Tibetaanse Mastiff

Tibetaanse Mastiff scaled

Tibetaanse Mastiff.

Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een grote hond die is groot uitgebeend en stevig. Dit ras staat op 25 a 28 inch en het gewicht is 140-170 pond.

Het hoofd is breed, zwaar en heeft een goede sterkte.

De snuit is breed en vierkant van vorm. De tanden ontmoeten elkaar in een schaar of niveaubeet.

De neus is zwart en groot. Deze hond heeft licht schuine ogen, die amandelvormig. Diepe set en alle tinten bruin zijn.

Deze hond heeft pendent V vormige oren die dicht bij het hoofd hangen. De Tibetaanse Mastiff heeft een gespierde hals die licht gebogen is; De nek heeft veel manen. De voorpoten zijn recht en de voeten zijn kat als. En soms hebben ze veren tussen de tenen. De dubbele vacht is enorm en erg dik. De jas is verkrijgbaar in bruin, zwart. Blauwgrijs en kan bruine markeringen en een scala aan tinten goud hebben. Ze kunnen ook witte markeringen hebben. Hun levensverwachting is 15 plus jaar.Wikipedia.

Tibetaanse Mastiff. Hondenrassen.

 

Dit ras, eeuwenlang. Werd afgesneden van de rest van de wereld in het Himalayagebergte, van Tibet. De hond werd gebruikt voor het bewaken van de dorpen. En in sommige gevallen slechts een hond was het bewaken van een heel dorp.

Deze hond werd opgesloten in de dag. En ‘s nachts zou patrouilleren het dorp houden van het veilig. Als de mannen zou moeten werken weg voor dagen op een moment. Het was koningin Victoria van Engeland dat de hond eerst in het midden van de jaren 1800 had en dit plaatste de hondstatus. En de poorten openden aan het westen brengen de hond van zijn isolatie. De Engelsen schreven de normen. En de fokkerij begon in het westen.

De hond werd geïmporteerd uit Nepal, India. Afghanistan en Ladakh naar de VS dit was in de jaren 1970. De Tibetaanse Mastiff helaas is zeldzaam geworden in zijn geboorteland, Tibet.

Tibetaans Mastiff karakter.

De Tibetaans Mastiff is een uiterst krachtige. Robuuste en intelligente hond, met een sterke loyaliteit en waakzaamheid. Het is een bewaker en waakhond die zijn eigenaar en diens bezittingen met veel zelfvertrouwen en kracht beschermt. Deze hond is erg intelligent en alert, wat hem in staat stelt om te reageren op situaties die een bedreiging voor hun eigenaar vormen. Met een goed georganiseerde training is de Tibetaans Mastiff een fantastische gezinshond. Ze hebben veel energie en zijn sterk verbonden met hun eigenaar. Ze zijn ook erg liefdevol en aanhankelijk aan hun gezin, maar ze kunnen ook heel positef en waakzaam zijn.

Tibetaans Mastiff fokker.

De meeste Tibetaanse Mastiff fokkers in Nederland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor de Fokkerij van de Tibetaanse Mastiff (NTFM). Ze hebben allemaal een adres waar je contact met hen op kunt nemen. De adressen van de Nederlandse fokkers vind je op de website van de NTFM.

Er zijn verschillende Tibetaanse Mastiff fokkers te vinden in Nederland. Het is belangrijk om een gerenommeerde en betrouwbare fokker te vinden om ervoor te zorgen dat de pups gezond en goed gesocialiseerd zijn. Potentiële kopers kunnen online zoeken naar fokkers en hun kennis en ervaring beoordelen voordat ze contact opnemen. Het is ook aan te raden om persoonlijk met de fokker te praten en de kennel te bezoeken om een goed beeld te krijgen van de omstandigheden waarin de pups worden geboren en opgevoed.

Tibetaanse Mastiff prijs.

De Tibetaans Mastiff is een prachtige, krachtige en intelligente hond die een geweldige metgezel kan zijn. De Tibetaans Mastiff prijs in Nederland is afhankelijk van verschillende factoren. Als de pup van een gerenommeerde fokker komt, kan de prijs hoger liggen dan bij een minder bekende fokker. Ook de leeftijd, het geslacht en de kleur van de hond spelen een rol bij de prijs. Als je van plan bent een Tibetaans Mastiff in Nederland te kopen, is het verstandig om je goed in te lezen en verschillende fokkers te vergelijken voordat je een pup koopt. De prijs voor een Tibetaanse Mastiff pup in Nederland kan variëren van €1000 tot €2500.

Tibetaanse mastiff leeftijd.

De Tibetaans Mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld. De leeftijd van een Tibetaanse Mastiff is afhankelijk van de fokkerij en de omgeving waarin de hond wordt gehouden. De gemiddelde levensverwachting van een Tibetaanse Mastiff is tussen de 12 en 15 jaar. Maar sommige honden kunnen ouder worden. De Tibetaanse Mastiff heeft geen speciale verzorging nodig. Maar het is belangrijk om de hond een goede aandacht te geven en te zorgen dat hij genoeg beweging krijgt. Een Tibetaanse Mastiff die goed verzorgd wordt kan langer leven dan de gemiddelde levensverwachting van 12-15 jaar.

Tibetaans Mastiff voordelen en nadelen.

De Tibetaanse Mastiff is een grote, krachtige hond die met de juiste opvoeding zowel trots als zacht kan zijn. Het is een intelligente en waakzame hond die door zijn sterke instincten een uitstekende waakhond is. De Tibetaanse Mastiff is een goede keuze voor eigenaars die een trouwe, trouwe en betrouwbare hond willen. Echter, zoals bij elke hond, zijn er ook voordelen en nadelen aan het eigendom van een Tibetaans Mastiff.

Voordelen van een Tibetaans Mastiff zijn dat ze ongelooflijk trouw zijn aan hun eigenaars en zeer alert zijn op vreemden. Ze zijn ook sterk en kunnen hun eigenaar beschermen tegen kwaad willen mensen. Hun loyale en waakzame karakter maakt ze ook uitstekende gezelschapshonden, waardoor ze de perfecte hond zijn voor gezinnen met kinderen.

Nadelen van een Tibetaanse Mastiff zijn dat ze over het algemeen een hardvochtig karakter hebben en moeilijk te trainen zijn. Ze hebben veel energie en hebben veel beweging nodig om gezond te blijven. Ze zijn ook prijzig als je een pup koopt, en hun verzorging kan vrij intensief zijn, met name als je een lange-haarvariant hebt.

Tibetaans Mastiff onderhoud.

De Tibetaanse Mastiff is een robuuste hond die veel beweging en liefde nodig heeft. Ze moeten geborsteld worden om hun vacht gezond te houden. Vooral in het warme seizoen. Verder moeten ze regelmatig gebad worden om hun vacht mooi te houden. Ook moeten ze regelmatig uitgelaten worden om hun energie kwijt te kunnen.

Ze hebben ook dagelijks training nodig om hun geestelijke gezondheid te behouden. Ze moeten ook regelmatig gecontroleerd worden op parasieten en andere gezondheidsproblemen. De Tibetaanse Mastiff heeft ook extra aandacht nodig om te voorkomen dat ze verveeld raken. Wat kan leiden tot problematisch gedrag. Al met al is de Tibetaanse Mastiff een zeer liefhebbende. En trouwe metgezel die met de juiste zorg en liefde zal bloeien.

Tibetaans Mastiff gezondheid.

De Tibetaanse Mastiff is een sterk ras die goed gezond is. als hij goed verzorgd wordt. Deze honden hebben een levensverwachting van 10 a 15 jaar. Hoewel ze meestal gezond zijn. Hebben ze wel vatbaarheid voor bepaalde gezondheidsproblemen.

Sommige van deze problemen zijn hipdysplasie. Oogproblemen, allergieën, artritis. Huidproblemen en bloedarmoede. Het is belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan om de gezondheid van deze honden te controleren. Zodat eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig worden opgespoord. En behandeld. Daarnaast is het belangrijk om deze honden te laten inenten tegen infectieziekten . En om ze op een geschikte manier te voeren. Door deze zorg en verzorging zal de Tibetaanse Mastiff gezond blijven.