Labradoodle karakter

karakter labradoodle

Labradoodle karakter.

Labradoodle karakter ! De Labrador is een hond die gewaardeerd wordt om zijn immense kwaliteiten als jachthond, maar ook als hulphond, blindengeleidehond of eenvoudige gezelschapshond. Het is waar dat het karakter het een ideale metgezel maakt voor alle gezinnen.

karakter labradoodle
karakter labradoodle

De kwaliteiten van Labrador. Labradoodle karakter.

Alle hondenrassen hebben kwaliteiten, verschillend, maar allemaal even interessant. Iedereen kan een haarbal vinden die bij hen past en is aangepast aan hun levensstijl, of je nu in een huis woont of in een appartement woont. In Labrador zijn deze kwaliteiten talrijk, waardoor het een ideaal hondje is. Uiteraard is deze lijst vooral indicatief en gebaseerd op de normen die zijn opgesteld door de verschillende hondenfederaties van de wereld, zoals de Fédération Cynologique Internationale (FCI), de Société Centrale Canine (SCC) of de Livre des Origines Français (LOF) voor Frankrijk. Vergeet ook niet dat elke hond uniek is en dat het heel goed mogelijk is voor uw Labrador om weg te gaan van de algemene kenmerken van het ras. Als u op zoek bent naar een puppy met een specifiek karakter, vraag dan uw fokker om advies: hij is degene die zijn dieren het beste kent.

Aanhankelijk.Labradoodle karakter .

Labrador is vriendelijk, loyaal en zachtaardig. Het is ook een zeer speelse hond, die daarom een uitstekend speelkameraadje voor kinderen zal zijn. Hij is nooit agressief en is geen erg goede waakhond, tenzij hij het gevoel heeft dat zijn gezin wordt bedreigd. In dit geval zal hij niet aarzelen om in te grijpen. Er blijft een grote hond over, waarvan de grootte een afschrikmiddel kan zijn.

Eenvoudig op te leiden.

De Labrador staat bekend als een vrij gemakkelijke hond om te trainen, zoals de Golden Retriever of de Australian Shepherd. Het is waar dat het veel ontvankelijker is voor onderwijs dan andere primitieve Spitz-achtige honden, zoals de Shiba Inu of de Samojeed. Wel moet hij van jongs af aan een serieuze stage krijgen. Verwaarloos de opvoeding van uw Labrador niet onder het voorwendsel dat het op papier een volgzame en vriendelijke hond is.

Blaft weinig.

Labrador heeft de reputatie weinig te blaffen. Dit is een groot voordeel als je in een appartement woont, omdat het voortdurende geblaf van een hond vaak de oorzaak is van pijnlijke conflicten tussen buren. Het is duidelijk dat Labrador niet stil is en dat hij zijn stem kan laten horen, diep en diep.

Ideaal als eerste hond.

Het Labrador hondenras is een van de ideale rassen voor een eerste adoptie. Zijn joviale en aanhankelijke karakter, zijn intelligentie en zijn verlangen om zijn meester te behagen, stellen hem in staat zich aan te passen aan alle gezinnen, met of zonder kinderen.

Dingen om te kijken in Labrador.

Labrador heeft ook een paar dingen om op te letten. Het is essentieel om alle aspecten van een hondenras te kennen voordat u adopteert, omdat dit is hoe problemen die zich kunnen voordoen gemakkelijk kunnen worden aangepakt.

Hebzuchtig.

Dat is een feit. De Labrador, zelfs meer dan andere honden, is erg hebzuchtig en zal niet aarzelen om zich te werpen op het minste stukje voedsel dat smakelijk lijkt. Dit is een tweeledig probleem. Ten eerste omdat het waarschijnlijk zal groeien. Wist je dat Labradors een van de hondenrassen zijn die het meest worden getroffen door obesitas? Deze ziekte kan de levensverwachting van Labrador ernstig schaden. Maar ook omdat sommige voedingsmiddelen giftig zijn, zelfs dodelijk voor onze haarballen. Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen voedsel blijft rondslingeren en om de hoeveelheid brokjes of pasta dagelijks te respecteren. Om te voorkomen dat u te maken krijgt met financiële zorgen als gevolg van de gezondheidsproblemen van uw hond, kunt u overwegen een onderlinge verzekeringsmaatschappij voor Labrador te nemen.

Moet veel uitgeven.

Dit geldt min of meer voor alle honden, zelfs als sommige rassen, zoals de Duitse Dog, de Berner Sennenhond of de DwergSpitz, minder actief zijn dan andere. Maar de Labrador blijft een jachthond, met fysieke uitgavenbehoeften die bij zijn aard horen. Hij moet elke dag minstens 1u30 rennen en lopen tijdens een lange wandeling, om nog maar te zwijgen van de hygiënische wandelingen om hem zijn werk te laten doen. Uw Labrador zal geen moeite hebben om u te vergezellen tijdens uw jogging- of fietstochten, en als een goede verslaghond zal hij ook genieten van zwemmen in vijvers of op het strand. Koop ook veel speelgoed voor hem om hem bezig te houden: als intelligente hond moet hij ook zijn hersenen pijnigen.

Kan destructief /weggelopen zijn.

Dit is het gevolg van een gebrek aan fysieke stimulatie. Een Labrador die nooit naar buiten gaat en opgesloten blijft in een appartement / op de bodem van een tuin, zelfs als er zijn niche is, zal zeer snel problematisch en moeilijk te beheren gedrag vertonen, inclusief blaffen en vernietiging. Hij heeft daarom een gezin nodig dat in staat is om hem de tijd te geven die nodig is om voor hem te zorgen en met hem te spelen. Labrador heeft een hekel aan eenzaamheid en is niet gemaakt om urenlang alleen te zijn – wat voor veel honden geldt.