Airedale Terriër

Airedale Terrier scaled

Airedale Terriër.

Airedale Terriër
Airedale Terriër

Dit ras komt oorspronkelijk uit York, waar ze honderd jaar geleden zijn ontwikkeld vanuit de Working terrier. Deze hond was oorspronkelijk bekend als de jager van ongedierte, maar werd later vernoemd naar de Vallei van de Aire in Engeland. Later werd deze hond gekruist met de Otterhound. Dit werd gedaan voor hen om betere zwemmers te worden.

Temperament.

Airedale Terrier is over het algemeen prima met kinderen, maar het is belangrijk om ze te wennen aan kinderen vanaf jonge leeftijd. Het is erg belangrijk voor deze honden te voelen gewaardeerd en ook geliefd.

De Airedale terriër is een hond die erg dapper is en ook zeer beschermend is voor zijn families. Ze kunnen goed opschieten met vreemden, en zijn zeer heldere en slimme honden. Dit ras is zeer ontvankelijk en aanspreekbaar. Airedale terriërs houden van games die leuk zijn, vooral als ze nog puppies. Deze honden zullen altijd proberen om de eigenaren te behagen, vooral als er niets anders hun aandacht afleidt.

Zorg.

Airedale terriërs hebben haar dat is taai en hard. Dit maakt het moeilijk om deze honden te verzorgen. Het wordt aangeraden dat de dode haren van deze honden worden geplukt ongeveer twee keer in de loop van het jaar. Airedale terriërs kunnen heel zwaar werpen, of ze kunnen helemaal geen haar werpen – dit hangt allemaal af van de manier waarop de vacht wordt gesneden.

Gezondheidsproblemen

Dit ras van honden is vrij taai. Maar sommige Airedale terriërs kunnen last hebben van oogproblemen, heupdysfasie en ook van huidinfecties. Mocht uw Airedale Terrier last hebben van een droge huid, u hem omega-6 en omega-3 vetzuren te voeden als onderdeel van hun dieet.