Bedlington Terrier

Bedlington Terrier

Bedlington Terrier.

Geschiedenis van het Bedlington Terrier Hondenras.

Tot op heden is het exacte antwoord op de vraag wanneer en hoe dit hondenras verscheen nog niet verkregen. De officiële geschiedenis van dit type terriër gaat terug tot 1867. Het was toen dat de ras standaard verscheen en de eerste tentoonstelling werd gehouden. Er moet worden verduidelijkt dat de norm sindsdien enigszins is veranderd. En pas in 1981 werd de definitieve versie van de Bedlington Terrier hondenrasstandaard aangenomen.

Bedlington Terrier

Wat betreft de eerste vermelding van honden van dit ras. Het verwijst naar het einde van de achttiende eeuw. De voorouders van Bedlington worden beschouwd als oude jachtterriërs. Toen was er een lange selectie in de loop waarvan dit ras bestaande eigenschappen leek. Experts suggereren dat tijdens de creatie van de Bedlington Terrier verschillende hondenrassen werden gebruikt. In het bijzonder hebben we het over de windhond. Zweep, evenals de dandy-dinmont terriër.

Het resultaat was een hond die eruitziet als een ongevaarlijk lammetje.

Maar dit dier is een geweldige jager met goed ontwikkelde spieren. Later werden ze behoorlijk populair onder de rijke edelen die in de buurt van het kleine Engelse stadje Bedlington woonden. En grotendeels hierdoor kreeg het ras in 1825 zijn huidige naam. Er is een legende dat honden van dit ras zelfs in het paleis van de Engelse koningin Victoria leefden. In het midden van de negentiende eeuw, T.J. Rickett. In 1875 werd de huidige gecreëerd.

Bedlington Terrier Club van Groot-Brittannië. Hij is het die de hoofdrol speelt in de teelt van honden van dit ras. Honden die in het Verenigd Koninkrijk worden grootgebracht, worden de fokbasis voor tal van kennels in veel Europese landen, de VS en Canada.

De aard en kenmerken van het Bedlington Terrier ras.

Als je geen rekening houdt met het onschadelijke uiterlijk dat honden van dit ras onderscheidt, maar ze alleen in actie ziet. Zal zelfs een niet-specialist begrijpen dat Bedlington Terriers moedige vechters en bekwame jagers zijn die respect voor zichzelf vereisen. In de decennia sinds het fokken van dit ras hebben zijn vertegenwoordigers meestal de wreedheid van hun voorouders verloren. Maar hebben ze hun moed en koppigheid volledig bewaard.

Ze behandelen mensen perfect en kunnen aanhankelijke en vriendelijke partners zijn in verschillende spellen. Het is veel moeilijker bij honden van dit ras met andere dieren. Vooral niet bij grote. Vanwege het feit dat ze een uitstekend ontwikkeld jachtinstinct hebben. Ze hebben  de neiging om te domineren. En ze gaan onbevreesd felle en soms bloedige gevechten aan met degenen die hun leiderschap proberen uit te dagen.

Dieren van dit ras zijn erg energiek, ze rennen vrij veel en rennen snel. Daarom is het erg belangrijk voor de eigenaar van kinds af aan om zijn dartele huisdieren te leren terugkeren bij zijn eerste oproep.

Uiterlijk van Bedlington Terrier.

Uiterlijk kan de Bedlington Terrier waarschijnlijk nauwelijks knap worden genoemd. De hond van dit ras onderscheidt zich door een vrij gespierd. Tegelijkertijd elegant en flexibel lichaam met een peervormig of wigvormig hoofd op een lange nek. De hond heeft krachtige kaken met een schaarvormige beet. De oren van een hond die tot dit ras behoren, vallen bijna op de wangen en zijn meestal driehoekig met afgeronde uiteinden. De ogen zijn groot en glanzend, met een zachte blik.

Dergelijke honden zijn niet lang bij de schoft. Hun voorpoten zijn iets korter dan hun achterpoten. Hun wol is heel interessant. Het is erg dik, zijdeachtig en lijkt op afstand op watten om aan te raken. Het hoofd van de hond is bekroond met een soort pet. Wat een van de onderscheidende kenmerken is van de Bedlington Terrier honden.

Rasgroep: Terriërs

Gewicht: 17-23 lbs

Hoogte: man 16,5 inch, vrouwelijk: 15,5 inch

Overzicht van Bedlington Terrier .

Dit ras heeft zijn oorsprong in Engeland. Waar ze in de 18e eeuw zijn ontwikkeld. Bedlington Terrier  stond oorspronkelijk bekend als Rothbury Terriers en ze zijn vernoemd naar het Rothbury-district aan de Engelse grens. Deze honden werden zeer gewaardeerd als jagers van een verscheidenheid aan wild. Waaronder vossen, hazen en dassen. Een Rothbury-hond werd rond 1825 gedekt met een Bedlington-teef. Wat resulteerde in de Bedlington-terriër. Bedlingtonterriërs werden gebruikt als ongediertejagers door mijnwerkers van Bedlington. Ze gebruikten deze honden ook als vechthonden in de kuilen.

Temperament -Bedlington Terrier .

De Bedlington Terrier  van vandaag is een meer aanhankelijke en vriendelijke hond, en dit komt door een zorgvuldiger fokken. Bedlington terrier is erg vrolijke en speelse honden, en ze houden ook van kinderen. Deze honden zijn toegewijde en energieke honden.  Ze hebben wel een koppige inslag. Dit ras moet vanaf jonge leeftijd gesocialiseerd worden met andere dieren om problemen later te voorkomen. De Bedlington Terrier  heeft veel kracht en ze zijn vol moed en energie. Ze kunnen heel hard rennen en het zijn fervente gravers. Deze honden houden van blaffen en ze kunnen een beetje gespannen zijn. Dit ras moet worden omheind. Anders zullen ze opstijgen omdat ze graag achtervolgen.

Zorg van Bedlington Terrier .

De Bedlington Terrier  is een ras met veel onderhoud en ze hebben eens in de zes weken een professioneel knippen nodig. Deze honden moeten elke dag worden geborsteld en gekamd. Ze mogen echter alleen worden gebaad wanneer het nodig is. Omdat hun vacht slungelig wordt als ze te vaak worden gebaad. De vachten van deze honden werpen bijna geen haar af en dit maakt ze geschikt voor mensen met een allergie. De pluk in hun oren moet ook worden schoongemaakt. Dit ras wordt ook als prima beschouwd voor mensen met een allergie.

Training.

De Bedlington Terrier  is een onafhankelijke en speelse hond die vrij moeilijk te trainen is. Ze zullen er baat bij hebben als ze van jongs af aan worden gesocialiseerd, vooral met katten. Dit ras moet ook een grondige gehoorzaamheidstraining krijgen. Omdat ze de neiging hebben om overmatig te blaffen en destructief te zijn. De Bedlington Terrier zal het ook niet goed doen als de training hard of hardhandig is. De Bedlington Terrier  houdt van menselijk gezelschap en moet op een stevige. Liefdevolle en consistente manier worden getraind. Ze doen het buitengewoon goed in behendigheid. Gehoorzaamheid en fly ball.

Gezondheidsproblemen

Sommige Bedlington Terrier kan een ernstig aangeboren leverprobleem hebben dat bekend staat als Copper Storage Disease. Dit ras is ook gevoelig voor een genetische nierziekte, PRA. Schildklierproblemen en oogproblemen zoals cataract en netvliesaandoeningen.