Hond verkouden

Hond verkouden scaled

Hond verkouden.

Wat te doen als uw hond verkouden is?

Het is moeilijk voor te stellen dat uw huisdier dezelfde ziekten heeft als tijdens de wintermaanden; maar het is waar dat honden, net als hun metgezellen, virale infecties kunnen oplopen die koude-achtige symptomen veroorzaken. Als uw hond verkouden is, kunt u hem helpen comfortabel te blijven en te herstellen. Een veterinair onderzoek is vaak nodig voor deze infecties, maar u kunt ook virale ziekten thuis op een aantal manieren behandelen.

Hond verkouden
Hond verkouden

Eerst is het belangrijk om de symptomen van een verkoudheid te herkennen. Veel voorkomende symptomen van een hondenverkoudheid zijn: lethargie, loopneus, waterige ogen, hoesten en niezen.

Wat u kunt doen om de duur van de verkoudheid van uw hond te behandelen en te verkorten:

1) Voedsel en water.

Voorzie uw hond van zoveel voedsel en water als hij wil terwijl hij ziek is. Ik heb de energie nodig om de infectie te bestrijden. Water is uiterst belangrijk als uw hond verkouden is, dus u moet ervoor zorgen dat er te allen tijde schoon, vers water beschikbaar is om uitdroging te voorkomen.

2) Gezonde voeding.
Over voedsel gesproken… alleen gezonde voeding. Alleen omdat uw hond ziek is, betekent niet dat u hem een overvloed aan lekkernijen of mensenvoer kunt voeren. Voorzie hem van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen die zullen helpen om zijn conditie te verbeteren. Voedsel dat niet voor honden is bedoeld, kan de situatie alleen maar verergeren.

3) Wees je bewust van uitdroging
Zieke honden zijn vatbaar voor uitdroging omdat ze zich niet goed voelen om te drinken, en koorts kan vochtverlies veroorzaken. Zoals hierboven vermeld, zorg ervoor dat uw hond de hele dag water beschikbaar heeft en moedig hem aan om het te drinken wanneer u maar kunt.

4) Probeer Bouillon
Net zoals mensen van soep en bouillon houden als ze zich onder het weer voelen, doen honden dat ook, dus probeer je hond warme bouillon te geven als hij zich niet geïnteresseerd gedraagt in voedsel. Dit zal ook wat calorie-inname toevoegen en zal rustgevend zijn voor het algehele systeem van uw hond.

5) Probeer een stoombad
Zet uw hond in de badkamer met het warme water dat ongeveer 10 minuten loopt. Dit zal de slijmdoorgangen bevochtigen en kan de hoest van de hond productiever maken, waardoor de congestie in zijn luchtwegen wordt afgebroken.

6) Afdwingen Rust
rust is de sleutel tot herstel van ziekte, dus niet duwen spelen of oefening op dit moment. Laat uw hond rusten en herstellen.

De sleutel tot het behandelen van een hond koud is om hem gehydrateerd te houden, hem te voorzien van een gezond dieet, en laat hem rusten en de kou zal in een mum van tijd verdwenen zijn! Houd er rekening mee dat als de verkoudheid een langere periode lijkt te duren om te verdwijnen, er een ernstigere infectie kan zijn waarvoor antibiotica van de dierenarts nodig zijn. Bel uw dierenarts voor andere vragen of zorgen. Zoals je kunt zien, zijn alle tips voor een hond die verkouden is ook van toepassing op mensen! Dus als je tegelijkertijd met je hond verkouden bent, kun je een band opbouwen door te rusten, drinken en beter samen te worden.