Info duitse herder

Info duitse herder scaled

Info duitse herder.

Info duitse herder
Info duitse herder

De Duitse herdershond (soms afgekort tot GSD). Wordt ook wel aangeduid als een Elzasser.Of af en toe Schaferhund.Berger Allemand, of Deutscher Schaferhund.

Duitse herder info.

Dit is een zeer populair en geliefd ras van grote hond die zijn oorsprong in Duitsland. Relatief recent, met zijn oorsprong dateert uit rond 1899. De Duitse herder is in wezen een hoedende hond. Ontwikkeld voor het hoeden en bewaken van schapen.

Ze zijn zeer intelligent, sterk en gehoorzaam. Open voor opleiding, waardoor ze ook ideaal zijn voor gebruik door veiligheid. Politie, strijdkrachten en douane.

Beschrijving

De jas van de Duitse herdershond .Bestaat uit een dikke ondervacht en een dichte buitenlaag die hij het hele jaar door afwerpt. Er zijn medium en langharige variëteiten. De langharige is zeldzamer en vaak beschouwd als een fout door veel kwekers en organisaties.

Hoewel er veel kleurvariaties zijn, waaronder bruin en zwart. Rood en zwart, helemaal zwart, helemaal wit. Blauw en lever, heeft het ras een zeer gedurfde en onderscheidende look. De snuit is relatief lang en squarish, zwart-nosed, en het hoofd is koepelvormig in uiterlijk met grote. Open fronted, rechtopstaande oren. De kaken zijn extreem sterk. Met een schaarachtige beet.

De ogen zijn bruin. Middelgroot en aan de andere kant is er een lange borstelige staart.

Ze staan ongeveer 60 centimeter tot aan de schouders .

Wegen tussen de 28 en 40 kilogram.

Mensen over de hele wereld houden van de Duitse Herdershond. Het is een zeer populair ras en het heeft gekenmerkt in vele schilderijen. En schetsen van kunstenaars zoals de internationaal gerenommeerde Mike Sibley. Die produceert verbazingwekkend levensend portretten en prenten van vele rassen van de hond.

Eigenschappen

Ze zijn ook zeer beschermend, maar toch. Aanhankelijk en loyaal en maken zeer goede familie huisdieren, zolang ze goed opgeleid en bewust gemaakt . Van hun positie binnen de hiërarchie van uw familie pack.

Een gedurfde, leergierige, welmanige hond. Wiens ogen een diepte van karakter vertonen. Heel loyaal. Vereist veel lichaamsbeweging en een goede opleiding op jonge leeftijd.