Hond huilt

hond huilt

Hond huilt.

De hond huilt. Weten ze hoe ze moeten huilen en hoe ze de toestand ervan moeten begrijpen.

Honden zijn zeer begripvolle, gevoelige en emotionele dieren. Ze zijn in staat om hun emoties niet slechter te uiten dan mensen. Ze ervaren ook slechte situaties hard.

hond huilt

Wat is bijvoorbeeld het verhaal van Hachiko waard. En dit gebeurt in het gewone leven. Eigenaren, die zien hoe de hond huilt. Willen begrijpen of alles in orde is met het dier of dat dit een alarmbel is van een soort ziekte. Velen denken onmiddellijk na over wat te doen om de toestand van de hond te verlichten. Er zijn veel redenen voor deze aandoening. Soms zijn ze banaal, maar vaak hebben dieren behandeling nodig.

Kunnen ze en waarom?

Natuurlijk kunnen honden, zoals de meeste zoogdieren, huilen. Ze hebben traanklieren in hun ogen. Waarvan de functie vergelijkbaar is met die van de mens.

Maar in principe gebruikt de hond ze niet om emoties uit te drukken. Maar voor fysiologische behoeften – het hydrateren van de ogen. In normale tijden zijn er maar weinig van hen. Dus een persoon kan de tranen van het dier niet opmerken.

De hoeveelheid secretie van de traanklieren kan toenemen om de volgende redenen:

Droge ogen, bijvoorbeeld als gevolg van beriberi;
Blootstelling aan irriterende factoren (wind, droge lucht, het binnendringen van allergenen in de ogen);

Als gevolg van infectie en andere ziekten.

In dergelijke gevallen is het onmogelijk om het gedrag van de hond een emotionele reactie te noemen.

Belangrijk! Als de hond huilt vanwege een bepaalde psychologische reden. Dan zullen tranen niet de enige factor zijn. Dit zal gepaard gaan met gebaren zoals het trekken aan de staart. Oren, huilen, atypisch gedrag.
Kunnen emoties?
Dit zijn zeer intelligente en emotionele dieren. Dus honden kunnen huilen en fysiologische functies gebruiken om hun emoties te uiten, vooral negatieve. Dit wordt ook direct beïnvloed door het contact met de eigenaar. Het huisdier merkt dat met stress en melancholie de eigenaar kan huilen en neemt dergelijk gedrag aan voor beter contact met de persoon.

Uit verdriet.

Er kunnen veel situaties zijn waardoor de hond verdrietig is. Allereerst is de grootste schok voor hem het afscheid van de eigenaar en familieleden. Bijvoorbeeld als iemand op vakantie gaat of op zakenreis gaat. Naar het ziekenhuis gaat enzovoort. Dan kan de hond niet alleen huilen, maar ook luid janken, weigeren te eten.

Vanuit dankbaarheid.

Hoewel sommige hondengeleiders en wetenschappers twijfelen of honden kunnen huilen vanwege dankbaarheid. Zijn veel eigenaren klaar om dit fenomeen te bevestigen. Dit gebeurt vaak wanneer een hond negatieve herinneringen en ervaringen heeft.

Zo werd hij op straat gegooid, mishandeld. Kreeg hij niet de nodige aandacht. En als er na dit alles een persoon is die zich op de tegenovergestelde manier gedraagt en het dier met een ziel benadert. Is het zo geraakt en weet het niet hoe het zijn emoties moet uiten dat het vaak kan huilen.

Dit kan vaak worden waargenomen in de eerste paar dagen. Wanneer de hond uit het asiel wordt gehaald door goede eigenaren die er veel tijd aan besteden. Van houden en het koesteren.

Uit wrok.

De eigenaar voor het dier is de enige vriend en familielid. Dus het dier reageert gevoelig op al zijn acties. Vooral op negatieve acties. Ze begrijpen gebaren en intonatie, soms zelfs hele zinnen.

Wanneer de eigenaar tegen de hond schreeuwt en uitscheldt. Begrijpt het huisdier vaak dat hij verkeerd heeft gedaan en is de eigenaar boos op hem. Op zulke momenten kan het dier zelfs denken dat het uit liefde is gevallen. Daarom uit het dier zijn wrok jegens de eigenaar door tranen en gezeur.

Maar sommige honden zijn behoorlijk intelligent en sluw – ze kunnen dit gedrag gebruiken voor manipulatie. Ze scheurden bijvoorbeeld de schoenen van de eigenaar of knaagden aan de bank, de eigenaar scheldt ze hiervoor uit. Maar de hond heeft al op een onbewust niveau geleerd dat als hij wordt uitgescholden en zij huilt. De eigenaar genade zal hebben en zich vriendelijker zal gaan gedragen. Of zelfs het schuldgevoel op zich neemt voor het schreeuwen tegen het arme dier.

Notitie! Dergelijk gedrag is mogelijk wanneer de eigenaar niet de nodige aandacht besteedt. Het leidt bijvoorbeeld niet naar de straat voor wandelingen. Dan mist de hond frisse lucht, energie, contact met andere dieren en begint hij zich verdrietig te voelen.
Waarom in een droom.
Een hond droomt, net als een mens. En de fasen van de slaap zijn bijna volledig identiek aan die van de mens. Daarom kunnen honden tijdens de REM-slaapfase dromen hebben die huilen zullen uitlokken.

De reden hiervoor kan zijn:

Ervaringen met betrekking tot de eigenaar;
Nachtmerries;
Negatieve herinneringen;
Actieve interactie met een ander dier (bijvoorbeeld een gevecht met een andere hond).

Fysiologische oorzaken van hondentranen.

De meeste fysiologische oorzaken worden geassocieerd met een schending in het werk van de traanklieren. In de obstructie van het kanaal of de toetreding van infectie. In de regel worden dergelijke oorzaken aangevuld met andere symptomen. Dus het zal voor de eigenaar niet moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen huilen als gevolg van ervaringen en het vrijkomen van tranen als gevolg van de aanwezigheid van de ziekte.

Allergie.

Vooral vaak manifesteert dit zich in de lenteperiode. Honden hebben vaak de neiging om allergische reacties te hebben op stuifmeel van verschillende kleuren. Het kan ook wol en biomaterialen van andere dieren of verzorgingsproducten (bijvoorbeeld shampoo) zijn.

Vaak treden manifestaties van allergieën op als gevolg van de toxische effecten van vlooien. Naast tranen zal er roodheid van de ogen. Een loopneus of zelfs zwelling van de snuit zijn. Het verschijnen van uitslag op de snuit en het lichaam.

Belangrijk! Zodat het dier niet lijdt. Moet u het contact met het allergeen verminderen en een dierenarts raadplegen voor de benoeming van antihistaminica. Bijvoorbeeld druppels.

Verstopping van de traanbuizen.

De traanbuizen kunnen vanaf de geboorte worden belemmerd. Vanwege de genetische kenmerken van de puppy (atresie). Vaak worden ze geblokkeerd als gevolg van verschillende infectieuze processen. Dan kunnen de meeste tranen normaal gesproken niet naar buiten en worden ze teruggetrokken in de neusholte. Hierdoor heeft de hond snot, de ogen zijn gezwollen. Vooral in de hoeken, de ziekte brengt ernstige pijn met zich mee.

Het is noodzakelijk om onmiddellijk een specialist te raadplegen. Met aangeboren misvormingen is het vaak nodig om chirurgische behandelingsmethoden te gebruiken.

Infectie.

Tranen hydrateren niet alleen de ogen, maar beschermen ze ook. Allereerst met mechanische middelen, omdat ze alle irriterende stoffen en bacteriën van het oppervlak van het hoornvlies afwassen en uitwassen, en aan de andere kant bevatten tranen lysozym. Wat een antibacterieel effect heeft.

Wanneer een infectie optreedt, probeert het oog de ziekteverwekker te verwijderen en kwijt te raken. In ernstige gevallen is de afgifte van pus ook verbonden wanneer de infectie is begonnen.

Vreemd lichaam in het oog.

  • Het kan zijn:
  • Stuifmeel;
  • Splinter van een speeltje;
  • Vuil;
  • Zand.

De klieren functioneren met maximale efficiëntie om zich te ontdoen van het vreemde lichaam. Als het vreemde lichaam erg klein is. Slaagt het dier er vaak in om er gemakkelijk vanaf te komen zonder tussenkomst van een arts.

Gevaarlijke symptomen.

Verhoogd scheuren met de normale gezondheidstoestand van de hond. De juiste zorg en aandacht moeten de eigenaar altijd waarschuwen.

Je moet vooral voorzichtig zijn als dit symptoom gepaard gaat met roodheid van de ogen. Zwelling, afgifte van pus of bloed. Fotofobie of een verandering in oogkleur. Het verschijnen van een film op het hoornvlies.

In elk van deze gevallen hoeft u geen tijd te verspillen. En nog meer om thuis te behandelen. De ogen zijn een zeer gevoelig orgaan, daarom kan de hond. Vanwege de geringste infectie met vroegtijdige behandeling. Zijn zicht verliezen en alleen een dierenarts kan de ernst van het symptoom en de aanwezigheid van de ziekte begrijpen.

In ieder geval, als er zorgen zijn over de gezondheidstoestand van het huisdier, is het beter om een arts te raadplegen. Dit zal helpen oogbeschadiging en verlies van het gezichtsvermogen te voorkomen. Vaak zijn er gevallen dat het dier huilt vanwege zenuwaandoeningen en depressie, en andere symptomen, zoals het vrijkomen van pus uit de ogen, bloed, zwelling van het gezicht, worden niet waargenomen. In dergelijke gevallen hebt u ook de hulp van een dierenarts en speciale kalmerende pillen nodig, evenals werken met een hondenpsycholoog.