Dwergschnauze

Dwergschnauze. scaled

Dwergschnauze.

Dwergschnauze.
Dwergschnauze.

Beschrijving: De Dwergschnauze is een sterk gebouwde hond . Die varieert van 12 tot 14 centimeter hoogte.

Beide geslachten wegen van 13 tot 15 pond.
Dit is een zeer vierkante uitziende hond. Met een lang hoofd en sterke kaken.
Ook oren en staart worden meestal bijgesneden. De Mini Schnauzer heeft een harde buitenlaag over een zacht laagje.
Gebruikelijke vachtkleuren voor de Schnauzer zijn zout en peper. Zwart, zwart en zilver en af en toe wit.

DWERGSCHNAUZER PUP.

Geschiedenis: De Dwergschnauze is ontstaan in Duitsland in de late 19e eeuw. Het kruisen van de Standaard Schnauzer met Affenpinscher en Miniatuur Pinscher produceerde miniatuur Schnauzer. Deze actieve honden werden gebruikt om ratten en ander ongedierte op boerderijen te jagen, en waren bedreven in het volgen van hun prooi in krappe ruimtes. De Mini Schnauzer vond ook dienst als waakhonden voor gezinnen en kuddedieren. Ze zijn alert waakhonden en zal niet aarzelen om te blaffen als ze denken dat er iets mis is.

Temperament: De Miniatuur Schnauzer is een energieke, actieve hond die graag speelt. Deze hond is zeer alert, maar mag niet overdreven agressief. De Schnauzer moet worden geleerd hoe te socialiseren met andere honden, terwijl jonge, omdat ze de neiging om dominant te zijn met hen anders. Min Schnauzers zijn gemakkelijk te trainen, maar hebben wel een “hoge prooi rijden” die moet worden aangepakt als andere huisdieren aanwezig zijn in het huis. De Miniatuur Schnauzer is goed met kinderen en geniet van het gezelschap van hun familie.

Gezondheidsproblemen: Meestal is de Miniatuur Schnauzer een redelijk gezond ras van de hond. Ze kunnen worden onderworpen aan staar en retinale atrofie, die beide kunnen leiden tot blindheid. Als de vetniveaus in hun bloed te hoog stijgen, kunnen ze pancreatitis krijgen.

 Dwergschnauzer karakter.

De Dwergschnauzer is een zeer goede indoor hond .En zal gelukkig zijn in een huis of appartement. Deze hond wordt sterk gehecht aan het gezin. De Mini Schnauzer is speels en levendig en heeft dagelijks beweging nodig. Bij voorkeur een lange wandeling.

Dwergschnauzer pup
Dwergschnauzer pup