Waarom eet een hond stront

Waarom eet een hond stront

Waarom eet een hond stront.

Waarom eet een hond stront ! Coprofagie in het dierenrijk is niet zo’n zeldzaam fenomeen. Er is een liefde voor stront en viervoetige vrienden van de mens. Waarom eet een hond stront? Niemand kan een exact antwoord geven. Omdat er veel redenen zijn. Maar er zijn geen speciale wetenschappelijke studies over dit probleem uitgevoerd. We kunnen dus alleen maar raden waar dergelijke extravagante voedselverslavingen bij honden vandaan komen.

Waarom eet een hond stront

Oorzaken – Waarom eet een hond stront.

Wetenschappers hebben hier een paar gedachten over.

Versie één: Er wordt aangenomen dat honden op deze manier hun dieet aanvullen met de nodige sporenelementen.
Ja, eigenaren merken dat dieren die aan een ketting zitten vaak hun eigen stront eten. Vooral als ze vergeten ze te voeren. In het wild eten vertegenwoordigers van de hondenfamilie de uitwerpselen van andere dieren tijdens een hongerige tijd. Vooral deze zondigt mensen verzwakt en ziek. Die niet vrijwillig hun eigen voedsel kunnen krijgen.

Bovendien eten roofdieren in de natuur. Die geen nuttige stoffen uit plantaardig voedsel kunnen extraheren. De stront van herbivoren . Een bron van gefermenteerde groenten. Maar waarom eten huisdieren die selectief. Uitgebalanceerd voedsel krijgen niet alleen stront van herbivoren. Maar ook van dezelfde roofdieren en zelfs mensen?

Misschien is dit het resultaat van “genetisch geheugen” . De behoefte aan een dergelijke toevoeging aan het basisdieet is verdwenen. Maar ergens in de diepten van het lichaam van de hond zit zijn roofzuchtige voorouder. Die dergelijke “vitamines” vereist.(Waarom eet een hond stront).

Versie twee: coprofagie is een herinnering aan het wilde leven.

Vrouwelijke wilde dieren eten de uitwerpselen van de welpen om de locatie van het hol niet weg te geven. Bovendien handhaaft het vrouwtje dus netheid in het hol. Puppy’s eten stront. Imiteren de moeder en dit kan zich uiteindelijk ontwikkelen tot een slechte gewoonte. Dieren die in de volière worden gehouden. Eten hun stront wanneer de “woning” lange tijd niet wordt schoongemaakt.(Waarom eet een hond stront)

Versie drie: een onbalans van microflora in het spijsverteringsstelsel van de hond.

Deze veronderstelling is logisch. Omdat de stront van het dier de enzymen. Enzymen, hormonen en micro-organismen bevatten die nodig zijn voor een normale spijsvertering. Dit gedrag treft vaak puppy’s die nog geen spijsverteringsfunctie hebben gevormd.

Versie vier: Coprofagie is het resultaat van stress.

Het is duidelijk dat gedragsafwijkingen de oorzaak kunnen zijn van psychologisch trauma. Langdurige stress of een verlangen om de aandacht op iemands persoon te vestigen. Als de eigenaar zijn huisdier te strikt opvoedt. Het kan eten van stront een poging zijn om de “sporen van de misdaad” te verbergen wanneer het dier de straat niet heeft gehaald.(Waarom eet een hond stront)

Er wordt aangenomen dat het eten van hopen. Kan leiden tot het feit dat de geliefde eigenaar de stront van zijn huisdier tijdens een wandeling verwijdert. Om de eigenaar te helpen de orde te handhaven. Eet een hond stront en toont zo zijn liefde en toewijding.

Versie vijf: Het eten van uitwerpselen is het gevolg van een gebrek aan aandacht.

Bij een gebrek aan aandacht probeert het dier de aandacht van de eigenaar te trekken met “afwijkend” gedrag. We kunnen dus zeggen dat de basis van coprofagie bij dieren psycho-emotionele oorzaken zijn.(Waarom eet een hond stront)

Versie zes: Coprofagie is een teken van onderwerping.

In een roedel honden eten zwakkere individuen de stront van leiders. En tonen ze hun gehoorzaamheid aan hun autoriteit.

Versie zeven: Honden houden net van de smaak van uitwerpselen.

In de regel klinkt deze versie in inter specifieke coprofagie. Vooral vaak eten honden de stront van katten die bij hen in hetzelfde appartement wonen. Hondenfokkers merken op dat sommige hondenrassen meer vatbaar zijn voor coprofagie. Waarom? Misschien in de voorouders van deze dieren. Sommige rassen werden gefokt uit aaseters. Ondanks lang fokwerk zorgt het genengeheugen er periodiek voor dat deze honden niet alleen stront eten. Maar ook rot vlees, knaagdierlijken, enz.

Volgens statistieken lijdt 16% van de honden van verschillende rassen aan een onaangename gewoonte. In 85% komt een dergelijke “vreemdheid” periodiek voor. Maar er is één ras dat nooit stront zal eten – dit is de dwergpoedel.(Waarom eet een hond stront)

Soorten coprofagie bij honden.(Waarom eet een hond stront)

eet hond stront

Soorten coprofagie worden onderscheiden. Afhankelijk van wiens stront het dier eet:

Autocoprophagie – het eten van de eigen stront van een hond.
Intraspecifieke coprofagie – wanneer de hond stront van dieren van zijn soort eet;
Interspecifieke coprofagie – het eten van de strontn van andere dieren – katten, herten, paarden, enz.
Het is onmogelijk om de exacte reden voor dit gedrag te noemen. Maar een dergelijke anomalie veroorzaakt niet alleen bezorgdheid en walging bij de eigenaren. Het eten van stront kan leiden tot ernstige pathologieën bij een huisdier.(Waarom eet een hond stront)

Ziekten als gevolg van coprofagie.(Waarom eet een hond stront)

Meestal kan de oorzaak van infectie met verschillende parasieten de stront zijn van wilde of gedomesticeerde dieren die besmet zijn met helminten. Katten stront zijn vooral gevaarlijk voor de gezondheid van de hond. Ze kunnen een bron van Toxoplasma worden. Die bij honden schade aan alle organen veroorzaken. Inclusief het centrale zenuwstelsel. Stront kunnen ook een bron van ernstige virale ziekten worden – hepatitis en parvovirusinfectie.(Waarom eet een hond stront)

Mogelijke behandelingsopties.(Waarom eet een hond stront)

Er is geen specifiek algoritme voor het gedrag van de eigenaar van het dier. omdat er geen duidelijk begrip is van de oorzaken van het pathologische gedrag van de hond. Niettemin adviseren ervaren hondenfokkers om zich aan de volgende regels te houden:

Het verwerken van voedsel met speciale enzymen die zorgen voor een betere spijsvertering. Of de toevoeging van probiotica aan voedsel. die de samenstelling van de darmmicroflora normaliseren.(Waarom eet een hond stront)
Introductie in het dieet van speciale vitamine minerale complexen. Die het gebrek aan sporenelementen en vitamines kunnen compenseren.
Het toevoegen van stoffen of medicijnen aan voedsel die de smaak . Geur van uitwerpselen veilig veranderen. Een van de middelen van deze groep is het medicijn Forbid. Dit is een voedingssupplement dat alleen op recept bij een dierenartsapotheek kan worden gekocht. Het analoog in de methode van actie is de Deter-tool. Het kan zonder recept worden gekocht. Beide supplementen zijn volkomen veilig voor het dier. maar hun effectiviteit werkt alleen met intraspecifieke coprofagie.

Ze gebruiken ook verschillende bitters.

Smaakmakers en additieven met een scherpe. brandende of zure smaak. Langdurig gebruik. bijvoorbeeld mosterd of rode peper. zal de wens van het huisdier om uitwerpselen te absorberen ontmoedigen. Bepaalde ongemakken worden veroorzaakt door de noodzaak om alle stapels uitwerpselen te verwerken. zowel thuis als tijdens een wandeling.
Het wordt niet aanbevolen om de hond te straffen voor de overtreding. omdat schreeuwen. straffen. stress kan veroorzaken of een dergelijke verslaving kan consolideren vanwege de angst voor straf of de wens om de eigenaar te behagen.

Het is niet nodig om tot het uiterste te haasten en het gedrag van de hond te negeren. Deze tactiek kan alleen werken als het dier probeert de aandacht van de eigenaar te trekken met coprofagie. In dit geval is het waarschijnlijker dat aanmoediging aan het dier dat het commando uitvoert en de stapel verlaat. werkt.(Waarom eet een hond stront)

Het meest effectief is de tactiek van verhulling.

Als de eigenaar de lade reinigt of uitwerpselen tijdig verwijdert. Verdwijnt het probleem zelf.
Het voorkomen van het eten van uitwerpselen is een mechanisch obstakel – een snuit. Als de hond zich lange tijd comfortabel kan voelen in een muilkorf. Dan kun je hem voor een wandeling dragen en de hond erin uitlaten.
Producten die een dier van coprofagie kunnen genezen zijn pompoenpitten. Ananas, munt, anijs, papaja, etc. Om te voorkomen dat de hond uitwerpselen eet voor verzadiging. Het is  noodzakelijk om het 2 keer per dag te voeren.
Je kunt gewoon wachten. In de regel gaat coprofagie bij puppy’s voorbij aan een bepaalde leeftijd, enz.
Uit de praktijk werd duidelijk dat de meest effectieve methode om coprofagie te stoppen . Een combinatie is van beloningen voor het weigeren om te eten en het tijdig reinigen van uitwerpselen.

Geduldige en attente houding. Ten opzichte van het dier zal helpen om het geleidelijk te redden van het eten van stront en de eigenaar . Van onaangename momenten tijdens de wandeling.

 

middel tegen ontlasting eten hond.
hond eet stront afleren.
oude hond eet eigen ontlasting.
hond eet eigen ontlasting in bench.
hond eet uitwerpselen ananas.
pup eet eigen ontlasting.