Volwassen hond zindelijk maken

Volwassen hond zindelijk maken

Volwassen hond zindelijk maken.

Volwassen hond zindelijk maken
Volwassen hond zindelijk maken

Volwassen hond zindelijk maken ! Het maakt niet uit of je oudere hond een badmeester is, een geadopteerde zwerver of hij is gewoon opgegroeid met slechte verzorgingsgewoonten. Het is vrij eenvoudig om een volwassen hond in het toilet te trainen.

Het enige wat je nodig hebt is om consistentie te behouden en geduldig te zijn.

Stap 1:

Richt een aangewezen wasruimte in buiten uw huis, op uw terras of op een bepaald stuk van uw gazon. Kies uw locatie zorgvuldig en neem uw hond er regelmatig mee naartoe, zodat uw hond weet dat dit de plek is om naartoe te gaan.

Stap 2:

Stel een routine in door je hond ‘s ochtends vroeg en voor het slapengaan zijn spullen te laten doen. Het is belangrijk om deze routine elke dag aan te houden. Vergeet niet om minstens twee of drie keer per dag wandelingen en bezoeken aan het toilet te plannen. De hond kan enige tijd nodig hebben om te snuffelen voordat hij kan vertrekken, dus vergeet niet om lang genoeg buiten te blijven.

Stap 3:

Houd je hond de eerste twee weken goed in de gaten. De meeste oudere honden zullen duidelijke tekenen vertonen dat ze verlichting nodig hebben. Ze kunnen zeuren, snuffelen, rond een gebied gaan of noodsignalen vertonen, zoals bij de deur staan. Wanneer je dit opmerkt, haal het er dan meteen uit.

Stap 4:

Vermijd gerommel en straffen wanneer hij de regels van zindelijkheidstraining overtreedt. In plaats daarvan, wanneer je je hond op heterdaad betrapt, maak dan een geluid om hem te verrassen. Probeer te klappen of iets te zeggen als “Oh nee!” Het is belangrijk om dit alleen tijdens de handeling te doen, omdat het later doen de hond in verwarring kan brengen.

Stap 5:

Positieve bekrachtiging is je beste gok wanneer je volwassen honden wilt trainen. Zeg “goede jongen” of geef hem een traktatie elke keer dat hij naar de juiste plaats gaat. Je kunt er ook een gewoonte van maken om elke keer dat je hond zichzelf ontlast een bepaald woord te gebruiken, zoals ‘ga naar het potje’ of ‘ga naar het potje’.

Hoe weet ik of mijn puppy een toilet nodig heeft?

Puppy’s hebben veel vaker een toilet nodig dan volwassen honden. Ze hebben kleine blazen en hebben niet het instinct om “vast te houden”. Oudere honden verzorgen meestal na het wakker worden, 10 tot 20 minuten na het eten, drinken en spelen en soms na het buiten zijn geweest. Ga er niet vanuit dat je hond weet hoe hij naar de wc moet gaan als hij buiten is, tenzij hij dat heeft geleerd.

Volwassen hond zindelijk maken.

Mogelijk hoeft u slechts om de 2 uur een volwassen hond naar buiten te brengen, terwijl een puppy elk uur naar buiten moet worden gebracht om fouten te voorkomen. Sommige waarschuwingssignalen van een behoefte om te plassen of te poepen draaien rond en snuiven aan de grond. Het is veel gemakkelijker om het op te pakken wanneer uw hond het toilet nodig heeft als u het goed in de gaten houdt of als uw hond te allen tijde met u aangelijnd is.