Ontstoken ooglid hond

Ontstoken ooglid hond

Ontstoken ooglid hond.

Het Ontstoken ooglid hond . Een beschrijving van ontsteking, waarom het uitvalt
Het derde ooglid bij een hond is een apart oogorgaan. Dat nodig is om de ogen te beschermen tegen vuil en stof. Het vervult ook de functie van het bevochtigen van het hoornvlies van de oogbol. Mensen die besluiten om thuis een hond te nemen. Moeten zich vertrouwd maken met de kenmerken van de derde eeuw en met de ziekten die ermee gepaard gaan.

Ontstoken ooglid hond

Wat het is: belangrijkste functies en hoe het werkt.

De derde veco is een populaire naam die vaak wordt gebruikt door hondenfokkers. Dierenartsen noemen dit de conjunctivale vouw. Het bevindt zich in de ooghoek.

De belangrijkste functie van de conjunctieve vouw is om de ogen te beschermen tegen stof en mechanische schade. Zelfs als u uw vinger lichtjes op het oog van de hond drukt. Zal het ooglid onmiddellijk verschijnen en het oppervlak van het hoornvlies volledig bedekken.(Ontstoken ooglid hond)

In het derde ooglid bevindt zich een extra klier. Waardoor ongeveer 30% van de tranen wordt geproduceerd. Tijdens beweging verdeelt het ooglid gelijkmatig vocht over het oppervlak van het hoornvlies. Dit zorgt voor de zuivering van bacteriën en vreemde deeltjes.

Adenoom: de belangrijkste oorzaken.

Adenoom of verzakking van het derde ooglid is een veel voorkomende aandoening die zich vaak ontwikkelt bij puppy’s en volwassen honden. Voordat een dergelijke ziekte wordt behandeld. Is het noodzakelijk om te begrijpen waarom het verscheen.

Er zijn verschillende redenen waarom een dergelijke aandoening kan verschijnen:

Leeftijdsgebonden veranderingen. Sommigen geloven dat adenoom alleen bij volwassen honden voorkomt. Maar in feite is dit niet het geval. Meestal worden jonge honden jonger dan twee jaar geconfronteerd met een dergelijke ziekte. Het komt vaak voor in cocker spaniels, poedels en mopshonden.(Ontstoken ooglid hond)
Ligament zwakte. Bij sommige honden beginnen de ligamenten die de traanklier vasthouden te verzwakken. Dit leidt tot het feit dat een adenoom uit de derde eeuw bij honden voorkomt.
De positie van het kraakbeen.
Soms kan het ooglid ontstoken raken door de verkeerde positie van het kraakbeen. Met een langdurig verblijf in een misvormde toestand begint het zijn frame-eigenschappen te verliezen.
Erfelijkheid. Er zijn gevallen waarin een oogadenoom bij een hond verschijnt als gevolg van erfelijkheid. Misschien leed een van de ouders van honden vroeger aan deze aandoening.
Beschadigen. Als u per ongeluk het 3e ooglid bij honden beschadigt. Kan er een adenoom optreden. Daarom moet u de ogen van uw huisdier zorgvuldig in de gaten houden.

Symptomen.(Ontstoken ooglid hond)

Ontsteking van het derde ooglid bij honden. Zoals de meeste andere ziekten, gaat gepaard met bepaalde symptomen. De ontwikkeling van de ziekte blijkt uit de volgende symptomen:

Vergroting van de klier. Ten eerste, als gevolg van de ontwikkeling van de ziekte. Worden de ogen van het huisdier rood. Dan begint de grootte van de klier toe te nemen. Wat leidt tot meer scheuren. Dat is de reden waarom veel honden met adenoom tranende ogen hebben.(Ontstoken ooglid hond)
Wazig zicht. Omdat zieke dieren een roodachtige formatie in de ooghoek hebben. Beginnen honden slechter te zien.
Jeuk en schade aan het hoornvlies. Vanwege het verschijnen van adenoom bij honden. Beginnen de ogen sterk te jeuken. Veel honden kunnen geen ernstige jeuk verdragen, die niet weggaat. En proberen daarom constant te krabben met behulp van poten. Frequent krabben leidt tot schade aan het hoornvlies.(Ontstoken ooglid hond)
Scheuren en etteren. Het is geen geheim dat ontsteking van het derde ooglid bij honden gepaard gaat met verhoogd scheuren. Als u echter niets doet en niet aan de behandeling deelneemt. Leidt verzakking tot het vrijkomen van een grote hoeveelheid pus.
Belangrijk! Na verloop van tijd, bij afwezigheid van behandeling. Neemt het alleen maar in omvang toe. Wat ook het gezichtsvermogen negatief beïnvloedt.

Soorten adenoom.(Ontstoken ooglid hond)

Er zijn verschillende soorten adenomen, die het vaakst bij honden worden aangetroffen:

Cystic.

Dit is meestal een goedaardige tumor die zich vormt in het derde ooglid van de hond. Zo’n neoplasma groeit vrij langzaam. Desondanks kan de grootte enkele centimeters bereiken.(Ontstoken ooglid hond)

Zelfmedicatie van een cystisch neoplasma met medicijnen is het niet waard. Het is beter om hulp te zoeken bij een gespecialiseerde dierenarts voor een operatie om de tumor te verwijderen.

Papillair.

Dit is een cystisch type neoplasmata van het papillaire type. In zo’n tumor zit een donkere vloeistof.(Ontstoken ooglid hond)

In tegenstelling tot het vorige type adenoom. Heeft deze een snellere groei. Als een dergelijke tumor wordt gedetecteerd. Moet u contact opnemen met uw dierenarts en een biopsie uitvoeren om ervoor te zorgen dat deze goedaardig is.

Polypoïde.

Dit is een goedaardig neoplasma dat kan verschijnen in de derde eeuw van een huishond. Ondanks het feit dat de tumor niet kwaadaardig is. Moet je er nog steeds vanaf. De meest effectieve behandelingsmethode wordt beschouwd als een operatie.

Aandacht! De kosten van een dergelijke operatie zijn grotendeels afhankelijk van de grootte van de tumor.(Ontstoken ooglid hond).

Er zijn verschillende hondenrassen die meestal ziekten van de derde eeuw hebben. Deze omvatten dergelijke honden:

Mopshond. Dit zijn vrij kleine en rustige honden. Populair bij hondenfokkers. Gemiddeld leven dergelijke honden ongeveer 10-12 jaar. Vanwege de zwakke immuniteit kan echter niet iedereen deze leeftijd bereiken.
Shar pei. Meestal verschijnt de ziekte bij Shar Pei jonger dan drie maanden. Kleine puppy’s hebben een zeer zwakke immuniteit. Die slechts 2-3 maanden na de geboorte wordt versterkt.
Cane Corso. Ondanks de goede immuniteit kunnen vertegenwoordigers van dit ras een adenoom van de derde eeuw hebben. Meestal verschijnt de ziekte bij honden tot zes maanden oud.(Ontstoken ooglid hond)
Bulldogs. Velen geloven dat deze honden zelden ziek worden vanwege een sterke immuniteit. Dit is echter niet altijd het geval. Als je niet goed voor de ogen zorgt, zal de Engelse en Franse bulldog in de derde eeuw een adenoom hebben.
Doberman. Vertegenwoordigers van dit ras hebben de immuniteit sterk verminderd en hierdoor worden ze vaak ziek.
Mastiff. Vrij grote honden, die vaak worden gebracht om de territoria te beschermen. Ze hebben een goede gezondheid. Maar toch kunnen sommige honden een adenoom ontwikkelen.
Herdershond. Uiterlijk lijken herders gezonde honden te zijn die zelden ziek worden. Sommige vertegenwoordigers van dit ras lijden echter aan ontstekingen van de derde eeuw.

Behandeling van adenoom.(Ontstoken ooglid hond)

Velen zijn geïnteresseerd in welke behandelingsmethoden bestaan en hoe lang het zal duren om de ziekte te elimineren.

In een vroeg stadium kunt u zich ontdoen van het neoplasma met behulp van een speciale ooglidmassagetechniek. Masseer het gesloten oog moet diagonaal naar de snuit zijn. De techniek wordt getoond door een dierenarts.

Meestal, om adenoom te elimineren. Moet je een chirurgische behandeling gebruiken. Om dit te doen, moet u naar een dierenkliniek gaan en erachter komen hoeveel het kost om een dergelijke operatie uit te voeren.(Ontstoken ooglid hond)

Belangrijk! U kunt uw huisdier geen zelfmedicatie geven en pillen geven zonder de benoeming van een dierenarts.

Revalidatie van het dier na behandeling.

Tijdens de revalidatieperiode moet een persoon het volgende doen:

  • Behandel regelmatig de ogen;
  • Geef het huisdier meer vitamines;
  • Zorg ervoor dat de hond minder beweegt;
  • Inspecteer uw ogen dagelijks en veeg ze af zodat ze normaal zijn.

Het derde ooglid is het orgaan dat verantwoordelijk is voor de bescherming van de ogen. Er zijn gevallen waarin het ontstoken raakt en een adenoom verschijnt. Voordat u er vanaf komt. Moet u vertrouwd raken met de redenen voor het uiterlijk en de belangrijkste behandelingsmethoden.(Ontstoken ooglid hond)