Tibetaanse Mastiff

Tibetaanse Mastiff scaled

Tibetaanse Mastiff.

Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een grote hond die is groot uitgebeend en stevig. Dit ras staat op 25-28 inch en het gewicht is 140-170 pond.

Het hoofd is breed, zwaar en heeft een goede sterkte.

De snuit is breed en vierkant van vorm. De tanden ontmoeten elkaar in een schaar of niveaubeet.

De neus is zwart en groot. Deze hond heeft licht schuine ogen, die amandelvormig, diepe set en alle tinten bruin zijn.

Deze hond heeft pendent V vormige oren die dicht bij het hoofd hangen. De Tibetaanse Mastiff heeft een gespierde hals die licht gebogen is; De nek heeft veel manen. De voorpoten zijn recht en de voeten zijn kat als, en soms hebben ze veren tussen de tenen. De dubbele vacht is enorm en erg dik. De jas is verkrijgbaar in bruin, zwart, blauwgrijs en kan bruine markeringen en een scala aan tinten goud hebben. Ze kunnen ook witte markeringen hebben. Hun levensverwachting is 15 plus jaar.Wikipedia

Dit ras, eeuwenlang. Werd afgesneden van de rest van de wereld in het Himalayagebergte, van Tibet. De hond werd gebruikt voor het bewaken van de dorpen en in sommige gevallen slechts een hond was het bewaken van een heel dorp.

Deze hond werd opgesloten in de dag en ‘s nachts zou patrouilleren het dorp houden van het veilig. Als de mannen zou moeten werken weg voor dagen op een moment. Het was koningin Victoria van Engeland dat de hond eerst in het midden van de jaren 1800 had en dit plaatste de hondstatus. En de poorten openden aan het westen brengen de hond van zijn isolatie. De Engelsen schreven de normen, en de fokkerij begon in het westen.

De hond werd geïmporteerd uit Nepal, India, Afghanistan en Ladakh naar de VS dit was in de jaren 1970. De Tibetaanse Mastiff helaas is zeldzaam geworden in zijn geboorteland, Tibet.