Doberman Pinscher karakter

Doberman Pinscher karakter scaled

Doberman Pinscher karakter.

Is een Doberman Pinscher de perfecte hond voor jou?(Doberman Pinscher karakter).

Doberman Pinscher karakter

Louis Dobermann, een vindingrijk man, had bescherming nodig tijdens zijn werk als belastinginner van Apolda. Duitsland, en maakte gebruik van de kans die zijn tweede baan bood. Het beheren van het dieren pond van de stad.

Met een onbeperkte bron van een verscheidenheid aan honden tot zijn beschikking.

Begon Dobermann te experimenteren door verschillende rassen te kruisen. Wat hij echt gebruikte is een beetje een mysterie. Wat hij creëerde was een vrij ruwe. Maar zeer effectieve versie van wat is geëvolueerd tot de Doberman Pinscher die we vandaag kennen en liefhebben. Oude Duitse Herder. Weinmaraner, Grote Deen, Rottweiler en mogelijk Windhond kunnen deel uitmaken van die vroege vergelijking.

Doberman Pinscher karakter.

De Dobe van vandaag, zoals hun eigenaren ze liefkozend noemen, is een verre schreeuw in uiterlijk en gedrag van Dobermanns honden. Gezien het feit dat ze in de afgelopen honderd jaar het behendige, scherpzinnige, opmerkzame, beschermende en loyale karakter van hun voorouders hebben behouden; ze zijn een favoriet geweest voor het leger, de politie en de douane. Ze herkennen en waarderen hun zachte aard en geven ook om therapiehonden. Hun uithoudingsvermogen maakt ze perfect voor opsporing en redding.

Deze middelgrote hond, met een gewicht tussen de 60-100 pond. Ziet er bijna nooit aanspreekbaar uit. Dat beeld maakt echter deel uit van hun aantrekkingskracht, dus sommige eigenaren.

Ze zijn er in vier kleuren:

zwart, rood, fawn en blauw. Albino Dobermans zijn zeldzaam, maar het gebeurt wel.

Alert, wendbaar. Energiek en met een ongelooflijk uithoudingsvermogen is de Doberman een uiterst intelligent en loyaal ras. Ze worden niet aanbevolen voor een onervaren hondeneigenaar. Intuïtief vertrouwt en respecteert Dobermans autoriteit. Ze kunnen voelen wie het heeft, en wie niet. Zonder duidelijke grenzen kunnen ze ernstige en mogelijk gevaarlijke gedragsproblemen ontwikkelen.

Als gesocialiseerd en gehoorzaamheid echter op jonge leeftijd worden getraind. Maakt de Dobe een ongelooflijk huisdier voor het gezin. Hun gehoorzaamheid. Loyaliteit en gehechtheid aan hun familie zijn zonder voorbehoud. Ze gedijen op interacties met hun mensen. Een verbazingwekkend opmerkzaam dier. Ze voorzien hun gezin instinctief niet alleen van een goede waakhond, maar ook van een buitengewone waakhond. Ze kunnen op hun hoede zijn voor vreemden.

Ze hebben regelmatige training en veel socialisatie nodig, zelfs als volwassenen. Door ze mentaal niet uit te dagen, doe je ze een grote slechte dienst. Een gevoelige hond. Met verbazingwekkende intelligentie. Hoeft niet sterk bewapend of geschreeuwd te worden. Een stevige toon en positieve versterking. Strafvrije methoden van socialisatie en gehoorzaamheidstraining zijn effectief.

Dit is een hond die veel beweging nodig heeft!

Ze hebben een opmerkelijk uithoudingsvermogen, dus wees voorbereid om tijd door te brengen met stevig wandelen en fysiek met hen communiceren. Als ze niet voldoende fysiek worden uitgeoefend en mentaal worden uitgedaagd. Zullen ze onaanvaardbaar gedrag ontwikkelen, dat erg moeilijk kan worden om te wijzigen.

Dit is geen hond die de neiging heeft om af te dwalen. Hun gehechtheid aan hun eigenaar weegt veel zwaarder dan hun behoefte om te verkennen. Het zijn leuners! Ze moeten hun mensen aanraken. Veel eigenaren zullen je vertellen dat ze denken dat hun hond meer een accessoire is dan een huisdier.

Een kortharige hond. Ze hebben niet veel verzorging nodig.

Een bad en af en toe goed borstelen helpen om losse haren kwijt te raken. Ze zijn gevoelig voor de kou en mogen niet buiten worden gelaten.

Doberman’s hebben hun deel van de gezondheidsproblemen, de meest voorkomende is verwijde cardiomyopathie (verzwakt en vergroot hart).

Castreren vermindert veel van de risico’s die intacte mannetjes hebben voor  prostaatziekten.

Andere gezondheidsproblemen zijn: de ziekte van Von Willebrand, obesitas, wobblersyndroom (compressie van het ruggenmerg). Hypothyreoïdie, maagverwijding en Volvus (GDV-bloat). Heupdysplasie, progressieve retinale atrofie (PRT) en congenitale hartziekte (CHD).

Hun gemiddelde levensduur is 10-14 jaar.

Kortom! Doe je huiswerk. Omdat ze zo populair zijn, vermijd vlooienmarkten. Fokkers in de achtertuin en dierenwinkels. Ze bestendigen alleen vreselijke puppymolens die honden van inferieure kwaliteit uitmalen. Vind een verantwoordelijke. Betrouwbare fokker. Schuilplaatsen en reddingen hebben vaak Doberman Pinschers.

Ze worden vaker overgeleverd vanwege economische omstandigheden dan door gedragsproblemen. Wie weet wacht je nieuwe beste vriend daar geduldig op je.