Hond overgewicht

Hond overgewicht

Hond overgewicht.

Hond overgewicht ! Deze vraag en het antwoord daarop zijn erg belangrijk als het gaat om de gezondheid van uw huisdier. Als een goed gewichtsbeheer voor uw hond niet wordt uitgevoerd. Krijgt u een zwaarlijvige hond. Dat is niet het ergste. Een zwaarlijvige hond zal de neiging hebben om andere ernstige gezondheidssymptomen van de hond op te lopen, zoals diabetes, artritis.

Hond overgewicht

Ademhalingsproblemen en zelfs hartaandoeningen. Nu, wanneer men vanuit dit oogpunt wordt bekeken. Kan men begrijpen waarom de vraag “Heeft mijn hond te zwaar?” zo cruciaal is?

Heeft mijn hond overgewicht?

Meestal bepalen het ras en de grootte van je harige vriend het ideale gewicht dat hij zou moeten zijn. Een gecertificeerde dierenarts moet u kunnen adviseren wat het ideale gewicht van uw hond zou moeten zijn. Hier zijn enkele veelzeggende tekenen om te bepalen of ik te maken heb met een zwaarlijvige hond.(Hond overgewicht)

Het is moeilijk om de ribben van je beste vriend te voelen wanneer je je vinger langs zijn zij laat lopen.
Je hond heeft geen duidelijke taille.
Je moet zijn kraag losmaken.
Uw huisdier is lusteloos en heeft de neiging om veel te slapen.
Uw hond heeft moeite om gemakkelijk te lopen en vertoont kortademigheid.
Je harige vriend heeft een slecht humeur en is niet meer zo vriendelijk als vroeger.

Heeft mijn hond overgewicht? -Oorzaken!

In een notendop is gewichtstoename een gevolg van de toename van lichaamsvet. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door overeten en of gebrek aan lichaamsbeweging. Er kunnen echter ook andere factoren een rol spelen, zoals…(Hond overgewicht)

Bloedlijnen of fokken. Labradors en Spaniels hebben de neiging om vatbaar te zijn voor obesitas of overmatige gewichtstoename.
Castreren of steriliseren. Deze procedures kunnen het metabolisme van de hond veranderen. Dit kan op zijn beurt leiden tot overmatige gewichtstoename.
Leeftijd. Oudere honden zijn over het algemeen minder actief. Ze hebben dus minder calorieën nodig en als dit niet gebeurt, dan zou het resultaat een zwaarlijvige hond zijn.(Hond overgewicht)
Medische aandoeningen. Er zijn die zeldzame gevallen waarin er een medische aandoening is die overmatige gewichtstoename veroorzaakt.
Als u het niet weet, is het een goed idee om een gecertificeerde dierenarts te laten adviseren over het optimale gewicht van uw huisdier.

Heeft mijn hond overgewicht? – Dit beheren!

De meest effectieve methode om het gewicht van uw hond te beheersen. Is een goed dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Wandel regelmatig met je hond in een constant tempo.

U en uw hond moeten allebei een redelijk goede training krijgen van de wandeling en het moet niet worden gezien als een ontspannen wandeling waarbij de hartslag zelfs helemaal niet omhoog gaat.

Probeer op verschillende oppervlakken of terreinen te lopen. Wissel het wandelterrein af tussen asfalt. Cross country en indien mogelijk ook het strand en probeer wat te wandelen in het water.(Hond overgewicht)

Dit zorgt voor een meer inspannende training en oefent ook een breder scala aan spieren. Probeer te spelen en houd je hond zo actief mogelijk rond je huis.

Heeft mijn hond overgewicht? -Controleposten!

Uiteindelijk als je de overmatige gewichtstoename van je harige vriend wilt beheersen. Moet je ervoor zorgen dat de volgende …

Vraag een gecertificeerde dierenarts om uw gedegen advies te geven over wat uw huisdier moet wegen en schrijf ook het ideale dieet voor om het streefgewicht te behouden.(Hond overgewicht)
Verdeel de maaltijden van de hond in kleinere porties. Hierdoor blijft hij tevreden en kunnen de calorieën sneller worden verbrand.
Geen opruimwerk naar restjes. Voer alleen het aanbevolen voedsel.

Dus, als je wilt dat het antwoord op de vraag “Is mijn hond te zwaar?”

Heb je gehoord over een hond, genaamd Sessa, die jarenlang een vast dieet van bier en donuts kreeg en meer dan drie keer woog dan ze zou moeten hebben? Gelukkig werd Sessa gered door de Humane Society. Waar ze een gezond dieet kreeg en een fitnessregime onderging (waaronder regelmatig zwemmen omdat Sessa’s benen haar gewicht niet konden dragen).

Als u zich zorgen maakt dat uw hond een beetje overgewicht heeft. Dan zal deze eenvoudige. Driestappencontrole van uw huisdier u helpen er zeker achter te komen. Je hebt geen ingewikkelde gewichtstabellen nodig om dit te doen. En dit is een eenvoudige controle die zelfs sommige dierenartsen hebben gebruikt. Dus, hier gaat het:

1. Kun je de ribben van je hond zien?

Als u de ribben helemaal niet kunt zien. Is het mogelijk dat uw hond overgewicht heeft. Wanneer een hond op haar ideale gewicht is. Zijn de ribben slechts licht zichtbaar. (Ribben die duidelijk zijn. Zijn een teken dat de hond mogelijk ondergewicht heeft).

2. Kun je de ribben van je hond voelen?

Als je de ribben gemakkelijk kunt voelen terwijl je haar over de ribbenkast streelt. Is je hond het juiste gewicht, met een dunne vetbedekking. Als het moeilijk is om de ribben te voelen onder een matige of dikke vetbedekking. Dan heeft uw hond op zijn minst een beetje overgewicht.

3. Van bovenaf gezien.

Is de rug iets of duidelijk verbreed in de taille? Als dit het geval is. Blijkt dat ze overgewicht heeft.

Als u na het uitvoeren van deze controle denkt dat uw hond overgewicht heeft. Is het eenvoudigste wat u kunt doen. Traktaties schrappen.

Ernstig overgewicht hond
Hond heeft overgewicht
Overgewicht hond en kat
Hondenvoer overgewicht
Overgewicht honden
Overgewicht bij honden