Teckel

Teckel scaled

Teckel.

Teckel – De feiten die elke eigenaar van dit hondenras moet weten.

Teckel
Hond Teckel

Teckel (uitgesproken als DAK sund) is ontstaan in Duitsland, tijdens de 18e en 19e eeuw, om op dassen te jagen. In feite betekent Teckel ‘dassenhond’ in het Duits. Hun unieke grootte en vorm maakten ze de perfecte jachthond.

Hun kleine benen stelden hen in staat om in de grond te graven en hun smalle lichamen maakten het gemakkelijk voor hen om prooien te vangen. Er zijn drie variëteiten van Teckel. Standard, die een gemiddelde hoogte van 14-18 inch en een gemiddeld gewicht van 20 pond bereikt.

Dwergteckel teckel.

Dwerg, met een gemiddelde hoogte tot 14 inch en een gewicht van 9 pond; en konijn. Het bereiken van een gemiddelde hoogte van slechts 12 inch en gewicht tot 8 pond. Teckeljassen zijn er ook in drie variëteiten, kortharig, draadharig en langharig.

De kortharige en draadharige teckels hebben weinig verzorging nodig, terwijl de langharige teckel wel meer borstelen nodig heeft. De jassen zijn er ook in een grote verscheidenheid aan kleuren. Gefokt voor hun onbevreesdheid en vrijmoedigheid tijdens de jacht. Vertonen veel teckels deze kenmerken. Beschreven als nieuwsgierig en ondeugend. Zijn ze niet altijd gemakkelijk te trainen en kunnen ze soms koppig zijn.

Ruwharige teckel karakter.

Vanwege deze persoonlijkheidseigenschap zijn ze niet altijd het beste huisdier van het gezin . En moeten ze zorgvuldig in de gaten worden gehouden wanneer ze in de buurt van jonge kinderen zijn.

Teckels zijn beter met oudere kinderen die kunnen begrijpen hoe ze honden zorgvuldig moeten benaderen.
Teckels zijn temperamentvol en kunnen gemakkelijk prikkelbaar zijn. Ze doen het redelijk goed met andere huisdieren. Maar staan erom bekend jaloers te zijn. Teckels zijn zeer actieve honden die veel uithoudingsvermogen hebben en verrassend lang op prooien zullen jagen. Ze kunnen uitslag hebben bij het jagen op prooien en daarom moet voorzichtigheid worden betracht als de teckel van de leiband mag lopen.

Ondanks hun hoge energieniveau doen teckels het goed in alle leefsituaties. Zolang ze minstens één keer per dag worden uitgeoefend. Teckels zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen. Grotendeels vanwege hun unieke vorm. Ondanks hun hoge energieniveau kunnen ze gemakkelijk overgewicht krijgen. Dus het is belangrijk om ze niet te veel te geven.

Teckels hebben meestal de meeste problemen met hun wervelkolom vanwege de lengte van de wervelkolom en de kortheid van de ribbenkast. Obesitas zal het probleem verergeren. Omdat het meer belasting op de rug zal veroorzaken. De meeste teckels moeten worden ontmoedigd om trappen te springen en te beklimmen om het risico op letsel te verminderen. Teckels zijn ook vatbaar voor hartproblemen. Diabetes en urinewegaandoeningen. Er is een website met geweldige informatie over teckels en de meeste andere hondenrassen.

 

Beschrijving van het teckel ras.

De teckel is een holenjager en zijn uiterlijk wordt geassocieerd met dit doel. Er zijn drie variëteiten van het ras:

Standaard teckel.

 

– De groeivan mannetjes varieert van 20 tot 25 cm. Het gewichtis maximaal 9 kg.
Dwerg (mini) – gewicht tot 5,5 kg.;
Konijn (de kleinste soort) – tot 15 cm, tot 3,5 kg.
De levensverwachting is 12-15 jaar. Maar elke teckel heeft een verbazingwekkende buitenkant. Waardoor het niet moeilijk zal zijn om de hond te herkennen . Hij heeft een langwerpig lichaam en onevenredig korte benen:

Het hoofdvan de teckel is langwerpig. Taps toelopend naar de neus. De schedel is krachtig. Heeft een uitgesproken overgang van het voorhoofdsbeen naar de neuskwab en zwak gedefinieerde wenkbrauwbogen met een holte.
De orenbungelen, langwerpig.

De neuskwab is gepigmenteerd met een donkere kleur .

Zwart of bruin. De kaken zijn sterk. Met nauwsluitende lippen en een regelmatige. Schaarvormige beet.
De ogenzijn ovaalvormig, middelgroot. Hebben in de meeste gevallen donkerbruine irissen. Met uitzondering van honden met een zeldzame marmerkleur.
Teckels onderscheiden zich door een sterk. Gespierd, gehurkt lichaam met een droge. Krachtige nek en een brede borst. De schoft van honden is vrij hoog. De rugis recht en eindigt in een bolle lendengordel met een uitgesproken taille.
De maag is aanwezig, maar hangt niet naar beneden. Anders hebben we het over het overgewicht van het dier. Croupe is afgerond van vorm, de ledematenzijn kort, gespierd, stabiel. Eindigend met poten met zwarte klauwen. De heupen hebben een uitgesproken spierreliëf.
De staartis verdikt. Het heeft  uiterlijk van een sabel. In een kalme toestand wordt het verlaagd wanneer de hond opgewonden is. Gelijkmatig is geplaatst en uitpuilt boven de onderrug. Bij teckels mag de staart niet in een ring draaien of op zijn rug liggen.

De vacht is afhankelijk van het type teckel. Kortharige individuen zijn dik, glad, taai. In langharige jassen is de vacht lang, zacht, er is een golf.

Standaard teckel
Standaard teckel

Aard en kenmerken van socialisatie.

De teckel kan veilig een ideale hond voor de jacht worden genoemd .  Het zenuwstelsel is zeer stabiel en uitgebalanceerd. Bovendien is deze kwaliteit begiftigd met vertegenwoordigers van decoratieve variëteiten van teckels. De Teckel is een redelijke hond die in alle situaties rustig blijft. Ze is onverschrokken en haar levendige geest en discipline verhinderen haar om haar instincten te tonen waar ze dat niet moet doen. Daarom geeft de teckel, in tegenstelling tot andere jachthonden. Zelden vrij spel aan gevoelens en begint hij katten of andere honden te achtervolgen.

Volgens het type temperament is de teckel een voor de hand liggende sanguine. Ze is erg nieuwsgierig en nieuwsgierig, wat opnieuw wordt geassocieerd met jagen . Zonder de gewoonte te hebben om geïnteresseerd te zijn in wat er omheen gebeurt. Het zal  dier geen succesvolle jager kunnen zijn. De teckel reageert op elk, zelfs klein geluid. Als er een teckel in het huis is. Het is de eerste om al het nieuws te weten . Wie kwam, wat hij kocht en waarvoor de kat een inhaalslag kreeg.

Vertegenwoordigers van dit ras kunnen perfect omgaan met bewakingsfuncties.

De hond begint vrijwillig het huis en iedereen die erin woont te bewaken. Natuurlijk is de grootte van de hond inferieur aan andere. Echt waakrassen, maar hun stem is behoorlijk overtuigend – luid, serieus. Het waarschuwt voor de bestaande dreiging. Dit is een kwaliteit waar bijna alle jachthonden mee begiftigd zijn.

Sommige teckels zijn behoorlijk agressief tegenover vreemden die het huis binnenkomen en andere honden op straat. Maar ze doen dit om twee redenen – wanneer ze een echte bedreiging voelen of de eigenaren niet betrokken zijn bij de opvoeding van het huisdier. Eigenaren moeten rekening houden met de onverschrokkenheid van hun viervoetige vrienden. Ze zullen zich haasten naar de bescherming van het gezin. Zelfs als de vijand meerdere malen meer is dan zij. En dat dreigt ernstige schade.

Over het algemeen is de teckel een delicaat.

Sociaal wezen dat gewend is om naast een persoon te leven. Ze kunnen niet zonder communicatie en lange wandelingen met hun eigenaar. Ondanks zijn bescheiden grootte kan de teckel niet worden toegeschreven aan timide dieren. Ze houdt zichzelf altijd waardig. Maakt zich niet druk en behandelt zichzelf en de eigenaar met respect. Vanwege de inherente trots van deze honden, zal hij nooit bedelen.

Teckel is een uitstekende metgezel voor spelletjes en vindt altijd een gemeenschappelijke taal met kinderen. De hond laat alle grappen in de steek en kan een goede oppas en zelfs een beschermer zijn voor zijn kleine eigenaren. Een moeilijke kwestie is het onderhoud van een teckel en andere dieren in één huis. Kleinere huisdieren zullen als wild fungeren, dus het is de moeite waard om dergelijke risico’s te beoordelen. Met katten kunnen deze honden goed overweg als de hond in een huis komt waar al een kat is of als ze samen opgroeien. Maar zelfs in dit geval zijn conflicten mogelijk als de kat probeert duidelijk te domineren.

Hoe een teckel te trainen en op te voeden.

teckel te traine
teckel te traine

Het verkrijgen van een grappige taxonyshock. Is het de moeite waard om te overwegen dat honden van dit ras zijn ontworpen om in holen te dringen en wild uit het water te voeren. Dus een hulphond, hoe hard je ook probeert. Zal niet uit een teckel werken. In de disciplines die nodig zijn voor service. Zijn ze vrij zwak.

Eigenaren kunnen worden geraakt door de aanblik van schattige puppy’s met korte benen. Maar ontspan niet en vergeet niet dat de teckel een hond is met ijzeren zenuwen, verrassend koppig kan zijn. Sluw kan zijn en weet hoe een persoon te manipuleren. Daarom moet de eigenaar vanaf de eerste dag bewijzen dat hij de belangrijkste in dit gezin is. Bij het trainen moet je streven naar verplichte uitvoering van commando’s. Omdat je, eenmaal met je hand zwaaiend bij ongehoorzaamheid van het huisdier. Elke dag zult moeten vechten met de manifestatie van luiheid.

Teckels hebben niet de neiging om gedachteloos taken uit te voeren.

Ze beoordelen eerst de situatie en beslissen hoe ze dit probleem het beste kunnen aanpakken. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het werken met een vertegenwoordiger van dit ras. Raszuivere huisdieren zijn extreem actief en mobiel. Ze houden ervan om te aporteren. Maar ze hebben geen haast om objecten aan de eigenaar te geven. Ze houden van zwemmen. Waardoor ze bij warm weer kunnen afkoelen.

Het is belangrijk voor eigenaren om onvoorwaardelijke gehoorzaamheid van hun huisdier te bereiken. Maar dit moet worden gedaan met verplichte emotionele ontlading. Training kan dagelijks worden uitgevoerd. Maar hun duur mag niet langer zijn dan 20 minuten.

Allereerst moet een teckelpuppy worden geleerd om zijn eigenaar te volgen en de behoefte aan communicatie te voelen. Om dit te doen, moet het huisdier naar een verlaten plaats worden gebracht en proberen de aandacht te trekken. Elke reactie moet noodzakelijkerwijs worden aangemoedigd. Het resultaat van een dergelijke training is dat de hond de eigenaar zal volgen zonder te proberen te ontsnappen en iets “interessants” ruikt.

Als de puppy wordt gekocht voor de jacht. Moet hij een speciale training ondergaan op het aasstation. Maar als er geen dergelijke intenties zijn.  U kunt het hoofdgerecht van de training volgen of zelf deelnemen aan de opvoeding van het huisdier. Waarbij u de dichtstbijzijnde site kiest.

Hoe zorg je voor een teckel.

In de zorg voor teckels zijn vrij pretentieloos. Maar dit betekent niet dat ze helemaal geen aandacht nodig hebben. De activiteit van deze honden impliceert regelmatige lange wandelingen – met spelletjes, training. Buiten tonen ze enthousiasme bij het verkennen van elke struik. Grasspriet en kiezelsteen. Ze kunnen gewoon niet voorbij, omdat hun instincten hoger zijn. Daarom moet u het huisdier niet overhaasten of proberen het proces te onderbreken.

Huisdieren van dit ras zijn geweldig om in een appartement te wonen. Maar als ze in een privéhuis worden gehouden. Zullen games en wandelingen in de omgeving hen ten goede komen. Dieren, alleen thuis gelaten. Zijn verveeld en erg blij als het hele gezin samenkomt.

De tanden van de hond hebben verzorging nodig. Ze worden regelmatig schoongemaakt met een speciaal gereedschap en een borstel. De ogen moeten dagelijks worden onderzocht en de afscheiding die verschijnt. Moet worden verwijderd met een vochtig wattenschijfje. Als tekenen van conjunctivitis verschijnen, kan een oplossing van furatsilina worden gebruikt voor het wassen.

Wol is heel gemakkelijk te verzorgen.

– Het is voldoende omhet huisdierperiodiek te baden en te drogen. Af te vegen met een handdoek van een badstof doek. Gezien de lengte van de vacht. Moet je speciale kammen, borstels kopen en de hond kammen. Kortharige honden worden eenmaal per weekgekamden vaker tijdens de ruiperiode. Voor langharige wordt deze procedure vaker uitgevoerd om te voorkomen dat de vacht in de knoop raakt.

Na het lopen bij droog weer. Volstaat het om de poten van het huisdier te spoelen of af te vegen met een vochtige doek. Als er vuil op straat is, kunt u de hond onder de douche baden zonder shampoo te gebruiken. De klauwen van teckels worden naar behoefte afgesneden. Bij langharige dieren wordt het haar dat op de poten tussen de vingers groeit geknipt.

Teckels voeren.

De kwestie van voeding moet serieus worden benaderd en de basisregels volgen:

Teckels voeren
Teckels voeren

Dwing de hond niet om te eten en voer niet te veel;
In geen geval mag u uw huisdier voedsel van de tafel geven;
Het is noodzakelijk om het dieet te observeren. Dit is de sleutel tot een uitstekende spijsvertering.
Met natuurlijke voeding kunt u granen in het dieet opnemen – rijst. Boekweit en het is beter om havermout en gerst te verlaten.Volwassen honden worden niet aanbevolen om melk te geven. Ze zijn meer geschikt voor gefermenteerde melkproducten . Gefermenteerde gebakken melk. Kefir, yoghurt.
Een hond is in feite een roofdier, wat betekent dat de basis van het dieet vlees en slachtafval moet zijn.
Gecombineerde voeding – natuurlijk voedsel en droogvoer. Voor teckels is onaanvaardbaar. Dit komt door het feit dat er een overvloed aan bepaalde stoffen kan zijn. Veel experts beweren dat natuurlijk voedsel de voorkeur heeft voor teckels. Maar in sommige gevallen zijn kant-en-klare rantsoenen een goede optie.

Het voedsel wordt aanbevolen voor huisdieren van wie het maagdarmkanaal vlees niet volledig kan verteren. Bovendien is het gemakkelijker om het op te pakken als de hond lijdt aan voedselallergieën. Natuurlijk waarderen eigenaren het gebruiksgemak. Maar het is belangrijk om een kwaliteitsproduct te kopen dat alles bevat wat u nodig hebt.

Wat natuurlijk voedsel betreft.

Er is  geen behoefte aan variatie. Het is belangrijk om het dieet in balans te brengen. Inclusief alles wat je nodig hebt en dit voedsel dagelijks te geven. Teckels worden aanbevolen om rauw mager vlees en gekookt slachtafval. Rauwe groenten en fruit te geven. Zemelen kunnen aan voedsel worden toegevoegd om de werking van het maagdarmkanaal van het dier te verbeteren.

Teckels mogen geen gerechten en gebakjes van bloem krijgen. Omdat het de darmmicroflora kan verstoren. Ook kunt u uw huisdier niet voeden met industriële feeds. Waarvan de basis granen zijn (40-60%).