Mag een hond aardappel

Mag een hond aardappel?

Mag een hond aardappel
Hond aardappel

Mag een hond aardappel ! NEE! Als je gewend bent om alles wat je eet aan je hond te geven. Is de aardappel een reden om je ervan te weerhouden dit te doen. Dit laatste vormt een aanzienlijk risico voor uw 4-jarige vriend. Dus wat zijn de gevaren? We vertellen je alles in dit artikel, evenals de houding die je moet hebben in geval van een incident.

Wat zijn de gevaren van aardappelen voor je hond?

Mag een hond aardappel ! Net als mensen ervaren honden indigestie door het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen zoals rauwe aardappelen. In werkelijkheid is er een schadelijke stof genaamd solanine die het voor de hond moeilijk maakt om te consumeren. Het is een bittere en giftige stof. Je moet ook weten dat gekiemde aardappel meer solanine bevat en daarom meer risico’s met zich meebrengt. Hier zijn de gevaren waaraan uw hond wordt blootgesteld als hij deze rauwe knol in grote hoeveelheden inneemt.

Indigestie: Rauw zetmeel heeft tijd nodig om te verteren, wat leidt tot spijsverteringsstoornissen.
Intoxicatie:De toxiciteit van solanine ligt aan de oorsprong van dit kwaad.Mag een hond aardappel.

Cardiale en zenuwstelsel onbalans: dit zijn de bijwerkingen veroorzaakt door solanine.
Stoornissen in het gezichtsvermogen: deze treden op in gevallen waarin de hond een gekiemde aardappel heeft gegeten. De bijwerkingen zijn zeer verontrustend voor de hond. Dit moment van crisis kan worden gevolgd door ernstige diarree
Dood: Deze betreurenswaardige gebeurtenis wordt meer ervaren bij puppy’s, omdat ze een kwetsbaar organisme hebben. Bij volwassenen gebeurt dit als het ongemak wordt verwaarloosd of niet snel wordt behandeld.
Honden kunnen gekookte en geschilde aardappelen eten. In deze vorm vormt het geen enkel risico. Om solanine te vernietigen en zetmeel te verminderen, blijft koken de enige manier. Laat het water van het koken vooral niet binnen het bereik van de hond. Als je aardappelen telen in je moestuin, moeten er isolatiemaatregelen worden genomen.

Wat is de dosering van aardappel zonder risico voor uw hond?

Het kan gebeuren dat je hond rauwe appels eet, vooral schillen die rijk zijn aan oxalaten. Aan de andere kant mag de consumptie van aardappelen die niet voor een veilige prijs zijn bereid, niet meer dan 30 g/kg bedragen. Om te voorkomen dat hij last heeft van nierpijn, mag de aardappel geen onderdeel zijn van zijn voedselbasis. Zeker, brokjes kunnen het bevatten, maar in een laag tempo. Je kunt het af en toe als traktatie serveren (altijd gekookt).Mag een hond aardappel.

Wat te doen als je hond aardappelen eet?

Afgezien van diarree zijn de andere tekenen moeilijk op te merken. De fysieke expressie van de hond kan echter dienen als een waarschuwingssignaal. Sommige aanwijzingen kunnen u verlichten in geval van ongemak zoals verwijde pupillen, tremoren, braken, acute diarree van donkere kleur. Het is mogelijk om massale en verontrustende speekselvloed te observeren. De eerste tekenen beginnen met indigestie. Uw interventie zal afhangen van de ernst van de situatie zodra u zich ervan bewust wordt. In ieder geval is het raadzaam om uw hond naar de dierenarts te brengen om hem te helpen braken of de juiste behandeling toe te dienen.Mag een hond aardappel.