Newfoundlander

newfoundlander scaled

Newfoundlander.

Newfoundlander! Iedereen heeft gehoord over geweldige honden die menselijke smaken in water zijn en wereldberoemd zijn geworden vanwege hun toewijding en wijsheid.

Een Newfoundlander met stamboom kost gemiddeld zo’n 1500 tot 2000 euro.

newfoundlander
newfoundlander

Maar niet iedereen weet dat deze geweldige honden hun naam Newfoundland hebben gekregen vanwege het eiland waar ze vandaan komen. Newfoundland is het op drie na grootste eiland van Noord-Amerika en het is het meest onderscheidende en interessantste eiland van alle andere eilanden. Labrador, gelegen op het vasteland ten noordoosten van Quebec en de noordelijke delen van het eiland, maken deel uit van het Laurentian Shield.

Het is een van de vroegste geologische formaties op aarde.

Het binnenste gedeelte van het eiland is goed bebost, terwijl de zuidelijke kustvlakte kaal en ruig is.
De meeste inwoners van deze provincie wonen langs het schiereiland Avalon. Dit gebied is rijk aan geschiedenis en adembenemende kustlandschappen. Conception Bay is bezaaid met kleine gemeenschappen en vissersdorpjes.

Argentinië op het zuidwestelijke deel van het schiereiland is waar de veerboot oversteekt naar Nova Scotia. Saint John is de hoofdstad van de provincie en de meest oostelijke stad van Canada. Deze warme en vriendelijke plek is ook de oudste stad van Noord-Amerika. De trappen, steile straten Artikel inzending, steegjes en heuvels kronkelen vanaf de waterkant door pastelkleurige dakspanenhuizen.

Er zijn veel kerken in de stad, waaronder de basiliek van Sint-Jan de Doper die in 1855 werd gebouwd en de stad domineert met zijn gotische façade.

Het beste uitzicht op Saint John is vanaf Signal Hill National Historic Park. Op de top van de heuvel eert de Cabot Tower de aankomst van John Cabot in 1497. Dit is ook de toren waar Marconi in 1901 het eerste draadloze transatlantische bericht ontving vanuit Cornwall in Engeland.