Australische Terrier Hond

Australische Terrier Hond

Australische Terrier Hond.

De Australische Terrier Hond is een vertegenwoordiger van het Terriërs ras. Gefokt in de 19e eeuw in Australië. Het is gemaakt door fokkers voor het jagen op kleine dieren. Het bewaken van een huis of een kleine kudde. Honden hebben een uitstekend gezichtsvermogen en flair. Wanneer een vreemdeling nadert. Ze beginnen  luid te blaffen en de eigenaar op de hoogte te stellen.

Australische Terrier Hond

Het Australische Terriërras behoort tot het draadhaar. De vacht is recht, ongeveer 6 cm lang. Er is een donker grijsblauwe, blauwe, zand- of rode kleur. Een onderscheidend kenmerk van het ras is een lichte pluk op het hoofd. De Australische Terriër is een loyale, betrouwbare, intelligente hond.(Australische Terrier).

Australische Terrier Hond : Rasbeschrijving.

De Australische Terriër is de meest compacte. Maar tegelijkertijd zeer sterke vertegenwoordiger van het Terriërs ras. Dat in de 19e eeuw in Australië werd gefokt met behulp van dynastiesoorten als de Cairn Terrier. Skye Terrier. Irish Terrier, Norwich Terrier. Dandy Dinmont Terrier en Yorkshire terriër asiel. Sinds de tijd dat dit ras begon te bestaan. Werd het anders genoemd: Australische grofharige terriër, gebroken haar. Ruwharig en, ten slotte, gewoon Australisch.(Australische Terrier).

Het belangrijkste doel van fokkers bij het creëren van deze soort was om een kleine hond te verkrijgen die op muizen. Ratten, slangen kon jagen. Een woning of een kleine kudde vee kon bewaken. Ze bereikten hun doel en ontvingen een uitstekende jager die aan alle vereisten voldeed.

Australische terriërs zijn erg miniatuur:

Op een hoogte van 30 cm hebben ze een gewicht van maximaal 6 kg. Ze hebben een taaie vacht van zwart en rood, grijs met fawn-markeringen of blauwe kleur, die niet nat wordt en de terriër niet toestaat om te bevriezen. Zelfs niet bij strenge vorst. Australische Terriërs worden gekenmerkt door een lange kop. Rechtopstaande oren, een zwarte neus en kleine ogen die een schattige. Maar tegelijkertijd op hun hoede zijn.(Australische Terrier).

Het karakter van Australische Terriër is eigenaardig.

Dit is een klein maar actief, dapper. Koppig en zelfbewust beest dat zorgvuldig moet worden opgeleid. Hij blaft graag naar vreemden. Achtervolgt andere dieren, loopt vrij rond zonder toezicht. Dus lopen zonder riem is ongewenst voor hem. Met dit alles is de Australiër toegewijd aan zijn meester. Gedraagt zich gehoorzaam, evenwichtig en liefdevol met hem.

De Australische Terriër is erg energiek en heeft lange wandelingen in de frisse lucht. Spelletjes en training nodig. Deze honden zijn gemakkelijk te trainen en onthouden commando’s goed.

Het houden en verzorgen van Australische terriërs is gemakkelijk. Omdat ze, ondanks de liefde voor ruimte en frisse lucht. Gemakkelijk wennen aan het stadsleven en zelfs in een klein appartement voelen ze zich geweldig.(Australische Terrier).

Het is wenselijk dat de verzorging van het harde haar van de (Australische Terrier).

Die verward is, regelmatig wordt uitgevoerd. Elke dag moet het worden gekamd met een harde kam, meerdere keren per jaar om te trimmen. Eigenaren van Australische terriërs beweren dat de wol met de juiste zorg niet klimt, daarom is het niet nodig om het door het hele huis te verzamelen. De staart van honden van dit ras wordt gestopt bij de geboorte.

De Australische Terriër is niet vatbaar voor ernstige ziekten. Dus het wordt beschouwd als een hond met een uitstekende gezondheid en leeft gemiddeld 15 jaar.

australische terrier

Zorg voor de Australische Terrier Hond. Hoe zorg je goed voor de Australische Terriër?

De Australische Terriër is een zeer aanhankelijke. Energieke en volledig pretentieloze hond. Waarvan de verzorging in dit artikel zal worden beschreven.

Australische Terrier Hond Haarverzorging.

Australische Terriërs zijn de eigenaren van dik, taai, zelfs enigszins grof. Steil haar van gemiddelde lengte. De ondervacht van honden van dit ras is dik, zacht, maar kort. Haarverzorging bestaat uit het regelmatig kammen (2-3 keer per week) en baden met het gebruik van speciale wasmiddelen en milde shampoos. Bovendien is het noodzakelijk om schoon te maken. Waarna de vacht glad en glanzend wordt. Geen knipbeurt nodig. Op verzoek van de eigenaar kunt u het haar rond de oren en ogen knippen.(Australische Terrier).

Wandelen met de Australische Terrier Hond.

Eigenaren van de Australische Terriër moeten rekening houden met het feit dat deze zeer actief en energiek is. Voor hem zijn lange wandelingen verplicht, evenals buitenspellen en mentale oefeningen. De gebruikelijke wandeling van 15 minuten is niet genoeg voor hem om te genieten van de ruimtelijkheid.

De vogels te drijven. Het jachtinstinct te bevredigen, te blaffen bij de tuinkatten. Hij moet energie besteden aan een wandeling, zodat hij later geen overmatige activiteit in het huis vertoont, omdat de woning in korte tijd in ruïnes kan veranderen. Tijdens een wandeling is het beter om de Australiër aan de lijn te houden. Omdat hij kan verdwalen of een doel kan kiezen en het voortdurend kan nastreven.(Australische Terrier).

Ondanks het feit dat de Australische Terriër beter geschikt is voor het platteland voor habitat. Past hij zich na verloop van tijd aan de omstandigheden van het appartement aan.

australische terrier 2

Training van Australische Terrier Hond.

De Australische Terriër wordt beschouwd als een zeer aanhankelijke en vrolijke hond. Hoewel je in zijn opleiding volhardend moet zijn. Ouderschap moet streng zijn. Maar niet rigide.(Australische Terrier).

Het trainen van honden van dit ras kan problematisch zijn vanwege overmatige koppigheid. Swagger, zelfvertrouwen en zelfvoorziening. Niettemin leren Australische terriërs snel. Leren ze nieuwe vaardigheden goed. Ze willen altijd hun eigenaar behagen, maar van eentonigheid beginnen ze koppig te worden en zich te vervelen. Ze houden niet van onbeschofte kreten en het gebruik van fysiek geweld tegen hen. Eisen gerechtigheid, lof en aanmoediging.(Australische Terrier).

Australiërs zijn goed in sport. Jagen en detectivewerk.

Gezondheidsproblemen – (Australische Terrier).

Honden van dit ras zijn een relatief gezonde soort die genetische ziekten omzeilt. Waardoor ze meer dan 15 jaar leven. In zeldzame gevallen zijn ze vatbaar voor epilepsie. Diabetes, huid- of schildklieraandoeningen die met de juiste zorg kunnen worden vermeden.(Australische Terrier).

De aard van Australische terriërs.

Allereerst wordt de miniatuur ruwharige Australische terriër gekenmerkt door overmatige activiteit en een constant verlangen om grappen te maken. Bovendien is hij slim, sluw en volhardend. Als hij iets heeft bedacht. Zal alleen een sterke en geduldige eigenaar hem stoppen. Dat is de reden waarom Australische Terrier-puppy’s een strikte opvoeding nodig hebben. Anders zal het moeilijk zijn om commando’s en gehoorzaamheid van hen te bereiken.(Australische Terrier).

Net als andere soorten terriërs .

Is de Australische Terriër een geboren jager wiens vaardigheden zijn geperfectioneerd door de geschiedenis en het wrede Australische klimaat. Ondanks het onopvallende. Wat betreft een jager, uiterlijk.

Onderscheidt de Australiër zich door een stevig karakter. Verharding. Uithoudingsvermogen, mannelijkheid en moed. Dankzij zijn subtiele instinct en onmiddellijke reactie wordt de Australische terriër beschouwd als een uitstekende rattenvanger en een onmisbare assistent op de boerderij. Over de vreemden van de eigenaren zal hij luidruchtig gedrag en scherp geblaf waarschuwen. Deze terriërs hebben een wurgvermogen dat nuttig is bij de jacht.(Australische Terrier).

Australische Terriërs hebben een sterk jachtinstinct.

Dus wees niet verbaasd als uw huisdier tijdens lange wandelingen een grote goed verzorgde tuin verandert in stevige holen op zoek naar kleine dieren waarop u kunt jagen. Honden van dit ras worden gekscherend grondverzetmachines of minigraafmachines genoemd. Die alleen kunnen stoppen als er niets te graven valt.

Dit ras is erg impulsief en agressief.

Vooral voor andere dieren. Bovendien werden de meeste eigenaren geconfronteerd met het feit dat hun huisdier zonder reden achter een fiets of auto aan begon te rennen. Daarom is het alleen mogelijk om een terriër te lopen als er een riem en zelfs een muilkorf is. Maar vergeet niet dat, met een leeuwenhart. Deze kleine hond altijd blij zal zijn om met je mee te lopen en je op te vrolijken in een moeilijk moment.(Australische Terrier).

Samen met activiteit en impulsiviteit zijn Australische Terriër gehoorzaam en evenwichtig. Loyaal en dankbaar. In hart en nieren zijn ze dapper en kunnen ze hun eigen territorium verdedigen. De Australische Terriër kreeg de status van huisdier vanwege zijn vindingrijkheid en eigenaardige karakter.(Australische Terrier).

Dit ras is niet erg gebruikelijk over de hele wereld vanwege zijn jachtinstinct. Dat een uitlaatklep zou moeten hebben. Maar de inwoners van Australië streven niet bijzonder naar wereld populariteit en beschouwen toegewijde en trouwe terriërs als trots en een nationale schat.(Australische Terrier).