Bull terrier gevaarlijk

Bull terrier gevaarlijk

Bull terrier gevaarlijk.

Bull terrier gevaarlijk ! De wortels van bull terrier agressie kunnen voortkomen uit veel verschillende oorzaken. Het kan zijn vanwege een onrustige dominantie gerelateerde relatie tussen jou en je geliefde bullterriër. Het kan ook heel goed een impuls of trigger zijn die niet correct werd behandeld toen uw bullterriër een puppy was.

Misschien heeft een andere puppy of hond uw terriër op jonge leeftijd aangevallen. Ongeacht de oorzaak van de agressie waarmee je te maken hebt. je moet het probleem onder ogen zien en eraan werken om je huisdier te helpen een oplossing te vinden voor zijn agressieproblemen. De implicaties van het ongecontroleerd laten van de agressie van uw huisdier kan leiden tot enge en gevaarlijke situaties voor u en iedereen die in uw huishouden komt als het erger wordt. Dit geldt vooral als er kleine jongen in de buurt zijn.

Bull terrier gevaarlijk
Bull terrier gevaarlijk

De oorsprong van agressie bij kleine honden.

Agressiegedrag van kleine honden kan al beginnen vanaf de leeftijd van 6 weken. In deze belangrijke leeftijd van het leven van uw puppy moet uw hond communiceren met andere puppy’s en met mensen die centraal staan in het leven van uw hond. Uw terriër pup moet ook de benodigde training en instructie krijgen die zal voorkomen dat ze andere puppy’s. Honden en mensen bijten. Dit niveau van socialisatie moet worden aangemoedigd en gehandhaafd totdat uw terriër minstens 14 weken oud wordt. Bij voorkeur een paar weken langer dan dit. U zult merken dat de kans op agressie van honden wordt geminimaliseerd naarmate uw hond beter begrijpt hoe hij op de juiste manier met andere honden moet omgaan.

Er zijn dus een paar belangrijke dingen om op te letten.

Om te beginnen moet je een terriërpuppy niet uit zijn nest verwijderen voordat hij minstens 8 weken oud is. Het nest biedt een natuurlijke sociale omgeving voor uw terriër om mee te communiceren. Wanneer uw bullterriër tussen de 8 en 10 weken oud is, zorg er dan voor dat u geen harde straffen gebruikt of tegen uw terriër-puppy schreeuwt. Je moet ze voorzichtig behandelen. Anders, als u schreeuwt en uw hond slaat tijdens deze cruciale jonge leeftijd. Kunt u ervoor zorgen dat uw hond agressief gedrag en patronen gaat fokken.

Uw bullterriër moet goed gesocialiseerd zijn. Met andere honden en kleine groepen mensen tegen de tijd dat hij / zij 14 weken oud is om toekomstige agressieproblemen met kleine honden te voorkomen.

De ware oorzaak van de agressie van uw terriër kan aan verschillende factoren worden gekoppeld. Het exacte ras van de hond die je hebt. Het ras van de ouders en genetica kunnen allemaal zeker een rol spelen. Zeker, sommige hondenrassen. Bull terriers in het bijzonder, kunnen meer vatbaar zijn voor agressief gedrag dan andere. Maar het is echt niet zo’n harde en snelle regel als sommigen ten onrechte geloven.

Ook hebben terriërs die niet zijn gesteriliseerd of gecastreerd de neiging om meer vatbaar te zijn voor agressieve neigingen.

De belangrijkste factor die ten grondslag ligt aan een hond die agressief gedrag aanneemt. Is zonder twijfel de omgeving waarin hij zich bevindt. Een bullterriër die slechte leefomstandigheden heeft. Strenge en te harde eigenaren. Gebrek aan socialisatie en / of is geschrokken en / of aangevallen / gebeten door andere honden. Is meer geneigd om steeds agressiever te worden naarmate hij opgroeit.

De agressie van een bullterriër kan voortkomen uit de behoefte om een pikorde in een roedel door te hakken en af te dwingen om te laten zien wie wie is. Het is een fysieke en psychologische truc die honden. Bull terriers in het bijzonder, in de loop der jaren hebben gebruikt om te krijgen wat ze willen. Als je bullterriër houdingen. Bijten of grommen naar anderen.Is de kans groot dat je terriër de wateren test om te zien waar ze mee weg kunnen komen en hoeveel dominantie ze kunnen grijpen. Je moet stevig zijn (niet hard) en vanaf jonge leeftijd dominantie over je hond vestigen en die positie gedurende de adolescente jaren van je hond vasthouden om ervoor te zorgen dat hij niet uit de pas loopt en de controle over je huishouden overneemt. Het is veel gemakkelijker om dit te doen dan om te proberen de controle terug te krijgen van je terriër wanneer ze de status van huisleider hebben gegrepen en gevestigd.

Hoe agressief gedrag van uw Bull Terrier te stoppen en te beheersen.

Op de leeftijd van 14 maanden heeft uw terriër geslachtsrijpheid bereikt. Als uw terriër na dit punt agressief gedrag vertoont. Moet u snel actie ondernemen. Ik zal dit ene punt herhalen omdat ik denk dat het zo belangrijk is. Je moet de status van roedelleider in je huishouden nemen en behouden. Honden reageren op personen die de status en het gedrag van roedelleider vertonen. Hun brein is letterlijk hard bedraad om te reageren op roedelleiders.

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden is om je hond nooit te belonen voor agressief gedrag. Als ze dit doen, begint er alleen maar een patroon waarin ze hetzelfde of nieuw agressief gedrag gaan zoeken in de hoop geaaid te worden of een traktatie te krijgen.

Bull terrier gevaarlijk.

Wilt u weten hoe u de status van roedelleider van het huis kunt vaststellen en behouden? Neem de controle over verschillende aspecten van het leven van je bull terriers. Controleer vaste tijden voor eten en lopen. Train je terriër om te reageren op je commando’s. Als je de hond laat wegkomen met wat hij wil wanneer hij maar wil. Zullen ze gaan geloven dat ze controle hebben en gemakkelijker sterk agressief gedrag naar anderen zullen vertonen. Ze zullen het in wezen als hun recht zien als ze denken dat ze de leider van het huis zijn.

Er zijn enkele bullterriërs die agressief worden wanneer ze defensief worden. Het is soms zo dat ze echt bang zijn en agressief zijn is een manier voor hen om anderen te beheersen om deze angst te verminderen. De kans is groot dat terriërs die dit gedrag vertonen niet goed zijn gesocialiseerd. In dit stadium zou het raadzaam zijn om ze uit gebieden met kleine kinderen te houden. Omdat ze ze als bedreigingen kunnen zien. Ik zou aanraden om een trainingssessie bij te wonen of ze naar een trainer te brengen die je terriër kan helpen wennen aan sociale omgevingen.