Fox terrier

Fox terrier

Fox terrier.

Rasbeschrijving. Fox terrier.

De Wire Fox Terrier is een terriërras dat lijkt op de Smooth Fox Terrier. Dit stevige, goed uitgebalanceerde ras weegt gemiddeld tussen de 15-21 pond en staat tussen de 13-16 centimeter lang.

Fox terrier

Jas

De vacht van Wire Fox Terriers is op zijn best als hun vacht lijkt te zijn gebroken, met vacht die de neiging heeft om te draaien. Hun textuur is dicht en draadachtig, net als een kokosmat. Hun binnenste vacht is te vinden onder de dikke strengen die fijner en zachter zijn. Typisch geziene vachtkleuren zijn wit met bruine of zwarte markeringen.

Activiteit

De Wire-haired Fox Terriers vereisen dagelijks een goede jog of lange wandelingen. Ze houden ervan om vrij rond te zwerven in een veilig omheind gebied. Eigenaren moeten ze aan de lijn houden als er kleine dieren in de buurt zijn. Omdat deze drang hebben om te jagen en eerder achter een klein dier aan gaan.

Temperament

De Wire Fox Terrier heeft het onderscheidende kenmerk dat hij vol energie en hun hoge intelligentie zit. Ze hebben een lage tolerantie voor verveling en vereisen frequente stimulatie. Aandacht en lichaamsbeweging. Ze zijn van nature snel, alert en bereid om op de juiste manier te reageren. Terwijl ze gretig, vriendelijk en coöperatief zijn. Ze zijn liefdevol en erg speels als ze de juiste zorg krijgen. Gefokt om onafhankelijk te zijn, zijn ze in staat om ongedierte en andere sporten tactisch te manoeuvreren.

Overzicht

Ze lijken sterk op de Smooth Fox Terrier en beide werden oorspronkelijk erkend als één ras met twee soorten. Maar worden momenteel beschouwd als twee verschillende rassen. De Wire-variëteit is bekender dan de Smooth en is meestal gelijkmatig getemperd en kan worden vertrouwd rond oudere kinderen.(Fox terrier)

Zorg- (Fox terrier).

De Wire Fox Terrier vereist een enigszins veeleisende verzorging en kan behoorlijk duur zijn. Een professionele trimmer is vereist om hun vacht er gezond uit te laten zien. Met de hand trimmen kan meerdere keren per jaar nodig zijn. Omdat dit tijdrovend is. Zou het veel gemakkelijker zijn om iemand anders het te laten doen. Het wordt aanbevolen om dit ras te trimmen vanaf de leeftijd van drie maanden. Ze moeten meerdere keren per week worden gekamd en geborsteld om hun vacht netjes en klittenvrij te houden.

Opleiding – Fox terrier.

Het trainen van de Wire Fox Terrier moet gehoorzaamheidstaken omvatten vanwege hun hoge intelligentie en energie. Het is belangrijk voor handlers om te leren hoe ze op de juiste manier kunnen worden grootgebracht. Omdat ze van nature onafhankelijk en koppig zijn. Vanwege het moeilijke trainingsproces en de potentiële agressie die ze kunnen aantonen. Worden ze niet aanbevolen voor hondenbezitters die voor het eerst een hond hebben. Om het beste in hen naar boven te halen. Moeten ze bij een zeer geduldige en ervaren trainer zijn.(Fox terrier)

Karakter – Fox terrier.

De Wire Fox Terrier is een middelgrote hond die een vurige persoonlijkheid uitstraalt. Deze terriërs zijn meer dan bereid om het tegen hun vijanden op te nemen. Waardoor ze uitstekende jagers zijn, maar niet als een huisdier van het gezin. Van dit ras is bekend dat het yappy is en heeft de neiging om ruwe kinderen te beknotten. Ze kunnen ook opzettelijk en uitdagend zijn om te trainen. Maar als ze worden getraind, zijn ze stabiele. Vriendelijke en loyale huisdieren.

Temperament:

De Toy Fox Terrier is misschien een kleine hond, maar is zeer robuust. Net als het grootste deel van de Terrier-familie. Dit is een winterharde hond die intelligent nieuwsgierig en actief is en zijn hele leven actief blijft. Deze hond is loyaal. Liefdevol en gevoelig. Dit is een hond met een hoog energieniveau en is nieuwsgierig. Dit ras heeft alle Terrier-kwaliteiten en zal nog steeds jagen en muizen en ratten doden. Dus kleine huisdieren zoals ratten en konijnen zijn geen goed idee bij dit ras.

De Toy Fox Terrier is klein.

Maar heeft nog steeds een stevige consistente leider nodig om zijn natuurlijke balans te bereiken en het beste in het ras naar boven te halen. Small Dog Syndrome is niet goed en dit ras, als ze denken dat ze de roedelleider zijn, zal yappy en te veeleisend worden. Deze hond is geweldig om te trainen en leert met zijn scherpe intelligente hersenen snel. De Toy Fox Terrier wordt gebruikt voor het helpen van gehandicapten en kan goed werken voor slechthorende en andere gehandicapte groepen, rond het huis. Deze hond is goed met kinderen, op voorwaarde dat het kind begrijpt een kleine leider te zijn. De hond blijft puppy zoals zijn hele leven, wat ongeveer 13-14 jaar is.

Gezondheidsproblemen:

Hoewel dit over het algemeen een goed gezond hondenras is, zijn er lijnen die verstikkend kunnen worden of Legg-Calve-Perthes, een syndroom dat van het heupgewricht is en degeneratief is, die beide te zien zijn bij de Speelgoedrassen. Dieet is belangrijk bij dit ras omdat allergieën voor maïs, bietenpulp en tarwe zich kunnen ontwikkelen.

Verzorging:

De Toy Fox Terrier is gemakkelijk slim te houden en schoon te houden. Alles wat nodig is, is af en toe de vacht borstelen. Dit ras is een lichtvergietende.

Leefomstandigheden:

De Toy Fox Terrier is goed voor het leven in een appartement en is gelukkig en actief in een appartement, zonder een tuin nodig te hebben. Deze hond zal nog steeds goede dagelijkse wandelingen nodig hebben. Omdat het een actief ras is en dus veel energie moet vrijgeven en zijn behoefte moet vervullen om goed rond te kijken en te verkennen.