Hond met diarree gouden tip

Hond met diarree gouden tip scaled

Hond met diarree gouden tip.

Wat te doen als je hond diarree heeft? Hond met diarree gouden tip !

 Ik ben er bijna zeker van dat je minstens één incident van hondendiarree hebt meegemaakt, maar als je dat niet hebt gedaan. Kun je er zeker van zijn dat je dat vroeg of laat zult doen.

Hond met diarree gouden tip
Hond met diarree gouden tip

Als u voor de handen weet welke stappen u moet nemen wanneer uw hond diarree heeft. Krijgt u gemoedsrust wanneer de tijd daar is.

In dit artikel leert u de belangrijkste oorzaken, symptomen en behandelingen die u kunt toepassen als uw hond diarree heeft.

Oorzaken .Hond met diarree gouden tip.

Als een hond diarree heeft, kan dit om verschillende redenen zijn veroorzaakt:

  1. De meest voorkomende gebeurtenis wordt dieetindiscretie genoemd die optreedt wanneer een hond iets eet dat hij niet zou moeten consumeren. Dit kan meestal gebeuren tijdens vakantieseizoenen wanneer er veel wordt gekookt en honden worden blootgesteld aan inname van nieuw voedsel dat ze nog niet eerder hebben geconsumeerd.
  1. Vaak veroorzaakt de inname van restjes een verstoorde GI. Soms merkt de eigenaar van een hond het niet als hij in de prullenbak heeft gegraven en alle restjes heeft opgegeten. Andere keren eten honden dingen die ze in de tuin vinden, wat diarree veroorzaakt.
  1. Een plotselinge verandering in het reguliere voedsel van honden, allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen en hondenvoer van slechte kwaliteit kunnen andere oorzaken zijn.
  1. Parasieten zoals giardia kunnen ook intermitterende diarree veroorzaken. Deze microscopische parasiet veroorzaakt een fluctuerende was en afnemende diarree die plotseling optreedt.
  1. Virale en bacteriële infecties in het spijsverteringskanaal kunnen ook diarree veroorzaken, evenals bepaalde medicijnen.
 1. Een andere veel voorkomende reden is stress, die een episode van plotselinge diarree bij honden en puppy’s kan veroorzaken.

Symptomen .Hond met diarree gouden tip.

  • Het duidelijkste teken van diarree wanneer uw hond angstig wordt aan de voor- of achterdeur is dat er urgentie is en vaak zouden ze waterige ontlasting verliezen. Hoewel er momenten zijn waarop de hond je niet zal aansporen, zul je op een bepaald moment van de dag wat waterige ontlasting op de vloer vinden, wat meestal aangeeft dat ze diarree hebben.
  • Een minder voor de hand liggend en soms verwarrend teken van diarree is wanneer de hond lijkt te spannen. Soms lijkt het op constipatie in plaats van diarree. Diarree verstoort het normale ritme van de samentrekking van de spieren in het GI-kanaal van de hond.
 • Andere symptomen zijn koorts, lethargie, malaise of ongemak, verlies van eetlust en uitdroging.

Hoe het te behandelen?

De meeste gezonde honden ervaren die incidentele episode van losse ontlasting en overwinnen het gewoon normaal. In deze gevallen werd het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door iets dat het at wat het niet zou moeten eten of door een stressvolle situatie.

Elke hond kan echter ziek worden als gevolg van chronische diarree. Puppy’s, kleine honden en senioren lopen een hoger risico op uitdroging na één ronde diarree; het is dus belangrijk dat uw huisdier te allen tijde toegang heeft tot vers en schoon drinkwater, en u moet ze ook aanmoedigen om water te drinken.

Als de hond in orde lijkt te zijn na een periode van diarree. Houd het dan gewoon in de gaten, maar als u traagheid of koorts of veranderend gedrag opmerkt, moet u contact opnemen met uw dierenarts.

Als u bloed in de ontlasting van uw huisdier ziet, of het lijkt week te zijn of andere tekenen van verzwakking heeft samen met de diarree, moet u ook contact opnemen met uw dierenarts.

Als het goed lijkt te zijn, maar nog steeds aanvallen van diarree heeft, moet u dan een afspraak maken om de dierenarts de oorzaken te laten controleren.

Wanneer u naar de dierenarts gaat, moet u een ontlastingsmonster meenemen. Zelfs als het waterig is. Dit zal de dierenarts helpen om het probleem correct te diagnosticeren en te identificeren.

Als uw huisdier een volwassene is. Gezond is en zich normaal gedraagt. Maar diarree heeft, raad ik u aan het 12 uur niet te voeren. Gedurende deze tijd moet de hond doorgaan met het drinken van water.

Hond overgeven en diarree tegelijkertijd.

Na 12 uur kunt u de hond voeden met een flauw vetvrij dieet, zoals gemalen kalkoen met 100 % pure pompoen of vers gekookte pompoen. Je kookt de kalkoen om al het vet of extra vet te verwijderen dat het kan hebben.

U kunt uw huisdier ook voeden met gekookte zoete aardappelen of zelfs instant aardappelpuree als vervanging voor pompoenen. Ik weet dat je eerder over rundergehakt en rijst hebt gehoord. Maar zelfs mager rundergehakt bevat veel vet dat diarree kan verergeren. Ook al is rijst flauw, het is zeer fermenteerbaar en je zou willen voorkomen dat je gefermenteerde rijst in de GI van de hond hebt om gassen te voorkomen.

Wanneer een hond diarree heeft, zal hij pure pompoen of zoete aardappelen veel beter absorberen. Meng gewoon de kookkalkoen en de pompoen of zoete aardappelen 50/50 en voer 2 – 3 kleine maaltijden per dag totdat hun ontlasting er normaal uitziet, wat regelmatig binnen 72 uur gebeurt.