Oude hond wil niet eten

Oude hond wil niet eten

Oude hond wil niet eten.

Oude hond wil niet eten
Oude hond wil niet eten

Wat te doen als mijn hond niet wil eten.

Oude hond wil niet eten ! Sommige honden hebben een nogal vraatzuchtige eetlust, altijd klaar om alles te eten. Maar soms worden ze het gewoon beu om altijd hetzelfde te eten en komt er een moment dat ze weigeren te eten. Wanneer dit gebeurt, hebben eigenaren de gewoonte om zich zorgen te maken over de gezondheid van hun huisdier. Daarom geven we je op toutComment.com tips over wat je moet doen als je hond niet wil eten.

Oude hond wil niet eten.

Te volgen stappen:
1
Het is mogelijk dat de oplossing eenvoudiger is dan we denken. Soms vindt je hond het voedsel dat hij eet gewoon niet lekker. Hij vond het nooit lekker, maar hij at het omdat hij geen keuze had, totdat hij besloot het niet meer te eten. Dat is de reden waarom wanneer je merkt dat hij ermee is gestopt, het een goed idee is om de smaak en zelfs het merk te veranderen om te zien of hij het leuker vindt.

 Hoe u het voedsel van uw hond moet kiezen.

2
Geconfronteerd met een verlies van eetlust, is de oplossing niet om hem menselijk voedsel te geven. Het zal logischerwijs lekkerder voor hem lijken, maar het bevat niet de nodige voedingsstoffen en vitamines. Bovendien zou het hem ziek kunnen maken. Daarom moet je het voedsel niet vervangen door de maaltijd die je voor jezelf hebt bereid. Streef ernaar om de juiste smaak te vinden.

3
Je kunt maaltijden mengen, twee verschillende soorten voedsel of droog en ingeblikt voedsel gebruiken, een in de ochtend en een andere in de avond, of ze in de week veranderen. Hierdoor zal hij meer variatie voelen en enthousiaster zijn.

Wat te doen als mijn hond niet wil eten – Stap 3
4
Kies geurig voedsel dat waarschijnlijk uw hond zal aantrekken, want hoe sterker de aroma’s, hoe meer het dier zal willen eten.

5
Blijf tijdens de eerste veranderingen en proeven van nieuwe maaltijden dicht bij uw huisdier terwijl hij eet. Soms geniet hij van ons gezelschap tijdens het eten. Daarom komt hij dichter bij ons als wij dat doen. Dit kan een nieuwe strategie voor hem zijn om zijn eetlust terug te krijgen.

6
Vergeet niet dat het normaal is dat honden moe worden van het altijd eten van hetzelfde voedsel. Daarom moet je niet wachten tot hij geen zin meer heeft om van eten te veranderen. Je kunt variëren door twee soorten voedsel te combineren of het na een paar maanden in een ander te veranderen.

Wat te doen als mijn hond niet wil eten – Stap 6

7
Er kunnen andere redenen zijn waarom je hond niet wil eten. Bijvoorbeeld hitte, stress, plotselinge veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je hond zijn eetlust verliest. Een andere mogelijke factor is dat je bedrijf een mondziekte heeft en dat hij niet wil eten.

Een verlies van eetlust kan een teken zijn van vrij ernstige aandoeningen, zoalsanorexia bij honden die kan worden veroorzaakt door een verlies van geur of zenuwaandoening. Tumoren en nierproblemen kunnen ook verlies van eetlust veroorzaken.

Daarom is het erg belangrijk dat, ondanks al deze tips, uw huisdier niet beter blijft eten, u moet hem naar de dierenarts brengen om te controleren of hij gezond is.

Als u meer artikelen wilt lezen die lijken op Wat te doen als mijn hond niet wil eten,raden we u aan de categorie Huisdierente bekijken.