Hond trucjes leren

Hond trucjes leren scaled

Hond trucjes leren.

Hond trucjes leren! Om je hond trucjes te leren, zelfs gemakkelijke. Moet je wat kleine beloningstraktaties hebben, op een rustige geschikte plaats zijn en de trainingssessies op 10 – 15 minuten houden of je hond zal aan boord gaan, onthoud wanneer hij iets goed krijgt veel lof en een beloningstraktatie, pas op dat je hem niet overenig maakt of hij zal zijn concentratie verliezen.

Hond trucjes leren
Hond trucjes leren

Laat je hond je zijn poot geven. Laat je hond eerst zitten, dan als je het woord ‘poot’ zegt neem je hondenpoot in je hand, geef de hond een traktatie, herhaal dit. Neem na een paar keer zijn poot niet zo snel, zeg het woord, tel tot één en neem het dan. Je zou moeten merken dat hij zijn poot omhoog brengt terwijl je het woord zegt als hij niet teruggaat om het tegelijkertijd te zeggen, doe het nog een paar keer en vertraag je reactie dan weer.

Na 2 of 3 sessies pakken de meeste honden deze vrij gelukkig op.

De high five, zoals veel trucs is de high five een progressie van een eerdere truc, in deze cast de paw trick. Houd een traktatie in je vingers en steek je hand iets hoger op dan je zou doen voor de poottruc. Je hond zal denken dat je de poottruc wilt doen en zal naar de traktatie grijpen met zijn poot zoals we hem eerder hebben geleerd, terwijl hij naar boven reikt, zeg je high five en geef je hem de traktatie. Zodra uw hond de poottruc onder de knie heeft. Moet deze heel gemakkelijk te leren zijn en met slechts een paar sessies zal hij het doen op handsignaal in plaats van stembesturing.

Je hond door een hoepel laten springen.

Voordat je aan deze begint, wil ik je alleen vragen om een beetje verstandig te zijn en de hoepel niet te hoog te houden, omdat je niet wilt dat je hond zichzelf hart aansteekt terwijl hij de truc doet.

Zet je hond aan de ene kant van een hoola-hoepel. Krijg de aandacht van de hond op je hand aan de andere kant van de hoepel neem een traktatie in je hand en geef de hond het commando om hem uit de zit te bevrijden. In het begin kan hij proberen rond of onder de hoepel te gaan, als dit gebeurt. Begin opnieuw, je hond wil de traktatie en zal al snel leren dat rond of onder gaan het niet krijgt dus hij zal er snel doorheen gaan. Wanneer hij wel hoopla zegt en hem de traktatie geeft. Hij springt binnenkort op commando van hoopla door de hoepel.

Toen ik deze truc begon te doen. Had ik een middelgrote hond (een labrador) dus ik begon met de hoepel op 6 centimeter van de grond en tilde hem langzaam op tot heuphoogte. Als je een kleinere hond hebt, wil je misschien beginnen met de hoepel die de grond raakt, zodat de hond gewoon door de hoepel gaat en hem dan langzaam optilt terwijl hij aan de truc went.