Rat Terrier

Rat Terrier scaled

Rat Terrier.

Rat Terrier

De Rat Terrier-hond is een energieke, pittige hond, wat hem tot een geweldige waakhond en gezinsgenoot maakt. Een ander kenmerk is dat Rat Terrieres honden ook goed overweg kunnen met andere huisdieren.

De Rat Terriers hond werd genoemd door president Teddy Roosevelt. Ze werden in Groot-Brittannië ontwikkeld uit een kruising tussen Smooth Fox Terriers en de Manchester Terriers van de jaren 1800. Ze werden rond 1900 naar Amerika gebracht en verspreidden zich snel in populariteit. In Amerika kruisten fokkers dit ras opnieuw met de Smooth Fox Terrier. De Beagle om het jachtinstinct te behouden. Het werd ook gekruist met Whippets vanwege hun snelheid, behendigheid en de blauwe en gestroomde kleurjassen.

Rat Terrier-honden zijn verkrijgbaar in vele kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn rood en wit, tri-spotted, effen rood en zwart en bruin. Ze hebben een zeer korte haarvacht die gemakkelijk te verzorgen is en dit ras heeft niet de neiging om veel te verharen. Poetsen hoeft niet op regelmatige basis te gebeuren, een paar keer per maand zou voldoende moeten zijn. Baden is ook niet te vaak nodig, een paar keer per jaar zou voldoende moeten zijn.

De Rat Terrier-hond is een kleine hond die tussen de 14 en 24 inch staat en 12 tot 35 pond weegt. Hoewel klein, vertoont deze hond de taaiheid van de meeste andere Terriër-rassen. Ongetraind kunnen ze destructief en agressief zijn, maar met de juiste socialisatie als jonge hond kun je gemakkelijk een geweldige metgezel hebben.

Rat Terrier-honden kunnen een goede keuze zijn als u in een klein huis of appartement woont. Maar zorg ervoor dat je ze voldoende stimulatie geeft, anders kunnen ze destructieve gewoonten ontwikkelen als ze niet de juiste uitlaatklep krijgen voor hun agressie.

Rat Terrier-honden zijn geweldige metgezellen en zijn een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een hond. Met hun energieniveau en pittigheid zijn ze een welkome aanvulling op elk gezin.