Hond eet poep

Hond eet poep

Hond eet poep.

Eet je hond poep? Stop er nu mee en help hem!

Hond eet poep
Hond eet poep

Als je je zorgen maakt omdat je hond poep eet, dan ben je niet de enige, want de meeste hondenbezitters hebben hetzelfde probleem. Poep eten is een van de meest voorkomende gedragsproblemen van honden die niet alleen vreselijk lijkt, maar ook niet goed is voor de gezondheid van uw huisdier. Dit probleem is algemeen bekend als coprofagie en kan gebeuren als gevolg van verschillende redenen, waaronder angst of een soort voedingstekort.

Waarom honden poep eten?

Het eten van poep kan om verschillende redenen gebeuren. Een van de eenvoudigste redenen is dat uw hond honger heeft of probeert zijn gebied schoon te maken. De meeste honden doen dit omdat ze niet van vuile ruimte houden en deze schoonmaken door hun eigen uitwerpselen op te eten. Anders kan hij ook honger hebben en dit doen om de honger te stillen.

Als het gaat om gezondheidsgerelateerde problemen, kan een tekort aan bepaalde voedingsstoffen in droog voedsel tot deze activiteit leiden. Het is ook mogelijk dat uw hond worm in zijn maag heeft. Deze wormen zuigen alle voedingsstoffen uit het lichaam van uw huisdier, waardoor hij ondervoed blijft.

Een andere heel grappige reden is dat honden elkaar proberen te imiteren. Dus als ze andere honden dit zien doen, beginnen ze hetzelfde te doen. Het belangrijkste is dus dat je de basisreden moet identificeren waarom je hond dit doet en het probleem dienovereenkomstig oplost.

Hoe los je deze gedragsproblemen van honden op?

Uw hond kan poep eten vanwege twee problemen – gezondheidsgerelateerd of gedragsmatig. Als je je hond dit nog nooit eerder hebt zien doen, dan moet je het onmiddellijk controleren en hem naar een dierenarts brengen. Het kan een probleem zijn van wormen of parasieten of gewoon het gebrek aan goede voeding.

In het geval dat er geen dergelijk gezondheidsprobleem is, kan het een gedragsprobleem zijn. Je kunt het oplossen door de tuin en zijn gebied schoon te houden. Laat hem de poep niet in zijn omgeving vinden en houd hem uit de buurt van zwerfhonden waarvan wordt vermoed dat ze een soortgelijke activiteit doen.

Pas het gedrag.

van je hond aan Als je nog steeds niet kunt voorkomen dat je hond poep eet, moet je proberen zijn gedrag aan te passen en aan te passen. Je kunt dit doen door een aantal slechte smaken zoals bittere appel en cayennepeper voor je hond te gebruiken. Als je je hond elke dag met een lepel pompoenpuree voedt, wordt hij ook van de poep afgenomen.

Een veel voorkomende methode om dit probleem te voorkomen. Is door een hard geluid van “Nee” te maken of water te spuiten wanneer uw hond zijn poep probeert op te eten. Dit zijn enkele van de gemakkelijkste en effectieve methoden om het gedrag van uw hond aan te passen. Maar allereerst moet u de exacte reden achterhalen waarom uw hond poep eet.