Welk ras is mijn hond

Welk ras is mijn hond scaled

Welk ras is mijn hond.

Welk ras is mijn hond – welk hondenras past het beste bij u en uw levensstijl?

Welk ras is mijn hond
 

Als u van plan bent om een hond thuis te krijgen, bent u echt van plan om vele jaren een integraal lid aan uw gezin toe te voegen. Het is dus erg belangrijk dat het hondenras dat u kiest overeenkomt met de levensstijl en behoeften van u en uw gezin. Dit is van vitaal belang, zowel voor u als voor de hond, omdat het een belangrijke factor is om ervoor te zorgen dat u en uw hond nog vele jaren een liefdevolle verbonden relatie zullen delen.

Er zijn veel dingen om over na te denken bij het bepalen van welk hondenras het meest geschikt is voor u. Sommige hondenraskeuzequizzen benadrukken de grootte van de hond, de kleur van de hond of de lengte van de vacht van de hond. Ik denk echter dat er veel andere factoren zijn, die voornamelijk verband houden met het temperament en de trainingsbehoeften van de hond, die veel relevanter en belangrijker zijn bij het maken van de juiste match. Grootte- en uiterlijksproblemen zijn ondergeschikt aan deze meer kritieke factoren. Enkele van deze kritieke factoren zijn:

Heb je kinderen?

Sommige rassen zijn echt geweldig met kinderen (zoals Golden Retrievers), terwijl anderen niet zo tolerant zijn voor kleine mensen die op hun staart en poten stappen. Natuurlijk moet ik hier de verplichte waarschuwing vermelden dat ongeacht het ras, kinderen niet zonder toezicht bij hen mogen worden achtergelaten. Dat gezegd hebbende, sommige rassen zullen uw kinderen echt echte vriendschap en uren plezier bieden. Dus houd er zeker rekening mee of je kinderen hebt of niet, hoe oud ze zijn, enzovoort.

Hoe vriendelijk wilt u dat uw hond moet zijn?

Bent u op zoek naar een waakhond om u serieuze bescherming te bieden? Bent u op zoek naar een waakhond die u waarschuwt dat er iemand nadert, maar anders over het algemeen vriendelijk zal zijn? Wil je een hond die vriendelijk is tegen iedereen – mens, hond en andere dieren?

Hoe actief is je levensstijl?

Als je een bankaardappel bent, is het duidelijk geen slim idee om een hondenras te krijgen dat uren beweging per dag nodig heeft. Aan de andere kant, als je elke dag graag enkele kilometers rent of fietst, wil je misschien geen energiearm ras.

Hoeveel tijd en liefde ben je bereid om je hond te geven?

Ik zet dit als laatste, niet omdat het het minst belangrijk is, maar eerder het tegenovergestelde — ik wil onderstrepen hoe belangrijk deze factor is. Als u het soort persoon bent dat 5 of 6 dagen per week van 7 uur ‘s ochtends tot 7 uur ‘s avonds het huis uit zal zijn, dan zit er helaas misschien helemaal geen hond in de kaarten voor u. Vrijwel alle honden, ongeacht hun ras, hebben uw tijd en uw liefdevolle zorg nodig. Dat gezegd hebbende, verlangen sommige rassen meer naar menselijk gezelschap dan naar anderen. Dus nogmaals, dit is een factor om niet alleen te overwegen bij het selecteren van het hondenras, maar ook bij het nemen van een definitieve beslissing over het al dan niet krijgen van een hond.