Hondensport

Hondensport scaled

Hondensport.

Hondensport voor elk ras.

Hondensport
Hondensport

Sporten is niet alleen voor mensen. Het is ook geliefd bij onze beste vriend, de hond. Hondensporten maken niet alleen het leven van een hond leuk, maar ook gezond. Hier is een lijst met hondensporten waar u uw hond misschien bij betrokken wilt laten, afhankelijk van zijn ras, natuurlijk.

wendbaarheid.

Dit is wanneer een hond zich door een hindernisbaan beweegt, d.w.z. contacthindernis, tunnels, sprong, enz., zoals geleid door zijn of haar handler. Wat de hond controleert, is alleen de stem en lichaamstaal van de handler. Zonder leiband is gehoorzaamheidstraining de belangrijkste vereiste voor een hond om van deze sport te genieten. Snelheid en nauwkeurigheid zijn de namen van dit spel.

Karren.

Grote rassen nemen meestal deel aan deze hondensport. Het gaat vooral om de hond die een kar trekt gevuld met benodigdheden zoals brandhout of andere boerderijartikelen, soms zelfs mensen trekken. Het staat ook bekend als droog land mushing en sulky rijden en is bekend en beoefend over de hele wereld.

Frisbee Hond.

Algemeen bekend als disc dog, frisbee hondencompetitie gaat over een hond en een menselijke schijfwerper die concurreren in evenementen zoals een gechoreografeerde freestyle vangen en afstand vangen. De verdeling van evenementen op dit soort hondensport hangt af van de vaardigheid en ervaring van de handler. Wat dit een van de meest populaire hondensporten maakt, is dat elke soort hond kan deelnemen.

Vangbal.

Deze hondensport is een estafette waarbij teams van honden tegen elkaar racen en hun handlers verlaten. Deze teams moeten vier horden overwinnen die 3 meter van elkaar verwijderd zijn. Vervolgens moeten ze een doos bereiken die een tennisbal loslaat die moet worden gevangen wanneer de hond op het pad drukt dat veerbelast is. Dan moeten ze terug naar hun respectievelijke handlers terwijl ze de bal dragen.

Scooters.

Het is een sport waarbij een of meer honden een ongemotoriseerde scooter trekken waarin een mens rijdt. Het is vergelijkbaar met een andere hondensport die in de winter wordt gedaan, bekend als mushing, alleen hondenscooter omvat minder honden en in plaats van een hondenslee die wordt gebruikt bij het mushing, wordt een scooter gebruikt. Net als sledehonden dragen honden die scooteren harnassen en zijn ze met behulp van een gangline aan de scooter verslaafd.

Herdershond Proef.HONDENSPORT ARTIKELEN.

Ook bekend als “hondenproef”, is dit een van de competitieve hondensporten waarin rassen die in het hoeden zijn schapen verplaatsen rond een veld, poorten, hekken of behuizingen zoals voorgeschreven door hun handlers. Denk aan “babe” de film over een varken. Dit is populairder in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Ierland, de VS, Nieuw-Zeeland, Australië en andere landbouwlanden.