Hond wil niet lopen

Hond wil niet lopen

Hond wil niet lopen.

Hond wil niet lopen
Hond wil niet lopen

Hond wil niet lopen ! Een hond die niet wil gaan wandelen is niets uitzonderlijks. Dit soort dingen gebeurt minstens één keer met elke meester die zijn hond uitlaat. Je neemt hem mee voor zijn dagelijkse wandeling, alles is in orde, dan stopt hij plotseling. En hoe hard je ook je best doet, hij weigert koppig te bewegen.

Waarvoor? Wat gebeurt er? Is het luiheid? Een bevlieging? Is hij gewoon moe of heeft hij ergens pijn? En hoe te reageren in dit soort situaties? Moeten we hem dwingen om verder te gaan of wachten tot hij weer meewerkt?

Ontdek waarom de hond geen wandeling wil maken en wat je moet doen in dit soort situaties.

Waarom wil je hond niet gaan wandelen?

Als je hond weigert om te gaan wandelen, merk dan allereerst op dat het zelden een bevlieging is. In de meeste gevallen wordt zijn gedrag veroorzaakt door echt leed.

Wil je hond niet gaan wandelen? Hij kan bang zijn.

Vaak, wanneer de hond abrupt stopt op straat zonder duidelijke reden, is het omdat hij bangis . Bang voor wat? Het kan een persoon zijn die hij niet bijzonder leuk vindt en die zich voor hem heeft bevonden. Het kan ook iets zijn dat hem eerder heeft getraumatiseerd.

Als uw hond een traumatische ervaring heeft gehad en een omstandigheid of iets hem daaraan herinnert tijdens de wandeling, kan hij verlamd raken door angst. Dat verklaart waarom hij weigert verder te gaan.

De hond wil niet gaan wandelen als hij moe is.

De hond kan ook weigeren om vooruit te gaan tijdens zijn wandeling als hij moe is. Een hond heeft gemiddeld een half uur wandelen per dag nodig. Een van de twee dingen: of je bent langer dan een half uur weg en het is uitgeput. Dus zal hij van tijd tot tijd stoppen om op adem te komen. Maar als hij echt moe is, zal hij gewoon weigeren om verder te gaan totdat hij volledig is hersteld.

Of hij is niet gewend aan langeafstandswandelingen. Als je het net hebt aangenomen en je kent het niet zo goed, dan is het heel goed mogelijk. Het kan zijn dat hij met zijn vroegere meester niet veel uitging. Hij leverde dan ook geen noemenswaardige lichamelijke inspanning. En als je hem veel vraagt, kan hij het niet waarderen en weigeren mee te werken.

De hond weigert te gaan wandelen als hij pijn heeft.

De laatste reden die kan verklaren waarom je hond niet wil gaan wandelen is de aanwezigheid van pijn ergens. Dit is vooral waarschijnlijk als u een verandering in gedrag of gang opmerkte voordat deze stopte. Begon hij te hinken?

Heeft hij klachten geuit tijdens het lopen?

Kijk onder zijn poten, hij heeft zich mogelijk verwond. Palpeer ook zijn onderste ledematen, op zoek naar een mogelijke blessure die je niet zou hebben gezien voordat je vertrok. Als je niets ziet dat een bron van pijn kan zijn, is het mogelijk dat hij zich slecht voelt of dat hij ziek is. Dit is waarschijnlijk het geval als hij begint te braken.

Hoe om te gaan met de hond die niet wil gaan wandelen?

De beste manier om een hond te beheren die weigert een wandeling te maken, is door de bron van zijn ongemak te identificeren en het te verhelpen of te voorkomen.

Neem regelmatig pauzes.

Als je merkt dat je hond niet gewend is aan lange wandelingen of heel snel moe wordt, geef hem dan de tijd om regelmatig op adem te komen. Wacht niet tot hij moe is om je tegen te houden. Rust van tijd tot tijd in de schaduw. Het respecteren van iemands tempo en fysieke kracht is de enige manier om te voorkomen dat je weigert om vooruit te komen.

Als hij zo moe is dat hij niet vooruit wil, laat hem dan zijn kracht herwinnen. Hij zal opstaan als hij uitgerust is. In de tussentijd, om hem een beetje te helpen, help hem te ontspannen door hem een drankje te geven en hem te laten koesteren op de kruiden. Zodra hij klaar is om verder te gaan, leid je hem naar de draf.

Probeer hem te vermaken.

Als je hond stopt en weigert verder te gaan omdat hij bang of getraumatiseerd is, is de beste manier om dit te verhelpen zijn opvatting van wandelen te veranderen. Hoe? Het heeft waarschijnlijk geen heel mooi beeld van de buitenballad. Het is mogelijk dat hij deze activiteit assimileert met iets negatiefs, dat hij noodzakelijkerwijs vreest.

Dus jouw rol is om dit idee te veranderen. En dit, door ervoor te zorgen dat het een goed beeld heeft van de promenade. Je kunt bijvoorbeeld speelgoed meenemen of een paar spelletjes met hem spelen. Plan behandelt ook: als dit, als hij plotseling weigert om vooruit te gaan omdat angst weer de kop opsteekt, kun je hem snel vermaken. Het doel is om hem te laten begrijpen dat hij niets riskeert en dat hij wint om te bewegen en niet het tegenovergestelde.