Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback scaled

Rhodesian Ridgeback.

De Rhodesian Ridgeback of Afrikaanse leeuwhond, hoewel gefokt om op leeuwen te jagen en bekend staat om zijn moed. Hij heeft ook zijn gevoelige kant en moet voorzichtig worden behandeld. Ruwe behandeling en harde trainingstechnieken werken niet bij dit ras.

Rhodesian Ridgeback
Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgebacks, of welk ras dan ook, reageren goed op beloningen. Als u uw Rhodesian ridgeback meeneemt naar een dierenwinkel zoals Petco of Petsmart, waar honden daar kunnen winkelen, kunt u testen welke soorten lekkernijen hij of zij lekker zal vinden. Houd een pakje lekkers tegen de snuit van je hond en als hij of zij met zijn of haar staart kwispelt, weet je dat je een lekkernij hebt die zal werken.

De beste tijd van de dag om uw Rhodesian Ridgebacks te trainen is vóór zijn of haar gebruikelijke etenstijd. Draag een zakje met kleine lekkernijen om je middel.

Duw zachtjes op de achterhand van uw hond terwijl u zegt:

“Zit”. Geef een traktatie wanneer de zitpositie is bereikt. Herhaal dit totdat uw hond leert het commando te associëren met de actie. Geef dan het commando en wacht op de actie voordat je de beloning geeft. Als uw Rhodesian Ridgeback de traktatie ziet en opspringt, geef hem dan niet. Hij of zij moet zitten op het moment dat de traktatie wordt gegeven. Als uw hond naar de deur rent en gasten bang maakt wanneer de deurbel gaat. Zal het “zit”-commando ervoor zorgen dat hij of zij niet naar de deur rent. Het is ook goed op het kantoor van de dierenarts of waar u wilt dat uw Rhodesian Ridgeback kalm blijft en niet betrokken raakt bij andere huisdieren of mensen.

Aan de lijn lopen is een andere goede vaardigheid om je Rhodesian Ridgeback te leren. Gebruik een comfortabele stoffen halsband. U moet twee vingers tussen de halsband en de nek van uw hond kunnen steken om er zeker van te zijn dat deze niet te strak zit. De riem moet 6 voet lang zijn. Zeg: “Laten we gaan”, en loop naar voren, terwijl u uw uiteinde van de riem vasthoudt. Als uw hond probeert in de tegenovergestelde richting te trekken of aan de lijn te trekken, stop dan en ga de andere kant op, zodat hij of zij leert dat de wandeling pas begint bij correct gedrag.

Het commando “laat het” is goed voor elke hond, maar vooral een grote, om te leren. Houd een traktatie voor je uit terwijl je zegt:

“Laat het maar.” Haal het lekkers weg en vervang een ander lekkers door je andere hand. Nadat dit een aantal keren is herhaald. Zal uw Rhodesian Ridgeback leren dat er goede dingen voortkomen uit het gehoorzamen van dit bevel.

Naast hondentraining is spelen een andere manier om een ​​band met je Rhodesian Ridgeback te krijgen. Net zoals wij mensen een band vormen door samen plezier te hebben, spelen honden graag. Koop een bal die klein genoeg is voor uw hond om gemakkelijk op te pakken, maar te groot om door te slikken. Toon de bal aan je hond en gedraag je enthousiast.

Gooi de bal en zeg: “Fetch” of “Ball”.

Dit zal het natuurlijke verlangen van je Rhodesian Ridgeback om dingen na te jagen prikkelen. Hij of zij zal het terug willen brengen als onderdeel van een leuk spel. Samen hardlopen is ook een goede manier om een ​​band op te bouwen. Als je door de straten van de stad rent, ren dan op een tijdstip waarop de straten niet te warm zijn voor de voeten van je hond. Zorg ervoor dat u zelfs in het land een riem gebruikt, zodat uw Rhodesian Ridgeback niet achter konijnen en eekhoorns aan gaat.

Veel mensen vinden het leuk om met hun honden te praten als een manier om een ​​band op te bouwen. En dit kan ook onbewuste training veroorzaken. Honden kunnen veel woorden leren begrijpen als ze ze consequent in bepaalde situaties horen. Als je bijvoorbeeld altijd zegt: “Laten we naar binnen gaan”, als je het huis binnengaat, zal de hond leren de deur te naderen als hij of zij die zin hoort. Dit is natuurlijk niet altijd goed. Als uw hond leert het woord “dierenarts” te associëren met vastzitten met naalden, moet u het misschien niet zeggen. Veel plezier met het verbinden met je Rhodesian Ridgeback.