Overgeven hond

Overgeven hond

Overgeven hond.

HET GEDRAG VAN EEN HOND DIE Overgeven hond.

Het is noodzakelijk om te leren de hond die braakt te onderscheiden van de hond die oprispingen doet. Het braken van de hond wordt veroorzaakt door een reflexcontractie van de buik die het mogelijk maakt om alles te evacueren dat de hond in zijn maag heeft ingenomen.

Terwijl regurgitatie plaatsvindt zonder samentrekking van de buik en bestaat uit een eenvoudige passieve afwijzing van slecht verteerd voedsel of speeksel. Heel belangrijk, als u merkt dat uw hond probeert te braken zonder te slagen. Is het dringend noodzakelijk om hem door een dierenarts te laten onderzoeken, omdat hij mogelijk last heeft van een verdraaiing van de maag. Waardoor dringende interventie nodig is.

Overgeven hond.

WAAROM EN WAT TE DOEN ALS EEN HOND BRAAKT.
behandeling van een brakende hond

Braken van de hond, de mogelijke oorzaken.
Braken is een vrij algemeen en veel voorkomend symptoom, meerdere oorzaken kunnen aan de oorsprong liggen. Van de meest onschadelijke tot de ernstigste. Vaak braakt een hond vanwege het voedsel dat hij heeft ingenomen. Als het beschadigd is, zal in dit geval voedselvergiftiging worden vermeld. Maar hij kan ook overgeven simpelweg omdat hij een giftig element heeft ingeslikt of omdat hij in voedselovergang zit. Hondenbraken kan ook worden gekoppeld aan vele stofwisselingsziekten zoals diabetes, bepaalde vormen van kanker. Nierfalen, leverfalen, pancreasinsufficiëntie of neurologische pathologie. Soms kan het ook de bijwerking zijn van een medicijn dat bedoeld is om het te behandelen.

Overgeven hond
Overgeven hond
Een hond die braakt, is het ernstig?

Om de ernst van de gezondheidstoestand van uw hond te bepalen wanneer hij braakt. Is het eerst noodzakelijk om het en de inhoud van zijn braken te observeren. Meestal is dit een korte episode zonder gevolgen voor de gezondheid van uw huisdier. Als hij echter apathisch, moe en brakend lijkt, is dit een teken dat uw hond ziek is. Het is dus beter om hem naar de dierenarts te brengen. Zodat hij de oorsprong van het braken kan diagnosticeren en hem de nodige zorg voor zijn herstel kan bieden. De inhoud en het uiterlijk van de maagontlading geven u ook belangrijke informatie. Het is normaal dat ze gal en slecht verteerde voedselresten bevatten, maar als er bloed is. Of als ze zwartachtig van kleur zijn met een fecale geur (geur van ontlasting) moet je gealarmeerd zijn.

De juiste dingen om te doen als een hond braakt.

Wanneer een hond braakt, is de eerste stap om hem weg te houden van zijn spijsverteringsafscheidingen en te controleren of zijn luchtwegen niet worden belemmerd. Natuurlijk moet je een hond die net heeft overgegeven nooit muilkorven, want hij zou kunnen stikken als hij opnieuw zou beginnen. Afhankelijk van de gezondheidstoestand van uw huisdier, moeilijk in te schatten zonder het advies van een dierenarts, kunt u een dieet van twaalf tot vierentwintig uur voor het opnieuw voeden opzetten door hem rijst te geven om te beginnen en hem goed te hydrateren met water.

In welke gevallen een dierenarts te raadplegen wanneer een hond braakt.

Als uw brakende hond oud is, koorts heeft (meer dan 39 °C) en diarree gepaard gaat met braken, kan hij uitgedroogd zijn. Als u zwelling van de buik opmerkt door het voorzichtig te palperen of als het tekenen van neurologische aandoeningen vertoont (convulsies, duizeligheid, enz.), Is het beter om het door een dierenarts te laten onderzoeken.

BRAKEN VAN DE HOND, EEN SYMPTOOM OM OP TE LETTEN.

Als braken bij honden meestal een veel voorkomende aandoening is en zonder gevolgen. Is het nog steeds noodzakelijk om de algemene gezondheidstoestand van uw huisdier te controleren en moet u. Als de afleveringen elkaar opvolgen, een dierenarts raadplegen.