Hond gestoken door wesp

Hond gestoken door wesp

Hond gestoken door wesp.

Hond gestoken door wesp ! Bijensteken bij honden – 9 dingen die u kunt doen voor de pijn.

Als een hond wordt gestoken door bijen. Hond gestoken door wesp en horzels. Of beten van muggen of andere insecten. Kunnen deze niet alleen irriterend en jeukend zijn, maar ook pijnlijk. Hoewel de meeste steken of beten niet als gevaarlijk worden beschouwd. Moet u het in de gaten houden en als het niet binnen een redelijk tijdsbestek beter lijkt te worden of erger begint te worden. Raadpleeg dan zo snel mogelijk uw dierenarts.

Hond gestoken door wesp

Toen Jericho op zijn lipgebied werd gestoken. Begon ik hem op Benadryl voor de zwelling. Ik belde mijn dierenarts voor de dosering. In de loop van de nacht verdubbelde de zwelling in omvang en ik begon me echt zorgen te maken, maar bleef op de Benadryl.(Hond gestoken door wesp)

Tegen de ochtend was de zwelling behoorlijk afgenomen. Maar omdat er een gat in het midden van het gezwollen gebied was ter grootte van een speldenkop. Bracht ik hem naar de dierenarts en kreeg ik antibiotica voor het geval de angel nog diep van binnen zat om elke infectie te stoppen die kon optreden.

Toen ik met mijn dierenarts sprak en verder onderzoek deed. Kwam ik andere suggesties tegen om de pijn en irritatie van insectenbeten of steken van de hond te verlichten.

1. Benadryl . (Hond gestoken door wesp)

– Zoals hierboven vermeld. Gebruik Benadryl voor zwelling en jeuk van de bijensnaren, enz.

2. Baking Soda.

– Ik had deze moeten onthouden. Want toen ik werd gestoken. Maakte ik een “pasta” met zuiveringszout en een beetje water en bracht het aan op het gezwollen gebied. Het hielp de pijn en het ongemak van de jeuk te verzachten.

3. Ammoniak .

– Ik kreeg te horen dat het deppen van de ammoniak op het getroffen gebied. Met behulp van een tissue of watje. De pijn zou helpen verlichten.

4. Melk van magnesia.

– Probeer meerdere keren per dag een dunne laag op het getroffen gebied aan te brengen. Dit medicijn bevat magnesiumhydroxide. Dat de irritatie en jeuk zal verlichten.

5. Vleesvermalser .(Hond gestoken door wesp)

– Vleesvermalser heeft enzymen die helpen bij het afbreken van het gif in insectensteken. Het vermindert ook de irritatie. Maak gewoon een pasta met een beetje water en breng onmiddellijk aan op de angel en blijf opnieuw aanbrengen als dat nodig is.

6. Een blad van de Aloë Vera plant.

– Dit is goed voor lichte huidirritatie. Breek gewoon een blad af en breng een dunne laag van de gel aan op het getroffen gebied. Dit kalmeert het ongemak en verlicht de irritatie.(Hond gestoken door wesp)

7. Breng een koud kompres aan.

– Als je hond lang genoeg stil blijft staan. Probeer dan een koud kompres aan te brengen. Dit helpt bij de zwelling en verlicht pijn. Probeer het zo lang mogelijk op het getroffen gebied te houden.

8. Hydrocortison crème.(wespensteek hond)

– Hydrocortison crème wordt aanbevolen voor beten. Steken, en hotspots. Hydrocortison Crème met Aloë is nog beter omdat Aloë de pijn verzacht.

9. Zoek de boosdoener.(wespensteek hond)

– Als je door een bij wordt gestoken. Probeer dan te vinden waar de angel naar binnen is gegaan en verwijder deze met een pincet. Als u de angel eruit haalt, voorkomt u dat er extra gif in de wond komt.(Hond gestoken door wesp)

Als de zwelling niet binnen een redelijk tijdsbestek afneemt. Bel dan uw dierenarts en maak meteen een afspraak.

Hoe u uw huisdier kunt beschermen tegen lijden.(wespensteek hond)

Hondenbijensteken kunnen in de zomer heel gewoon zijn en ze zijn net zo pijnlijk voor je hond als voor jou!

Als je bij warmer weer tijd buiten hebt doorgebracht met je huisdier. Heb je waarschijnlijk gemerkt dat hij graag met zijn mond naar vliegende insecten grijpt. God alleen weet waarom honden dit graag doen. Want het resultaat is vaak een pijnlijke steek in een zeer gevoelig gebied.(wespensteek hond)

Natuurlijk weet je meteen of je hond is gestoken. Want hij zal krabben en poten aan zijn mond. Een hoornaar, wesp of bijensteek kan er ook voor zorgen dat je hond overvloedig kwijlt en het kan een beetje verontrustend zijn om je hond te zien schuimen bij de mond. Vooral als je de oorzaak niet kent.

Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om het lijden van hondenbijensteken te verlichten:

1. Probeer het gebied van de angel te baden met een oplossing van warm (niet te heet) water en bicarbonaat van soda. Een verhouding van 1 eetlepel bicarbonaat tot 2 pinten water is voldoende en zal niet schadelijk zijn als het wordt ingenomen. Baad elke 10 minuten totdat het lijkt alsof de angel is verdwenen.(wespensteek hond)

2. U kunt ammoniakachtige kinine ook rechtstreeks op het gebied aanbrengen.

3. De meeste honden nemen een bijensteek in stap, maar als de jouwe zich echt geagiteerd gedraagt, kun je proberen hem wat kaliumbromide te geven om hem te kalmeren.(wespensteek hond)

4. Als de hond je laat. Kun je proberen de angel met een pincet te verwijderen – als je echt kunt zien waar de angel is.

5. Voel je niet gek om je hond naar de dierenarts te brengen. Zodat ze de angel kan onderzoeken. Als ze ziet dat het nodig is. Kan ze uw hond een shot anti-histamine geven dat de zwelling en jeuk zal verlichten en systemische stoornissen zal voorkomen.(wespensteek hond)

Net als bij kinderen kunnen hondenbijensteken een normaal onderdeel zijn van de zomerroutine. Maar alleen omdat je je hond naar bijen ziet happen, betekent niet dat hij noodzakelijkerwijs zal worden gestoken. Ik had een hond die de hele dag naar ze snauwde en schijnbaar nooit één keer werd gestoken! Als de jouwe echter wordt gestoken, weet je nu wat je moet doen om zijn pijn te verlichten.