Mijn hond heeft vlooien

Mijn hond heeft vlooien scaled

Mijn hond heeft vlooien.

Eenvoudige feiten over hondenvlooien:

Mijn hond heeft vlooien !Vlooien zijn waarschijnlijk de meest succesvolle wezens op de planeet in termen van voortplanting. Er zijn meer dan 2.400 soorten en ze zijn om verschillende redenen moeilijk te beheersen: één vrouwelijke vlo zal in één maand 25.000 nakomelingen produceren. Een ongefokte volwassene kan enkele maanden leven. De chemicaliën die worden gebruikt om volwassen hondenvlooien uit te roeien, hebben geen effect op de eieren. Vlooien zijn erg goed in het muteren om nieuwe pesticiden te weerstaan.

Vlooien zijn een bedreiging voor honden!

Ze veroorzaken allergische dermatitis, lintwormen en bloedarmoede. De meeste eieren worden niet op de hond gelegd, maar in het beddengoed van de hond, in het kleed en op het meubilair. Het is uiterst moeilijk om vlooien volledig uit te roeien. Het meeste waar je op kunt hopen is om ze onder controle te houden en je hond redelijk comfortabel te houden tijdens het warme, vochtige vlooienseizoen.

De beste manier om hondenvlooien onder controle te houden, is door ze uit uw hond en uw huis te verwijderen. Breng hem naar een trimmer voor de dag en laat hem baden met door de dierenarts goedgekeurde vlooienshampoo. Het besproeien of onderdompelen van hem met een resterend bestrijdingsmiddel heeft weinig of geen blijvend effect. Terwijl hij het huis uit is, huur je een bedrijf in dat een niet-toxisch product gebruikt om de tapijten en het meubilair te spuiten. Deze bedrijven garanderen meestal een vlooienvrije woning voor een jaar.

Mijn hond heeft vlooien.

Sommige honden hebben meer last van het gebruik van pesticiden dan van vlooien. Vlooienbanden, sprays, poeders en shampoos zitten allemaal vol met pesticiden. Oppassen! Als uw hond ernstig krabt, kan uw dierenarts medicijnen voorschrijven voor de jeuk. Het is ook erg belangrijk dat u met uw dierenarts discuseert welke producten u op uw huisdier moet gebruiken om hem (of haar) van hondenvlooien te ontdoen. Er zijn veel producten op de markt die beweren zich te ontdoen van vlooien; ze werken niet allemaal en sommige kunnen schadelijk zijn voor uw hond.

Vanaf dit punt is het belangrijk dat u de tapijten, meubels en het beddengoed van uw hond elke dag stofzuigt. Plaats het afgesneden uiteinde van een vlooienband, of een mottenkristal, in je stofzuigerzak om eventuele gestofzuigd volwassen vlooien te doden. Stofzuig de hond als hij je wil! Verzorg hem dagelijks met een vlooienkam. Wees niet verbaasd als je af en toe een vlo op hem vindt. Hij zal ze van buiten naar binnen halen. Vergeet niet dat je ze niet kwijt kunt raken, alleen ze kunt beheersen.

Schattige hondenrassen: