Labrador karakter

Labrador karakter.

Labrador karakter
Labrador karakter

Wat is het de labrador karakter ?

De Labrador retriever, een hond van Britse afkomst. Is een van de favoriete rassen in veel landen, en dit is heel natuurlijk als je zijn temperament, zijn diepe aard en zijn vermogen om zich aan te passen aan alle situaties kent. Wat is het Labrador karakter?

Onmiskenbaar aanpassingsvermogen.

Veel honden zijn heel snel verdwaald en verrast in bepaalde situaties. Ze hebben de neiging om weg te rennen of agressief te zijn in het aangezicht van iets waar ze niet mee weten om te gaan. De labrador blijft zen in alle omstandigheden en, genietend van intellectuele vermogens boven het hondengemiddelde, neemt hij altijd de juiste beslissing om zich te gedragen zoals hij zou moeten.

Een aanhankelijke hond?

Onder de karaktereigenschappen van de Labrador is genegenheid geen prioriteit. Hij is natuurlijk een vriendelijke hond, die van strelingen en papouilles houdt, maar die er alleen niet naar op zoek gaat. Hij heeft dit niet nodig om zich geliefd te voelen door zijn meester, omdat hij weet te herkennen wanneer hij gelukkig met hem is. Het feit ook dat het evenwichtig en vervuld is, maakt het een hond die niet veel genegenheid vereist.

De labrador, een hond voor kinderen?

Nogmaals, als hij niet het type is om het gezelschap van kinderen te zoeken, toont hij niettemin clementie jegens hen en veel geduld. Hij is het type om te accepteren dat hij wordt gepest zonder tekenen van prikkelbaarheid te vertonen. Als hij het beu is, gaat hij weg en dat is het! Aan de andere kant, als hij een gevaar waarneemt dat hen wacht, dan kun je er zeker van zijn dat hij zijn leven in gevaar zal brengen om hen te beschermen.

Is het karakter van de labrador compatibel met het appartement?

Het is heel goed mogelijk om een labrador in een appartement te hebben, maar onder bepaalde voorwaarden. Laten we niet vergeten dat dit een sportieve hond is, die graag rent en die graag in contact is met water. Het ras wordt vermeld in de klasse van wildrapporterende honden en waterhonden. Zijn relatie met de natuur is diep en een labrador die niet enkele uren per week in grote parken, bossen, in de buurt van meren, enz. Kan doorbrengen, zal erg ongelukkig zijn, hoewel hij er alles aan zal doen om zijn meester ondanks zijn frustratie nog steeds tevreden te stellen.