Cairn Terriër

Cairn Terrier scaled

Cairn Terriër.

Cairn Terriër

Cairn Terriër  is een van de kleinste van de werkende terriër hondenrassen. Deze terriërs zijn gedurfd, geestig en leergierig, maar zijn ook enigszins onafhankelijk ingesteld. De Cairn is intelligent, aanhankelijk en enthousiast om zijn meester te behagen. Dit ras is gemakkelijk te trainen en houdt ervan om trucs te doen, hoewel ze misschien de trucs die hij – niet jij – wil doen. Cairns doen het goed met oudere kinderen en spelen graag spelletjes. Deze Terriërs vragen veel aandacht, maar zullen u voorzien van uren entertainment in ruil.

Een van de meest ervaren rassen te komen uit de Britse eilanden is de Cairn Terrier; Cairn Terriers kan worden getraceerd tot in de zestiende eeuw, waar volgens rapporten werden ze voor het eerst gefokt. Het spirituele huis van de Cairn Terrier ligt in het verre eiland Skye niet ver van de noordwestkust van Schotland.

Deze sterke en winterharde vorm van Terriër werd gefokt door lokale boeren om natuurlijke plagen te achtervolgen. Vooral dassen en wilde vossen die dreigden deze prachtige maar ruige regio van Schotland te overlopen.

De rol van de hond was om de holen in te gaan waar deze wilde dieren zouden leven en fokken en ze te vernietigen of op zijn minst weg te jagen. Ze verdienden hun titel van de naam “Cairn”, die de praktijk beschrijft die door de ongewenste leden van de wilde dierlijke bevolking wordt goedgekeurd van het merken van hun hol met een stapel rotsen die in Schotse volkstaal als Cairn worden gekend.

De oorsprong van Cairn Terriers

De Cairns bestaan al sinds de zestiende eeuw. In de achttiende eeuw werden veel terriërs gefokt in de Schotse hooglanden en op het eiland Skye.

De Schotse terriërs bestaan uit twee categorieën: de Dandie Dinmont terriërs en de Skye terriërs. Terwijl de Dandie Dinmonts vormen een apart ras van hun eigen. Skye terriërs omvatten de Westies, de Scotties, en de Cairns. De kleinste van al deze terriërs is de Cairn.

Basisfeiten over Cairn Terriers.

Hier zijn enkele fundamentele feiten die u zou willen weten over Cairn terriërs:

Ze gedijen binnenshuis; nochtans, als u uw hond uit deuren wilt houden, zult u een werf moeten verstrekken die met omheining wordt ingesloten.
Cairn terriërs hebben een grove, ruige buitenlaag die een korte, harige onderlaag bedekt.
Elke kleur van Cairn terrier is beschikbaar, behalve wit.
Het is 9,5-10,0 centimeter hoog en weegt van 13 tot 14 pond.
Ze houden van kinderen van zes jaar en ouder en zijn ondeugend, rusteloos, alert en high-spirited.

Zorg voor uw Cairn Terrier

De zorg van uw Cairn terriër omvat de volgende stappen:

Borstel uw hond regelmatig, zodat de vacht niet wordt gematteerd en verstrikt.
Trim het haar regelmatig rond zijn ogen en oren.
Voer uw hond matig als dit ras kan gemakkelijk gewichtstoename.
Oefen uw hond regelmatig en neem een speelsessie met uw hond aan de lijn.
Houd uw hond aan de lijn wanneer u het voor een gang in een openbare plaats neemt.
Als eigenaar van een huisdier of een fokker van Cairn terriërs, moet u er rekening mee dat het ras het slachtoffer kan worden van de volgende