die citronella spuiten wanneer uw hond blaft, kunnen het lukken. De meeste honden haten zowel het sissende geluid van de spuit als de geur van citronella zelf.