Mijn hond trilt

Mijn hond trilt scaled

Mijn hond trilt.

“Mijn hond trilt. Wat moet ik doen?” Dit is een vrij veel voorkomende zorg onder hondenbezitters. Honden zijn over het algemeen behoorlijk prikkelbaar en velen staan erom bekend dat ze vol hyper- en hectische positieve energie zitten. Deze energie neemt toe wanneer ze een persoon zien die ze leuk vinden, een activiteit kunnen doen die ze leuk vinden, of op het punt staan hun maaltijd of een traktatie te krijgen. Soms, in deze situaties, worden ze zo opgewonden dat ze beginnen te schudden. Het is meestal duidelijk voor de eigenaar van het huisdier dat de hond opgewonden is en al snel wordt hun schuddende energie gekanaliseerd in de activiteit bij de hand, of het nu gaat om eten, spelen of het begroeten van de persoon die ze zo leuk vinden.

Mijn hond trilt
Mijn hond trilt

Maar andere dingen kunnen een hond doen schudden. Wanneer de hond niet in een positieve en opgewonden stemming is, is een hond die trilt een beetje zorgwekkender voor eigenaren van huisdieren. Als het gedrag van uw hond atypisch lijkt, kan het gewoon angst en stress zijn, maar het kan ook een medische aandoening zijn.

Als het de eerste keer is dat uw hond zonder duidelijke reden trilt. En vooral als de hond andere symptomen vertoont (braken, zeuren, verstoppen, overmatig hijgen of schudden van een enkel lichaamsdeel alleen), breng de hond dan naar de dierenarts. “Better safe than sorry” is vooral relevant als het gaat om de gezondheid van mens en dier. Daarom is dit artikel niet bedoeld als veterinair advies voor uw specifieke huisdier. Alleen uw dierenarts kan dit verstrekken. We zijn hier alleen om u wat achtergrondinformatie te geven en u te helpen de context te begrijpen rond het trillen en schudden van honden.

Dat gezegd hebbende. Als een hond trilt, is het meestal om een van de drie redenen.

1. De hond is een Chihuahua of een andere kleine hond. Deze honden schudden alsof het hun tweede baan is. Kleine honden die licht van kleur zijn, staan erom bekend zenuwachtig en bang te lijken; hun kleine lichamen zijn gewoon zo geprogrammeerd. Zodra u bekend bent met uw huisdier, leert u herkennen of de hond op een normale of abnormale manier trilt.

2. De hond kan een medisch probleem hebben. Neurologische problemen, pijn, ziekte en zelfs allergieën kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Een hond kan zijn hele lichaam schudden, of een enkel lichaamsdeel kan trillen. Als een hond trilt naast andere symptomen, let dan onmiddellijk op. Symptomen kunnen zijn braken, hijgen, braken, voedsel weigeren, lethargie, rusteloosheid, pijn (trappen vermijden, moeite met het vinden van een comfortabele positie om te gaan liggen, enz.), verbergen, zeuren, agressie en ander atypisch gedrag. Als u uw dier naar de dierenarts brengt, kunnen ze de nodige tests uitvoeren, van bloedonderzoek tot röntgenfoto’s, om te helpen bepalen wat de bevende symptomen veroorzaakt.

3. Uw hond beven kan een oorzaak zijn van angst en stress. Als honden bang, nerveus, gestrest of overstuur worden, kan het zich fysiek manifesteren. Veranderingen in routine, locatie of eigendom kunnen allemaal stress veroorzaken voor uw dier. Omdat honden niet kunnen praten, moeten we hun gedrag gebruiken om te lezen wat ze voelen. Als de hond direct trilt na een merkbare verandering in zijn of haar leven, kijk dan of je iets kunt doen om hem of haar comfortabeler en comfortabeler te maken. Het kan genoeg zijn om zijn of haar zenuwen te kalmeren tot een normale toestand.