Hypoallergene Hondenrassen

Hypoallergene Hondenrassen

Hypoallergene Hondenrassen.

Hypoallergene Hondenrassen ! Theoretisch zijn er geen dergelijke honden die helemaal geen allergieën veroorzaken.

Hypoallergene honden worden hondenrassen genoemd. Bij communicatie waarmee het risico op allergieën bij mensen wordt geminimaliseerd.(Hypoallergene Hondenrassen).

Hypoallergene Hondenrassen

Allergenen zijn eiwitten die worden aangetroffen in het speeksel en de vacht van een hond. Hieruit volgt dat honden die niet kwijlen of verharen (of weinig verharen) een minimum aan allergische reacties bij mensen kunnen veroorzaken. Maar bij sommige mensen kunnen haarloze hondenrassen allergieën veroorzaken.

Er zijn medische observaties volgens welke twee honden van hetzelfde ras het uiterlijk van allergieën bij een bepaalde persoon op verschillende manieren beïnvloeden. De ene kan allergieën veroorzaken en de andere niet. Het is onmogelijk om van tevoren te achterhalen welke van de honden het veiligst is voor een bepaalde persoon.

Alle honden verharen en kwijlen in meer of mindere mate.

De hoeveelheid allergenen bij een hond kan worden verminderd door hygiënische procedures uit te voeren. Voornamelijk bij het baden en wassen van de hond. De meeste honden. Als ze onregelmatig worden gewassen. Zelfs kleine afstotende rassen. Kunnen allergische reacties bij mensen veroorzaken.(Hypoallergene Hondenrassen)

De grootte van de hond kan ook een factor zijn die de hypoallergeniciteit bepaalt. Het is logisch om aan te nemen dat hoe kleiner de hond, hoe minder haar hij heeft. Daarom “produceert” het minder allergenen.

Vaak zijn blaffende honden allergener dan rustige honden.

Dit komt door het feit dat blaffen bijdraagt aan een snellere verspreiding van allergenen. Voornamelijk in speeksel. Veel kleine hondenrassen. Bekend om het vaak en veel blaffen. Zijn dus misschien geen ideale honden voor een allergisch persoon. Ondanks hun kleine lichaamsgrootte. Daarom worden allergiepatiënten aanbevolen om een middelgrote hond met een rustig karakter te krijgen.

Studies tonen aan dat het baden . Wassen van een hond 1-2 keer per week allergische reacties bij mensen zal minimaliseren of zelfs elimineren.(Hypoallergene Hondenrassen)

Wetenschappelijke studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat een goede schoonmaak van het huis allergenen uit het milieu verwijdert. Voer daarom vaker natte reiniging in huis uit en stofzuig de vloer en meubels.

Lijst van hypoallergene hondenrassen.

De Australische Silky Terrier .

(Silky Terrier) is een kleine, compacte. Kortbenige hond bedekt met lang, recht, dun. Zijdeachtig en glanzend haar. De kleur kan grijsblauw of blauw met bruin zijn.(Hypoallergene Hondenrassen)

Het haar van honden van dit ras vereist constante zorg. Ze moeten worden gekrabd, periodiek gewassen en eens in de drie weken worden geknipt. Aanvankelijk werden deze honden gebruikt om op knaagdieren en slangen te jagen.

Honden van het Australische Silky Terrier-ras zijn erg actief, houden van rennen en spelen. Ze hebben dagelijkse actieve wandelingen nodig zodat ze zich niet vervelen.

De American Hairless Terrie.(Hypoallergene Hondenrassen)

De American Hairless Terrier is een sterke. Actieve middelgrote hond. De American Hairless Terrier heeft een volledige set sterke tanden, een volledig naakt lichaam (met uitzondering van snorharen en wenkbrauwen). Heeft geen huidproblemen die kenmerkend zijn voor andere haarloze hondenrassen.

De Affen Pinscher is een speelgoedhond.

Affen Pinschers zijn actieve. Nieuwsgierige, vrolijke honden. Aanhankelijk naar alle gezinsleden.(Hypoallergene Hondenrassen).

Bedlington Terriers zijn kalme honden in vergelijking met andere terriërs, vriendelijk. Ongelooflijk intelligent en attent voor hun eigenaar.

De Bichon Frise zijn kleine honden. Populair vanwege hun uiterlijk. Ze vereisen geen dagelijkse verzorging van de vacht. Omdat ze niet werpen. Een goede hond voor mensen die last hebben van allergieën.

Bolognese .

– Kleine honden oorspronkelijk uit Italië. Deze honden zijn erg intelligent. Houden ervan om met een persoon te communiceren. Maar zijn vrij voorzichtig met vreemden. Gemakkelijk te trainen. Ideaal om te leven in een groot gezin met kinderen en in gezinnen waar andere huisdieren zijn.

Border Terriers zijn soms koppig en vertonen zelden agressie. Over het algemeen kunnen Border Terriers goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Hun liefde voor mensen en kalme aard wordt gebruikt in therapie. Vooral voor kinderen en ouderen. Border Terriers worden vaak getraind om geleidehonden te zijn.

De Welsh Terrier is een compacte middelgrote hond bedekt met een stevige tweelaagse vacht die de hond perfect beschermt tegen regen, modder en wind. De kleur is zwart met een roodbruin en grijs haar.

De Welsh Terrier is niet onderhevig aan rui. Honden van dit ras zijn actief, speels. Vrolijk en loyaal. Ze kunnen goed overweg met de kinderen. Aanvankelijk werd dit hondenras gefokt voor de jacht op vossen. Knaagdieren en dassen. De Welsh Terrier vereist regelmatige lichaamsbeweging en training.

De Dandy Dinmont.(Hypoallergene Hondenrassen)

De Dandy Dinmont Terriër heeft een zeer lang lichaam. Korte benen en een soort plukje op zijn hoofd. De Dandy Dinmont Terrier is een zachte, vrolijke. Dappere en vastberaden hond. Een goede wachter. Kan goed overweg met kinderen, zelfs heel jonge.

De Ierse waterspaniël is een van de zeldzaamste hondenrassen. Deze honden zullen een goede keuze zijn voor het gezin. Omdat ze goed overweg kunnen met andere huisdieren en kinderen.

De Ierse waterspaniël is een goede waakhond, maar niet agressief. Hondenhaar heeft geen frequente verzorging nodig. De Ierse Water Spaniel schuurt nauwelijks.(Hypoallergene Hondenrassen)

De Spaanse waterhond is een middelgrote hond bedekt met donzig. Krullend haar dat karakteristieke lange koorden vormt. De kleur kan zwart, beige, wit of bruin zijn, of een combinatie van deze kleuren met wit.

De Spaanse waterhond is zeer intelligent. Aanhankelijk en loyaal. In het verleden werden deze honden gebruikt als herders. Jagers en om vissers te helpen. Ze houden van zwemmen. Ze vereisen constante fysieke inspanning en vroege socialisatie. Met vreemden gedragen deze honden zich voorzichtig.

De Yorkshire Terrier.(Hypoallergene Hondenrassen)

De Yorkshire Terrier is een kleine hond die tot de speelgoedgroep behoort. Bedekt met een zeer zachte, zijdeachtige, glanzende. Dunne, rechte vacht. Meestal is de kleur van Yorkies blauw met bruin. Maar kan ook blauw zijn met goud. Zwart met bruin en zwart met goud. Honden van het Yorkshire Terrier-ras zijn erg intelligent. Vrolijk, actief, aanhankelijk en vriendelijk. Ze houden van aandacht. Maar tegelijkertijd mogen ze geen zacht karakter hebben zoals schoothondjes.

De dwergspitz (Pomeranian) is een miniatuurhond die tot de speelgoedgroep behoort. Dwerg Spitz is een compacte hond. Met een sterke lichaamsbouw. Bedekt met dik, lang, steil, hard haar met een zachte dikke. Korte ondervacht. De kleur van honden kan bijna elke kleur zijn. Maar meestal is het rood, zwart of roomwit.(Hypoallergene Hondenrassen).

Honden van het dwergSpitz-ras zijn erg intelligent. Actief en vriendelijk, houden niet van eenzaamheid. Ze hebben training nodig.

De Cairn Terrier is een kleine jachthond afkomstig uit Schotland. Waar hij werd gebruikt om op ratten en andere knaagdieren te jagen. Hun vacht is grof, romig, tarwe, zand. Grijs of bont van kleur van alle tinten. Honden van het Cairn Terrier-ras zijn zeer intelligent. Sterk, winterhard en loyaal. Ze hebben een sterk jachtinstinct en houden ervan om te graven op zoek naar prooien. Cairn Terriers moeten worden getraind. Anders worden ze erg koppig. Cairn Terriers kunnen goed overweg met kinderen.

De Kerry Blue Terrier.(Hypoallergene Hondenrassen).

De Kerry Blue Terrier is een middelgrote hond met een lange kop. Bedekt met zacht, krullend haar, zonder ondervacht. De kleur kan zijn van blauwzwarte tot lichtgrijze leisteen. Kerry Blue Terriers werpen nauwelijks af. Maar ze moeten regelmatig worden geschoren. Kerry Blue Terrier is actieve. Zeer aanhankelijke en vriendelijke honden. Behandel kinderen goed. Ze houden van spelen en vereisen constante fysieke inspanning. In het verleden werden deze honden gebruikt als waakhonden. Maar ook voor de jacht op ratten, konijnen, dassen. Vossen en hazen.

De Chinese kuifhond werpt praktisch niet. Maar deze honden hebben goede zorg nodig. Omdat honden geen haar hebben. Is hun huid gevoelig voor zonnebrand en droogheid. Chinese kuifhonden hebben een vrij lange levensduur – ongeveer 14 jaar. Het zijn actieve. Vrolijke honden. Favorieten van het hele gezin.

Coton de Tulear zijn kleine honden. Het ras komt oorspronkelijk uit Madagaskar. Honden van dit ras hebben een zachte donzige vacht, die aanvoelt als watten. Omdat coton de tulear niet werpt, is het een goede keuze voor mensen met een allergie.(Hypoallergene Hondenrassen).

Xoloitzcuintli kan van verschillende groottes zijn: speelgoed. Miniatuur en standaard. Ze hebben een glad lichaam. Een lange nek, grote oren en amandelvormige ogen. Xolo kan volledig haarloos zijn of bedekt met kort steil haar.

Hun huid is meestal zwart of blauw van kleur en soms rood of bedekt met vlekken. Deze honden onderscheiden zich door gratie en behendigheid. Ze hebben een sterk ontwikkeld roofdierinstinct. Ze vereisen verplichte training en socialisatie vanaf jonge leeftijd.

De Lhasa Apso.(Hypoallergene Hondenrassen).

De Lhasa Apso is een kleine hond met een lange. Dikke, stijve, rechte en zeer dichte vacht die constante zorg vereist. Deze honden moeten periodiek worden gewassen. Geborsteld en regelmatig worden gesneden. De kleur van lhasa apso kan zwart, wit. Goud, rood of bont zijn. Met de leeftijd wordt de kleur van honden lichter. Lhasa Apso zijn energieke honden, maar tegelijkertijd kalm. Ze vereisen verplichte training en socialisatie. Het Lhasa Apso hondenras werd speciaal in Tibet gefokt om kloosters te bewaken. Lhasa Apso’s hebben een acuut gehoor en sonoor geblaf. Ze houden niet van vreemden. Maar zijn loyaal aan hun meesters.

Maltezer is een kleine hond die tot de speelgoedgroep behoort. Bedekt met lang zijdeachtig wit haar zonder ondervacht. De oren kunnen crème of lichte citroen van kleur zijn. Wat is toegestaan, maar ongewenst.

De ogen van maltezen zijn groot donker en expressief. Deze honden, met de juiste zorg. Verharen praktisch niet en worden als hypoallergeen beschouwd. Maltezen zijn erg actief, vrolijk en speels. Maar een beetje angstig, en met jonge kinderen kunnen ze zich irritant gedragen.(Hypoallergene Hondenrassen)

Papillon is een decoratieve kleine hond die tot de speelgoedgroep behoort. Heeft karakteristieke grote oren met lange ogen. De naam komt van het Franse woord voor “vlinder”. De vacht van de papillon is lang, dun, zacht en zijdeachtig.

De kleur is meestal wit met vlekken van verschillende kleuren. De afwezigheid van witte kleur in kleur is niet toegestaan. Papillon honden zijn zeer actief, sociaal. Atletisch en intelligent.

De Peruaanse Inca orchidee.(Hypoallergene Hondenrassen)

De Peruaanse Inca orchidee is een van de vele haarloze hondenrassen. Een kenmerkend kenmerk van deze honden is het ontbreken van een vacht. Hoewel ze kort haar op het hoofd. De benen en de punt van de staart kunnen hebben.

De voorkeur gaat uit naar volledig haarloze honden. De huidskleur kan chocolade, grijs, koper of bont zijn. Het zijn dunbenige, elegante, middelgrote honden. Ze zijn actief. Vriendelijk en zeer aanhankelijk met de eigenaren. Ze behandelen vreemden met voorzichtigheid. Ze houden niet van eenzaamheid.

Verdragen geen warmte en kou. Deze honden moeten regelmatig worden gewassen. Evenals gesmeerd met een vochtinbrengende crème en beschermd tegen zonnebrand.

De Poolse Laagland Herdershond is een middelgrote hond, met een donzige. Dikke, grove. Rechte of golvende vacht en een zachte dikke ondervacht. De kleur kan monochroom of gevlekt zijn. Wit, grijs, bruin, vaak met zwart of grijs. Dit zijn zelfbewuste honden. Ze hebben een uitstekend geheugen en zijn gemakkelijk te trainen. Ze vereisen dagelijkse fysieke inspanning. Aanvankelijk werden Poolse laaglandherders gebruikt als herdershonden.

De Portugese waterhond is een middelgrote hulphond bedekt met dik. Strak gedraaid haar. Deze honden in hun thuisland hielpen in het verleden vissers. Ze zijn niet bang voor water en houden van zwemmen. Dus ze hebben webbing op hun poten tussen hun vingers.

De kleur kan zwart, bruin. Zwart met wit of bruin met wit zijn. Portugese waterhonden zijn zacht, geduldig. Zeer intelligent, onafhankelijk. Gemakkelijk te trainen. Ze zijn sociaal, maar ze kiezen één eigenaar uit. Van wie ze heel veel houden. Ze worden graag gestreeld. Vreemden worden vriendelijk behandeld. Portugese waterhonden vereisen constante fysieke inspanning en lichaamsbeweging. Anders zullen ze zich vervelen.

De poedel.

De poedel is een zeer intelligente hond met een dikke krullende vacht zonder ondervacht. Iets vervellen. De grootte van poedels kan verschillen. De kleur is wenselijk monochroom. Meestal is het zwart, wit of chocolade. Poedels hebben zorgvuldige zorg en snijden nodig. Poedels zijn gericht op mensen, ze kunnen goed overweg met kinderen.

Houden van spelen, zijn gemakkelijk te trainen en kunnen allerlei trucs uitvoeren. Deelnemen aan verschillende shows, sporten. Wedstrijden voor behendigheid en gehoorzaamheid.

De Bullets zijn een kleine herdershond bedekt met een lange. Dikke, stijve, gedraaide vacht die lijkt op dreadlocks. waardoor het vrijwel waterdicht is. De kleur is meestal monochroom, meestal zwart. Maar kan wit, grijs of crème zijn.

Honden van het kogelras zijn zeer intelligent, dapper. Snel en behendig, kunnen deelnemen aan sport of een bewaker zijn. Soms vertonen kogels koppigheid. Ze zijn erg loyaal, gehecht aan de eigenaar. Maar ze zijn op hun hoede voor vreemden. Ze vereisen veel beweging in de frisse lucht. Deze honden mogen niet de hele tijd binnen worden gehouden.

De tarwe zachtharige terriër is een middelgrote hond, met een zachte. Dunne vacht zonder ondervacht. De kleur kan tarwe of wit zijn. Maar tarwekleur heeft de voorkeur. Puppy’s worden geboren met een donkerdere kleur. Maar worden lichter met de leeftijd.

Honden van het zachtharige tarweterriërras hebben constante verzorging en kapsel nodig. Het zijn intelligente, koppige, energieke, vrolijke. Speelse honden, maar ze vereisen constante training zonder het gebruik van ernst en socialisatie.

Anders kan de hond agressief en timide worden. Zachtharige tarweterriërs behandelen kinderen goed. Verdragen warmte niet goed en kunnen op knaagdieren jagen.

Samojeden.

Samojeden zijn donzige witte honden van gemiddelde grootte. Die worden gefokt door rendierherders in Siberië. Ze worden meestal gebruikt als sledehonden. Hun vacht is dicht. Dik tweelaags. De bovenste laag is lang. Hard en recht en de ondervacht is kort. Zacht en dik. Honden van dit ras zijn speels, erg vriendelijk.

Niet agressief, in staat om te informeren over de nadering van vreemden met een luide blaf. Ze kunnen goed overweg met jonge kinderen en andere honden.

De Skye Terrier is een lage. Kortbenige jachthond met een langwerpig lichaam. Bedekt met een lange, landreikende tweelaagse. Taaie, rechte vacht met een korte zachte ondervacht. Ze hebben lang haar op hun oren en wenkbrauwen. Evenals een karakteristieke matige baard. Kleur kan blauw. Donker of lichtgrijs, zwart zijn.(Hypoallergene Hondenrassen)

Honden van het Skye Terrier-ras zijn intelligent. Winterhard, dapper. Zeer loyaal en loyaal aan hun eigenaar. Ze zijn geweldig voor de jacht op vossen en dassen.

De Tibetaanse Terriër is een middelgrote hond met een sterke bouw. Bedekt met een dikke ruige, tweelaagse vacht met een zachte dikke ondervacht. De snuit en ogen zijn gesloten met lange strengen.(Hypoallergene Hondenrassen)

De kleur kan elke, maar ook driekleur. Gestroomd of pegim zijn. De Tibetaanse Terriër is intelligent, actief. Aanhankelijk met eigenaren, zachtaardig met kinderen. Maar kan jaloezie en koppigheid tonen.

Hij behandelt vreemden met voorzichtigheid. Maar tegelijkertijd moet hij geen agressie of schaamte tonen. Honden van het Tibetaanse Terriër-ras vereisen dagelijkse fysieke oefeningen. Ze kunnen deelnemen aan sporten.

Flanders Bouviers.

Flanders Bouviers zijn zachtaardige en trouwe honden. Ze houden van hun meester en het hele gezin. Ze worden gebruikt als waakhonden. Over het algemeen zeer gehoorzame honden met een goed karakter. Uiterlijk ziet de Vlaamse Bouvier er formidabel en serieus uit. Maar in feite zijn dit de zachtaardigste wezens.(Hypoallergene Hondenrassen)

De Shih Tzu is een miniatuurhond afkomstig uit China. Met een korte snuit en grote donkere ogen, bedekt met zacht, lang. Zijdeachtig, glanzend, tweelaags haar.

De kleur kan elke zijn. Maar de voorkeur wordt gegeven aan honden met een witte vlek in de vorm van een vlam op het voorhoofd en een witte punt van de staart. De lengte van de vacht kan de vloer bereiken. Dus deze honden hebben dagelijkse verzorging en reiniging nodig. Shih Tzus zijn intelligent. Hebben een vrolijk vrolijk karakter, houden van aandacht van mensen. Zijn energiek, vriendelijk en onafhankelijk.

Schnauzers zijn een Duits hondenras dat kan worden gebruikt als waakhond. Schnauzers hebben een karakteristieke goed gedefinieerde baard. Donzige wenkbrauwen. De kleur kan zwart zijn. Maar vaker is de kleur peper met zout. De vacht van schnauzers is krullend. Lang, meestal kort geschoren op de rug.(Hypoallergene Hondenrassen).

Om verwarringsvorming te voorkomen. Moeten schnauzers worden bekrast en periodiek worden bijgesneden. Schnauzers zijn vriendelijk, energiek en kunnen goed overweg met kinderen. Ze vereisen training en dagelijkse lichaamsbeweging.