Gratis hond af te halen

Gratis hond af te halen scaled

Gratis hond af te halen.

Gratis hond af te halen
Gratis hond af te halen

 

Als u zelfs maar een vluchtige blik werpt op de geclassificeerde sectie van uw lokale krant, Craigs lijst of zelfs prikborden in uw buurt, ziet u advertenties en informatie over gratis honden en puppy’s. “Gratis hond af te halen”, lezen ze vaak. Er zijn een aantal redenen waarom mensen een dier gratis zouden weggeven.

Vaak zijn intenties goed. De persoon die het geven doet, bevindt zich mogelijk in een ongelukkige gezinssituatie waarin ze het dier snel moeten verwijderen. Of misschien werd hun huisdier onverwacht zwanger en geven ze het nest weg.

Rambo

Lindy

 

Maar al te vaak zijn de redenen om een gratis huisdier weg te geven verborgen en geheim. Pas op voor deze.

#1 – WEGGEEF HUISDIEREN.

De belangrijkste reden waarom mensen gratis honden en puppy’s weggeven, is omdat ze zelf het dier gratis hebben gekregen en niet bereid zijn om te voldoen aan het niveau van verantwoordelijkheid en toewijding dat een hond vereist. Hoe vaker een hond van de ene eigenaar naar de andere wordt doorgegeven, hoe moeilijker het wordt om die hond te trainen en er een lid van je gezin van te maken.

#2 – Gezondheidsproblemen.

Gratis honden en puppy’s zijn zelden up-to-date over hun schoten en veterinaire zorg. Vaak zijn ze niet eens naar een dierenarts geweest. Maar al te vaak is een gratis hond er een met een gezondheidsprobleem dat is ontdekt en de huidige eigenaar is niet bereid of niet in staat om de kosten van het omgaan met het probleem te voldoen. Dit zou een nare en dure verrassing voor je zijn.

#3 – Gedragsproblemen.

Vrije honden en puppy’s zitten meestal vanaf de geboorte in de ‘gratis af te halen’ aanbieding. In de meeste gevallen heeft niemand de tijd genomen om de hond goed te trainen. Niet-toegezegde eigenaren zullen het dier waarschijnlijk bij het minste teken van problemen weggeven, van kleine problemen die gemakkelijk kunnen worden opgelost tot grote problemen die u tijd en geld gaan kosten om op te lossen.

Als het gaat om gratis honden en puppy’s, krijg je waar je voor betaalt. Als iemand het zich niet kan veroorloven om een adoptievergoeding te betalen, hoe kunnen ze dan de reguliere kosten van dierenverzorging betalen? Of dierenartsrekeningen als het dier ziek wordt?

En als je serieus wilt zijn over je rol als hondeneigenaar, zal je training een hoge prioriteit hebben. U wilt er zeker van zijn dat uw hond in optimale gezondheid en temperament is voordat u aan uw trainingsprogramma begint. Het beste advies is om een hond te krijgen van een gerenommeerde fokker of adoptieservice. Je moet alleen een hond krijgen die in goede gezondheid is, gerepareerd en up-to-date is op al zijn foto’s. Je betaalt in het begin meer goed, maar de gemoedsrust die je koopt is onbetaalbaar. Dan zal je training een fluitje van een cent zijn.