Hond corgi

Hond corgi.

Hoe zorg je voor een Hond corgi.
Onder één naam zijn twee rassen tegelijk verborgen.

Hond corgi
Hond corgi

Overzicht van Hond corgi.

Rasnaam: Welsh Corgi Pembroke en Welsh Corgi Cardigan.
Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk.
Gewicht: Pembrokes – tot 13,5 kg, vesten – tot 17 kg.
Schofthoogte: gemiddeld tot 30 cm in beide rassen.
Gemiddelde levensverwachting: Pembrokes – 12-13 jaar, vesten – 12-15 jaar.
Prijs: van 15 000 tot 80 000 roebel en hoger.

Hoe zien corgi’s eruit?

Onder de naam “corgi’s” verbergen zich er twee tegelijk ras – Welsh Corgi Pembroke en Welsh Corgi Cardigan. Deze honden lijken op elkaar, maar er zijn verschillen tussen hen.

Aanvankelijk waren zowel vesten als Pembrokes herdershonden die hielpen het vee in de gaten te houden. Slechts één woonde in het zuidwesten van Wales, en de tweede – in het zuidelijke deel. Hun vroegere geschiedenis en oorsprong hebben ook weinig gemeen.

Het Welsh Corgi vest is een van de oudste rassen op de Britse eilanden. Hun voorouders werden vóór onze jaartelling door Keltische stammen naar Wales gebracht. Pembrokes zijn veel “jonger”. Hoogstwaarschijnlijk kwamen ze samen met de Vikingen naar de Britse eilanden en de geschiedenis van het ras kan worden teruggevoerd tot ongeveer de XI eeuw van ons millennium.

Maar de verschillen eindigen niet met historische nuances – uiterlijk zijn het ook geen exacte kopieën van elkaar. Ja, vertegenwoordigers van beide rassen zijn klein van formaat, met grote hoofden, langwerpige lichamen op korte en dunne ledematen. De oren van die en anderen zijn vrij groot, staan verticaal, maar in vesten zijn ze iets groter en meer opvallend afgerond.

Er zijn nog veel meer verschillen. Pembroke Welsh Corgi’s zijn wat kleiner. Het gewicht van volwassen mannen is gemiddeld binnen 13,5 kg, massievere vesten kunnen tot 17 kg wegen.

 Corgi hond prijs.

Welsh corgi cardigan karakter.

Wat is het karakter van de corgi.

Vertegenwoordigers van beide rotsen – trouwe metgezellen en trouwe vrienden. Ze brengen graag tijd door in het gezelschap van volwassenen en kinderen. Tegelijkertijd zijn corgi’s erg slim en goed getraind als je genoeg tijd aan het proces besteedt.

Toch zijn er verschillen in de personages. Pembrokes zijn zeer actief, impulsief, energiek – soms zelfs overdreven – vriendelijk en aanhankelijk. Ze zijn veel socialer, klaar om zich onmiddellijk onder te dompelen in elk plezier en verschillende avonturen voor een persoon aan te gaan. Deze honden zullen blij zijn om 24 uur per dag samen door te brengen, ongeacht wat ze al die tijd moeten doen.

Vesten zijn ingetogener en rustiger. Het is gebruikelijk dat ze eerst de situatie beoordelen voordat ze eraan deelnemen. Honden van dit ras zijn vaak minder energiek, hoewel ze klaar zijn om enthousiast een leuk spel te ondersteunen. Welsh corgi-vesten zijn even goed en liggen naast een persoon en gaan met hem mee op lange reizen.