West Highland White Terrier

West Highland White Terrier scaled

West Highland White Terrier.

West Highland White Terrier

De West Highland White Terrier is een kleine hond met een stevige bouw. Deze hond varieert in hoogte tussen 9 en 12 centimeter aan de schouder. De hond weegt 15 tot 21 pond en de teef 13 tot 16 pond.

De West Highland White Terrier heeft een harde buitenlaag van ongeveer 2 lang, met een zachte ondervacht eronder. De vacht van deze hond is altijd wit. De oren zijn van nature rechtop en de korte staart behoeft geen docking. De benen van de West Highland White Terrier zijn vrij kort. Dit ras is ook bekend als de Westie, Poltalloch Terrier, of Roseneath Terrier. De Westie kan 15 jaar of langer leven.

Geschiedenis:

Deze Terrierbevind zich is ontstaan in de Poltalloch regio van Schotland in de 19e eeuw. Toen de Cairn Terriers van een fokker witte pups begonnen af te werpen, begon dit ras zijn weg naar erkenning. De Westie werd verder verfijnd op het landgoed van de hertog van Argyll, Roseneath. Deze hond werd oorspronkelijk gebruikt om ongedierte zoals ratten en muizen te jagen, maar ook gebruikt tegen dassen, vossen, en otters.

West highland white terrier charakter.

West Highland White Terrier’s persoonlijkheid. En dat is – levendig. Dit hondje heeft veel energie. De Westie geniet van het zijn rond zijn familie en zal worden gewijd aan hen. Dit ras is waarschijnlijk op zijn best met oudere kinderen. Deze hond moet wennen aan katten en andere kleine huisdieren. Terwijl nog steeds een puppy, anders zal ze bekijken als spel. De West Highland White Terrier is een barker en houdt ook van graven. Soms worden deze twee activiteiten gecombineerd.

Gezondheidsproblemen: Een gezondheidsprobleem van zorg heet “Lion Jaw” of craniomandibulaire osteopathie. Dit treft Westies tussen de leeftijden van 3 tot 12 maanden. Een teveel aan botweefsel wordt afgezet in het kaakgebied, en dit maakt het zeer pijnlijk voor de jonge West Highland White Terrier om te eten. De aandoening zal zichzelf corrigeren tegen de tijd dat de hond is ongeveer 12 maanden oud, maar tot die tijd, pijnstillers of cortisone zal worden gegeven om de hond te eten. De Westie kan ook last hebben van leverproblemen en hernia’s.

Grooming: Omdat deze soort Terrier een vrij lange. Ruige vacht heeft. Moet het elke dag een borstelen of kammen krijgen. Als het buiten is geweest, controleer de vacht op teken of stick-panty’s, die klitten kunnen veroorzaken. Trimmen met stompe beëindigde schaar moet worden gedaan rond de oren en ogen, en de vacht moet strippen twee keer per jaar. Zorg ervoor dat de oren schoon en droog zijn, en houd de nagels kort geknipt.

Leefomstandigheden: Deze hondenrassen  Terrier is in staat om te leven in een appartement of een huis. Het houdt van knuffelen met zijn mensen en kan destructief worden als alleen gelaten voor lange periodes. Echter, opgemerkt moet worden dat de hoge energie-niveau van deze hond vereist dat de eigenaar om ervoor te zorgen dat het genoeg oefening krijgt. Westies houdt van spelen en zal een bal voor uren achtervolgen. Het zal een dagelijkse wandeling waarderen, en zou waarschijnlijk het meest geschikt zijn voor actieve individuen en gezinnen.