Hond plast in huis

Hond plast in huis

Hond plast in huis.

Hond plast in huis

Hond plast in huis ! Helaas heeft een volwassen hond soms moeite om netheid te begrijpen. Of begint een schone hond plotseling in huis te plassen. De eerste reflex die je dan moet hebben is dan niet om te proberen de hond te straffen of te corrigeren, maar eerder om de oorsprong van dit gedrag te begrijpen.

Waarom plast een hond binnenshuis?

Het is belangrijk op te merken dat een hond niet toevallig naar binnen begint te plassen, laat staan om zijn meester van streek te maken.

Een hond die binnen poept heeft altijd een heel specifieke reden. Door vele oorzaken kan de hond in huis gaan plassen.

Dit zijn de belangrijkste oorzaken:

Urinewegaandoeningen: in de meeste gevallen is een schone hond die plotseling begint te plassen het slachtoffer van cystitis of een urineweginfectie. Hij kan zich gewoon niet meer inhouden.
Gebrek aan activiteit: het is essentieel dat een hond minstens twee keer per dag naar buiten gaat. Als je je hond niet vaak genoeg uitlaat, heeft hij misschien gewoon niet de mogelijkheid om buiten te plassen. Het is belangrijk om de hond een tijdje uit te laten nadat hij zijn behoefte heeft gedaan, anders zou hij in de verleiding komen om zich in te houden om de wandeling niet te beëindigen.

Gedragsstoornis Hond plast in huis:

In sommige gevallen kan een hond weigeren om in de tuin of buiten te plassen vanwege een gedragsprobleem. Ze kunnen bijvoorbeeld bang zijn om alleen in de tuin te gaan, of getraumatiseerd zijn door een slechte ervaring. Een plotselinge verandering in omgeving of gewoonten kan ook tot dit probleem leiden.
Het identificeren van de oorsprong van het probleem blijft de beste manier om er permanent een einde aan te maken.

Goed om te weten:

om te voorkomen dat een hond ‘s nachts plast, vergeet niet om hem ‘s ochtends en’ s avonds uit te laten.

Wat moet ik doen als mijn hond plotseling in huis plast?
Als uw hond zonder duidelijke reden in huis begint te plassen, ook al was hij schoon, is het ideaal om een professional te raadplegen.

Er zijn twee soorten specialisten die u kunnen helpen het probleem op te lossen:

Raadpleeg een dierenarts: Raadpleeg eerst een dierenarts om er zeker van te zijn dat uw hond geen slachtoffer is van een urineweginfectie. Dit type ziekte kan erg pijnlijk zijn en voorkomen dat de hond zich inhoudt.
Raadpleeg een hondengedragsdeskundige: als u zeker weet dat de reden voor het gebrek aan netheid niet veterinair is, overweeg dan om een hondengedragsdeskundige te raadplegen. Deze professional kan u helpen de oorsprong van het probleem te achterhalen en er daarom een einde aan te maken.
Voorkomen dat een hond in huis plast
Ongeacht de leeftijd van uw hond, er zijn gebaren om aan te nemen, of integendeel om te vermijden, om de netheid ervan te garanderen. Als uw hond in huis plast, is het beter om het probleem met sereniteit te benaderen. Hier zijn onze tips:

Fouten om te vermijden.

In de eerste plaats is het belangrijk om bepaalde reflexen te vermijden wanneer een hond in huis heeft geplast. Het moet duidelijk zijn dat het gedrag van de hond specifiek is en dat je je eraan moet aanpassen om hem te helpen je beter te begrijpen.

Hier zijn enkele dingen om nooit te reproduceren wanneer een hond binnenshuis poept:

Schreeuwen tegen de hond: straf is nutteloos in het gezicht van een hond die in huis urineert. En je snuit onderdompelen in urine is nog erger! Niet alleen zal de hond niet begrijpen wat je van hem verwacht, maar hij kan ook last hebben van angst… en dus om nog meer gedragsstoornissen te reproduceren.
Respecteer geen vaste schema’s: honden zijn dieren die van hun gewoonten houden. Vaste maaltijdtijden en wandelingen helpen hen beter te begrijpen wanneer ze hun zaken moeten doen.

Reinig urine voor de hond:

Als uw huisdier binnenshuis zijn behoefte heeft gedaan, isoleer hem dan rustig terwijl u schoonmaakt. Als je zijn uitwerpselen voor hem schoonmaakt, kan hij het als een spel beschouwen, waardoor hij binnenshuis kan plassen.