Hond eet ganzenstront

Hond eet ganzenstront scaled

Hond eet ganzenstront.

Waarom Hond eet ganzenstront? 8 Verrassende waarheden.

Zonder twijfel is het behoorlijk walgelijk om je hond te zien smullen van hondenpoep. Deze gewoonte van opzettelijke inname van poep staat bekend als coprofagie. Waarom eten honden poep? Gedragsdeskundigen en dierenartsen proberen al jaren de redenen te achterhalen waarom honden poep eten. Aan de basis is het belangrijk om te kijken naar de geschiedenis van de hond en hun natuurlijke instincten.

Hond eet ganzenstront
Hond eet ganzenstront

De geschiedenis zegt dat het kan komen door hun natuurlijke instinct om dingen in hun mond te stoppen. In het wild overleefden honden door hun uitwerpselen te eten om te voorkomen dat roofdieren hun geuren zouden vangen, en tot op de dag van vandaag eten wilde honden de interne organen van hun dood. Sommige dierengedragsdeskundigen speculeren dat dit inherent kan leiden tot honden om de vlezige stoffen in uitwerpselen te associëren met de interne organen van hun dood. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende redenen en antwoorden op de vraag “waarom eten honden poep?”

Waarom honden poep eten.

1. Gebrek aan voedingsstoffen
Een van de belangrijkste redenen waarom honden poep eten, is onjuiste voeding. Dit kan gebeuren als we niet kijken wat onze honden eten. Onbewust kan uw hond bepaalde vitamines en voedingsstoffen missen, wat te wijten kan zijn aan voedsel van slechte kwaliteit of parasieten en wormen. In dit geval zal een hond zijn toevlucht nemen tot het eten van poep om de ontbrekende voedingsstoffen te herstellen. Kattenuitwerpselen zijn bijvoorbeeld erg rijk aan eiwitten.

2. Indigestie
Wanneer een hond te veel voedsel eet, kunnen ze het moeilijk vinden om al het voedsel dat ze hebben gegeten te verteren, vooral als hun dieet relatief vet is. Onverteerd resten van hun maaltijd zouden in hun uitwerpselen blijken, waardoor hun poep eruit zou zien en smaken als hun echte maaltijd.

3. Ze kopieerden het van andere honden
Soms, wanneer er te veel honden in een huis zijn, of als uw hond vrij naar buiten moet dwalen, kunnen ze gewoon getuige zijn van een andere hond die uitwerpselen eet. Denkend dat het normaal gedrag is, kan uw hond het kopiëren en uiteindelijk het gedrag als zijn eigen gedrag aannemen.

Bovendien kunt u verrast zijn om te weten dat als uw hond een huis deelt met een ongezonde hond, hij de uitwerpselen van zijn zieke huisgenoot kan eten. Dit heeft te maken met de instinctieve neiging van een hond om zijn zieke familielid te verbergen en te beschermen tegen het doelwit van roofdieren.

4. Ze zijn eenzaam of verveeld
Sommige honden eten poep om hun tijd door te brengen omdat ze zich eenzaam en verveeld voelen. Dit is een teken dat u uw hond verwaarloost. Probeer zoveel mogelijk tijd met hen door te brengen om te voorkomen dat dit soort gedrag zich ontwikkelt.

5. Ze zijn nieuwsgierig
Sommige honden zijn gewoon nieuwsgierig. Ze hebben de neiging om te nieuwsgierig te worden naar dingen. In sommige gevallen eten ze zelfs poep als experiment.

6. Ze houden gewoon van de smaak
vies maar waar. Sommige honden vinden de smaak van dierlijke uitwerpselen gewoon lekkerder dan hun echte hondenvoer! Dit is niet veel logisch voor ons mensen, behalve het feit dat uitwerpselen veel lijken op wat je je hond gaf toen hij nog een puppy was.

7. Bewijs
verbergen Als u te hard bent tegen uw hond wanneer u merkt dat ze in huis worden geëlimineerd, kan uw hond worden gedreven om hun uitwerpselen op te eten om het bewijs te wissen en uitschelden te voorkomen. De volgende keer dat je poep in het huis vindt, pak het dan op en berisp ze zachtjes. Je kunt ze ook inschrijven voor honden gehoorzaamheidstrainingen om dit soort gedrag te elimineren.

8. Stress.

Tot slot kunnen honden zich, net als mensen, ook gestrest voelen vanwege wat angstproblemen. Stress kan je hond ertoe aanzetten om vreemde dingen te doen, zoals het eten van hondenpoep. Om uw hond te rehabiliteren, elimineer stressoren die uw hond kunnen beïnvloeden of, als het probleem aanhoudt en u het gevoel heeft dat u alles hebt gedaan wat u kunt, meld ze dan aan in gehoorzaamheidstrainingen voor honden.