Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier scaled

Staffordshire Bull Terrier.

Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier/ Terriers zijn een fenomenaal sterke en gespierde hond. Die ook wel pitbullterriërs worden genoemd. De naam Pitbull wordt soms zonder echte basis gevreesd. Deze honden hebben een ongeëvenaarde moed en kracht tot grootte verhouding.

Onderscheidend uiterlijk.

Deze honden hebben een onderscheidend uiterlijk grotendeels te danken aan hun brede kop met soms uitpuilende kaakspieren. Hun hele hoofd is vrij groot in vergelijking met een hond van dezelfde lichaamsgrootte. Kleine oren kunnen worden bijgesneden of niet bijgesneden (men zou hopen de tweede).

Ze hebben meestal donkerbruine of zwarte ogen.

Hun spiergebonden lichaam is bedekt met onderhoudsarm kort haar.

Hun angstaanjagende houding wordt veroorzaakt doordat hun voorpoten vrij wijd uit elkaar staan. Wat een uitstekende balans geeft. Een medium tot korte staart maakt de Staffy’s knappe buik compleet.

De kleuring van het ras is gevarieerd en kan elke effen of gemengde kleur zijn.

Staffordshire bull terrier karakter.

Het karakter van de hond logenstraft zijn valse reputatie als agressief. En de term pitbull bleef hangen omdat het ras werd gebruikt in de vechtkuilen.
We hebben allemaal de verhalen gehoord van uit de hand gelopen pitbulls die honden. Kleine kinderen en zelfs een volwassene verwonden of doden.

Vanwege onvolledige mediaberichten zijn Staffordshire Bull Terrier in sommige landen het onderwerp van eigendomsbeperkingen. Het is belangrijk om het volledig te onderzoeken. Wrede en brute behandeling door kwaadwillende verzorgers kan leiden tot agressie van deze (en elke andere) hond.

Staffordshire Terrier is zeer intelligent dapper en bezitten het krachtige verlangen om hun meester te behagen. In combinatie met de pure kracht van de hond. Is het gemakkelijk voor een kwaadwillende eigenaar om agressie in de hond te willen inprenten.

Hondenrassen.

Het is een feit datdit. De Staffy is een vriendelijke, volgzame en intelligente hond. Ze zijn vaak zo vriendelijk tegen vreemden dat ze slechte waakhonden zijn. Ondanks hun soms intimiderende uiterlijk.

Een eerlijke kritiek is dat ze soms agressief kunnen zijn tegen andere honden als ze niet goed getraind zijn. Het antwoord hierop is “socialisatie” met andere honden vroeg in het leven.

Staffordshire Bull Terrier hebben een onsterfelijke toewijding aan hun familie en een bijna obsessieve behoefte om door hun meester te worden gewaardeerd. Het is zeker geen gereserveerde hond, hij toont zijn opwinding en genegenheid met kracht.

Verzorging van Staffordshire Bull Terrier:

Alle subrassen van de Staffordshire Terrier hebben veel regelmatige lichaamsbeweging
nodig. Aan hun trainingsbehoeften kan worden voldaan met een eenvoudige dagelijkse wandeling of met hun favoriete balspel in het park.

De intelligentie van de Staffordshire terriër maakt gehoorzaamheidstraining gemakkelijk. Besteed aandacht aan het sterk ontmoedigen van agressief gedrag bij uw hond tijdens zijn eerste jaar.

Staffordshire terriers met een sterke band met hun familie “roedel” en doen het dus beter mentaal om ‘s nachts binnenshuis te leven. Het verzorgen van de vacht van uw Staffordshire Bull Terrier is eenvoudig. Het gaat gewoon heel af en toe poetsen met en stijve borstel om los of dood haar te verwijderen.

Gezondheidsproblemen van Staffordshire Bull Terrier.

Bekende gezondheidsproblemen in het ras zijn heup en elleboogdysplasie bij honden. Progressieve retinale atrofie. Cerebellaire ataxie. Hypothyreoïdie en hartaandoeningen.