Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier.

Geschiedenis van het Dandie Dinmont Terrier.

De eerste vermelding van terriërs is te vinden in verschillende records. Kronieken in het vijftigste jaar van onze jaartelling. Ze waren bekend op het grondgebied van Groot-Brittannië. Maar toen behoorden deze landen toe aan de Romeinen.

Dandie Dinmont Terrier

Ze werden “terrari” genoemd, of aardhonden. Omdat ze jaagden op dieren die in holen leefden. Vanwege hun kleine formaat drongen terriërs vrijelijk door in de holen en knaagden daar aan hun slachtoffers en trokken ze er vervolgens uit. Later, al in de zestiende eeuw. Is er ook een vermelding van terriërs. Waarmee al op beren werd gejaagd. Gelukkig waren ze helemaal niet bang voor de grootte van een potentiële vijand.

Officieel werd het ras pas in de negentiende eeuw geregistreerd.

Tegen die tijd hadden zich verschillende soorten terriërs gevormd.

Onder terriërs wordt het Dandie Dinmont Terrier als het vroegst beschouwd. De plaats van uiterlijk van het ras en de brede verspreiding ervan is het graafschap Borderland. Het is een plaats op de grens van Schotland met Groot-Brittannië. Het terrein in deze delen is rotsachtig met smalle paden en dit kleine ras was geweldig voor de jacht. Vermelding van de Dandie Dinmontterriër is te vinden in de werken van Walter Scotus. Waar hij in detail de jacht met hen beschrijft.(Dandie Dinmont Terrier)

In zijn roman was er een helden jager genaamd Dandie Dinmon. En sindsdien is het terriërras met deze naam. Sinds 1814, officieel verschenen in verschillende stamboeken. Catalogi en andere referentie- en selectiematerialen. Twee eeuwen zijn verstreken en het ras is bijna in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Waardoor massale kruising met andere ondersoorten van terriërs wordt vermeden. Het hoogtepunt van de verspreiding en populariteit van de dandy-dimont-Terriër viel in de jaren 70 van de negentiende eeuw. Veel van de high society van Groot-Brittannië hielden in die tijd honden van dit ras.

Zelfs de koninklijke familie van Groot-Brittannië gebruikte ze voor de jacht.

terriers

Groep: Terriërs

Gewicht: 18-24 lbs

Hoogte: 8-11 inch

Overzicht.

Er wordt aangenomen dat de Dandie Dinmont terriër familie is van de nu uitgestorven Ik zoek een Schotse Terrier. Ze zijn vroeger vergelijkbaar met de Yorkshire Terrier. Cairn of Silky terriers van vandaag. De huidige Dandie Dinmont terriërs zijn vernoemd naar een persoonlijkheid in een zeer populair Sir Walter Scott-boek dat werd geschreven in de vroege jaren 1900. In die tijd werden ze meestal gefokt door Britse zigeuners en gebruikt voor de jacht op knaagdieren. Toen het fokken van honden in de 19e eeuw trendy werd. Begonnen veel mensen Dandies te houden. Deze honden bleven populair tot in de 20e eeuw.

Temperament – Dandie Dinmont Terrier.

De Dandie Dinmont Terrier is geweldige gezelschapshonden voor de meeste gezinnen. Zelfs die in kleine appartementen en huizen. Ze zijn aanhankelijk en vriendelijk. En ze zullen een sterke band opbouwen met familieleden. Deze honden zijn erg slim en soms ook koppig. Ze houden van spelen en zijn er altijd op gebrand om hun eigenaren te behagen. Hoewel ze graag willen bevredigen, als er iets is dat om hun aandacht vraagt. Zal het bijna onmogelijk zijn om ze af te blazen. Ze doen het meestal niet goed in gehoorzaamheid en moeten vanaf de puppytijd correct worden getraind. Als ze goed worden gesocialiseerd. Zullen deze honden niet agressief zijn tegenover andere honden.

Verzorging.- Dandie Dinmont Terrier.

De Dandie Dinmont heeft een zeer zijdezachte vacht. Maar sommige delen kunnen het mat en verward raken. Vooral als het niet regelmatig wordt verzorgd. De oren van de Dandie Dinmont moeten vaak worden gecontroleerd op wasophoping. Hun nagels zijn meestal wit en kunnen met gemak worden geknipt. Het is erg belangrijk om uw puppy te laten wennen aan het hanteren van zijn of haar poten om het knippen van zijn nagels mogelijk te maken.

Training. – Dandie Dinmont Terrier.

De Dandie Dinmont Terrier heeft een stevige maar ook hand in training nodig. Ze kunnen soms vrij koppig zijn, maar training is vrij eenvoudig voor dit slimme ras. De Dandie Dinmont Terrier doet het niet erg goed met gehoorzaamheidstraining . En heeft een zeer korte aandacht spanne. Dandie Dinmonts zijn niet erg geïnteresseerd in training. Dus het is daarom belangrijk om stevig en consistent te zijn. Training moet leuk zijn voor dit ras. Omdat ze graag spelen en rondrennen.

Gezondheidsproblemen.

Dandie Dinmont terriers zijn over het algemeen een gezond ras. Maar er zijn een paar lijnen van het ras met aangeboren gezondheidsproblemen. Epilepsie is een van deze problemen. De meeste honden zullen reageren op medicatie. Sommige van de volwassen honden kunnen ook staar ontwikkelen. U moet contact opnemen met uw dierenarts voor een onderzoek als uw hond tekenen van troebelheid in de ogen heeft.